tiistai 22. lokakuuta 2019

Vyyhdinpuu-valaisimia


Ei ole vielä yhtään liian kylmä pitää vaikka pienet syksykekkerit, eiks jeh? Vähän juotavaa, syötävää, terassilämmitintä ja vilttiä kainaloon. Voi vaikka ladossa, aitassa tai tähän tyyliin makasiinissa nauttia hämystä sekä seurasta. 

Näiden valaisimien taka-ajatuksena olikin juuri syksykekkerit. Pitkään olen miettinyt mitä vanhoista vyyhdinpuista voisi tehdä ja millä tapaa kun olin sellaisia pelastanut nurkkiini ajatuksella että näissä on sitä jotakin. Vanhaa patinoitunutta puuta, suomalaista käsityötä, rustiikkisia ja ilo silmälle mutta aniharvoin niitä kukaan halusi alkuperäiseen tarpeeseen. Lukuisat väkkyrät ovat joutuneet varmasti polttopuiksi aittojen nurkista. 

Vyyhdinpuu valaisimet ovat näyttävät mutta niin simppelit ettei uskoisikaan. Ja monta valaisinta yhdessä on aina minun mielestä parempi idea kuin yksi! Olohuoneessa sohvapöydän päällä tällainen olisi myös ihan showstopper, oujeah.


Köysiripustuksilla näistä sai vielä komeammat, vaikka ne eivät paljoa paina. 
Jättiputkipöytä, rottinkituoleja (nämä Ikeasta haalittuja) ja vähän kynttilöitä uunivuoassa. Nuo ihanat vihreät oksat ovat muuten heisiangervoa, yllättävän ihana pensas ja on upea maljakossa. Vieläkin voi vähän löytää vihreää ulkoa mutta jos ei vihreää niin sitten värikästä oksaa!Tarkemmat ohjeet valaisimiin löytyy Unelmien Talo & Koti-lehdestä nyt lokakuun numerosta parhaillaan, joten katso sieltä vinkit rakenteluun ja tarpeisiin, sillä ei siellä ladossa halua liikaa johtoja ripustella, vinkvink.


Myrskyisän tunnelmallista iltaa kaikille, näihin tunnelmiin!

I built these showstopper, larger than life lights by recycling old rustic peasant yarn wrap reels. I had some wrap reels waiting for reuse because I think such forgotten items are usually the best for recycling into something fantastic, especially when nobody seems to need them anymore. 

The lamps are just the right style for an autumn dinner in a barn or someplace dark and cozy.  This space is the station house's old warehouse where everything was stored that got transported by train. 

Some good food and drink, a couple of small heaters, candles and a few rattan chairs, no one will even notice as the cold tries to creep in. Sounds like a winner evening with friends.

The instructions for the DIY yarn wrap reel lamps can be found in Unelmien Talo & Koti-magazine right now in October, so get the instructions there! And this light would be a kickass lamp on top of table in a living room, most definitely.

Have a great evening everybody!

2 kommenttia: