tiistai 10. lokakuuta 2023

Savirappausta ja vartiotupaa

 

Vartiotuvassa alkoi kesällä etenemään jälleen remontti! Loput purkutyöt lähtivät kunnolla vauhtiin kun Oldscool Vintagen ahkerat tekijät tulivat hommiin. 

Alkuperäiset puukuitulevyt 60-luvulta saavat jäädä ja pintaan rapataan savirappaukset. Itseasiassa kaikki pinnat paitsi lattia ja katto saa savirappauksen pintaansa, savea on luvassa jopa pönttöuuneihin, hihii, en malta odottaa.
Toukokuussa järjestettiin Savimestarien savirappaus-kurssi meillä vartiotuvassa ja savityöt pääsivät silloin aluilleen. Vanhat puukuitulevyt ovat vähän harvaan naulattu seinään, joten niitä pyrittiin tukemaan verkon ja ruuvien avulla paremmin paikalleen. Tämä on testi ja katsotaan miten se toimii, sillä harvaan naulattu puukuitulevy pyrkii turpoamaan ja elämään savirappauksen vaikutuksesta. Vartiotuvalla alkaa muodostumaan niin kaunista rapattua seinäpintaa että ihastus, en malta odottaa että päästään valitsemaan savimaaleja lähes kaikille pinnoille.
Clay plaster works started at our stations guard house as the renovations took a big leap forward this summer after a long pause. 

We hosted a clay plastering workshop at the guard house in May by Savimestarit. Already such beautiful clay surfaces are beginning to form that the calming vibes are taking over the once forgotten spaces. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti