sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Savella

 

Tämän vuoden alussa tuli aloitettua jotain aivan uutta, innostavaa ja sellaista tulevaisuuden ihan uudelleen kirjoittavaa. Ihanaa siinä on että puuhaan ei ollut rientämässä yksin lainkaan vaan yhteinen projekti aloitettiin hyvän ja luotettavan ystävän kanssa. Perustimme nimittäin silloin Savella nimisen yrityksen yhdessä Suvekan kanssa ja hänen kehittämät luonnonmukaiset savimaalit ovat kaiken ytimenä. 

Jos olet sattunut seuraamaan Savimestarit perustanutta Suvekaa vaikka instagramissa @ihansavessa niin intohimo saveen, erityisesti suomalaiseen saveen on varmasti tullut tutuksi. Hänellä on mieletön savitietopankki päässään ja hänen pitämät innostavat työpajat on itselläkin aloittanut savi-innostuksen ja lukuisilla muillakin. 

Sanotaan tämä näin, että savirappaus ja savisisustus on ollut jotain täysin tavoittamatonta myös itselle, ennen kuin kävin Suvekan kurssilla. Hän todella laski kynnystä, oikeastaan poisti sen kokonaan, antoi sellaisen määrän tietoa savesta että pää meni suorastaan pyörälle ja pyrkii todella auttamaan, että hänen savirakkaus varmasti tarttuu. Menkää ihmeessä itse kokemaan hänen kurssille niin ymmärrätte mitä todella tarkoitan.
Savimaalit ja Savella on ollut siis kevään uusi alkanut mahtava projekti ja valtavasti mahtuu ajateltavaa ja puuhaa päiviin kun olemme kehitelleet sävyjä, värikarttaa, tuotantoa, mietitty varastoja, valittu parhaita luonnonmukaisia materiaaleja, kuvattu valtavasti kuvia, graafista materiaalia, suunniteltu, laadittu, mietitty käytännön ratkaisuja kaikelle niin että vau. 


Kaikki on mahtavaa kun työ on niin kiinnostavaa, toki samalla täytyy tehdä myös muita töitä että pystyy elämään. Onhan tässä vain kaksi naista minimaalisella aloitus-budjetilla - täysillä kaatamassa kaikki osaamisemme yhteiseen intohimoon ja se on upeaa!


Teimme myös Suvekan savimaali-tietämyksestä Savimaali-lehden helmikuussa sillä halusimme kirjoihin ja kansiin hänen kehittämät savimaali-reseptit ja tietotaidon, joita monet pyrkivät omimaan.Tässä siis on riittänyt uutta vuoteen ja elämään. 

On myös toisaalta ollut mahdollista ajatella uusia tuulia kun lopetimme tapahtumien järjestämisen viime vuoteen ja on tässä muutakin isoa tuloillaan! 


Siitä lisää toisen kerran ja pian lisää Savellasta ja savimaaleista, ensimmäinen värikartta on pian valmis ja varmistus testailuja tehdään täyttä vauhtia. 


Värikäs loppuvuosi siis varmasti tulossa, ihan parhautta ❣


- - - - -


The beginning of this year started a new exciting venture that is on the scale of changing-ones-future-level. The best bit about it is that I wasn't doing any of it alone but together with a very good and trustworthy friend, Suveka. We started a company called Savella (which pretty much translates as "with clay") and the core of everything is our completely natural clay paints, which many know as earth paints, developed by Suveka at Savimestarit.


I didn't know or couldn't quite grasp clay building or clay in decor before going to Savimestarit / Suvekas courses which opened a whole new world of clay for me. The inspirational way she teaches and the vast knowledge she has about clay plastering, clay paint and especially about Finnish clay is staggering. If you don't believe me, try one of any of her clay building courses, they are extremely inspirational and positive.


So the year has been full so far of clay paints and Savella naturally and the work is all fantastic because we are so enthusiastic and excited about it all. It also consists of a lot of thinking, developing, choosing, progress development, trying, designing - practical process as well as the wonderful colour and shade design and testing - but our first colour chart is soon here! 


I'm already so proud of us, two women putting all their mite and knowhow together with a minimal start budget and at the same time trying to juggle day to day work and life - we can do this!


Stay tuned for more of Savella and many big things still this year to come! It will be a colourful end of year for sure, the best ❣

1 kommentti: