tiistai 6. huhtikuuta 2021

Vitriini ikkunoista

 


Vanhoista ikkunoista kierrätettyä vitriiniä olen aina janonnut meille kotiin, sellaista justiinsa sopusuhtaista, joka olisi meidän nurkkiin sopivan kokoinen ja kaunis kuin mikä.

Tämä on isoin mööbeli mitä olen ikinä tuunannut ja rakentanut, mies assaroi kun tarvitsin lisää muskelia, monta kättä tai apuria. Välillä jännitti että kuinka naisen käy ja hyvin, enemmän kuin hyvinhän siinä kävi. 

Se on hurjan iso mutta eikös näytäkin olevan juuri sopivan kokoinen ruokailuhuoneen huonekalu.


Ikkunat ostin ikkunataitaja-ystävältä, kaapilla korkeutta on melkein huikeat 250 cm sekä on 60 cm syvä ja silti ilme on keveä kun alla on jalkaa ja detaljia siellä täällä. Ohjeet löytyvät juuri nyt huhtikuun Unelmien Talo&Koti-lehdestä, sinäkin pystyt tähän rakenteluun ihan takuulla! 


En muista milloin olisin lallatellut onnellisena niin kovasti ja rehellisesti kerrottuna vähän tanssahdellut samalla, kun pääsin täyttämään vitriiniä. Mies varmaan luuli että nyt se sekosi, nauroi ja katseli menoa.

Keittiöantiikki, astiat, erityisesti vanhat astiat ja kyllä ne uudetkin yhdessä tekee meikäläisen onnelliseksi. Tämä vitriini myös mahdollistaa meillä kohtalaisen läheisessä tulevaisuudessa alkavan keittiöremontin, jee! Täytyyhän sitä olla paikka mihin kaikki roina menee keittiönkaapeista, jotta pääsemme purkamaan ne atomeiksi.


Pieni detalji, hauskimpia asioita vitriinissä on yli 10 vuotta sitten löytyneet Royal Copenhagen-kupit joita on niin paljon että säilytän niitä purkeissa ja lootissa. Maksoivat huikeat 0,10 e kappale, joten ostin koko laatikollisen, noin 169 kpl niitä, heh. Ovat niin nättejä että tekisi mieli koristella niillä vaikka kuusi, tarvittaisiin vain vankka kuusi. Nyt koristavat vitriiniä ja osa on käytössä espressokuppeina.

Millainen olisi sinun unelmien vitriini?

This is one of those dreampieces, to make a glass cabinet out of old windows and other salvage parts and now I've finally done it! It's so big but it's just the right big for our dining room and looks so proportionate to the space. 

It was exciting and I was a bit nervous at first about making such a big piece but it turned out so great, so I know that you can build it too! Instructions for the glass cabinet are right now in the April issue of Unelmien Talo&Koti-magazine, where I gathered my best tips of the making, materials and such. This goes straight to the top of my list of best recycling furniture pieces ever, I smile every time I walk into the room.

4 kommenttia:

 1. Hyvinhän siinä tosiaan kävi! :) Näyttävän näköinen kaappi ja hienosti kaikki esillä. Jotakin tämmöistä olen toivonut minäkin. Tilaa vain ei taida enää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Jos sinulla sattuu olemaan jossakin huoneessa mööbeli joka ei ihan riitä säilytystilaltaan, on vähän matala ja yläpuolelle jää hukkatilaa, niin sellainenhan kannattaa vaihtaa kookkaampaan, tulee hyödynnettyä korkeuskin täysin hyödyksi :)

   Poista
 2. Super ihana vitriini ♡ Tuollaiseen saa hienosti kauniit astiat ja tavarat esille. Meillä on Ikean Hemnes-sarjan valkoinen vitriini. Se ei toki ole uniikki, mutta just passeli meille ♡ Nuo ostamasi kupit ovat olleet oikea aarrelöytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitriinit on kaikki ihania, kuulostaa just täydelliseltä! Kun ne toimii niin sen just huomaa että passeli on :D

   Poista