perjantai 18. lokakuuta 2019

Vitriini-laatikosto / lokerikko osa 2Vitriinilaatikosto alkoi näyttämään jo joltakin kun pääsi laittamaan putsauksen jälkeen laatikon kerrallaan omalle paikalleen, aivan paras tunne. Tässä vaiheessa puuhailin yötä myöten kun tuntui että on jo niin lähellä maaliviivaa ettei malta lopettaa.  


Laatikoiden vetimet oli messingöityjä mutta lakattuja ja koitin saada lakan pois jotta messinkipinta pääsisi patinoitumaan kauniisti. Eko-taktiikalla halusin mennä, joten laitoin helat likoamaan pellavaöljysuopaan. Suovalla voi siis poistaa maalit heloista, laittaa vain likoamaan ja odottaa, vähäsen vettä ja paljon suopaa. Eka satsi likosi pari viikkoa ja suurin osa lakasta lähti pois ihan kynnellä rapsimalla. Osasta vetimistä ei silti lähtenyt lakka oikein mihinkään, mutta annoin olla, ei ole niin vakavaa. Seuraava erä heloja likosi vain muutaman päivän ja sitten testasin uutta taktiikkaa. Dippasin vetimet kiehuvaan veteen ja kohta takaisin suopaan ja uudelleen eestaas kolme kertaa. Tämä tuntui nopeuttavan lakan lähtöä niin että ei tarvinnut odottaa viikkoja.


Siinä lokerikko nyt on! Jotain ihan muuta kuin ennen, tämä on nyt Laatikosto isolla alkukirjaimella. Alle laitoin pyörät hyvän ystävän vinkistä ja sitä tämä lokerikko todella tarvitsi. Kun laatikot ovat paikallaan, painaa se kuin vietävä joten 6 rengasta tarvittiin. 


Nyt tämä saa tovin seilata aseman aulassa ja pian se täyttyy Parolan aseman Joulumarkkinoilla kaikesta ihanasta myytävästä, aaah, siitä tulee niin mahtavaa! The haberdashery cabinet is finally complete! 63  drawers later, lot of delicate painting and removing the handles, putting them back after removing the lacquered finish and putting it back together again. Love it!!!

14 kommenttia:

 1. Upea! Once in a lifetime -laatikosto. Mistä tuo ihanuus on löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän törmäsin tori.fissä, ihan sattumalta kesällä, se siistiytyi kyllä loistavasti! :D

   Poista
 2. Todella upea <3 Niin ihana <3 Nyt ei sanat riitä kertomaan.....

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän hieno!! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 4. Todella upea! Aarteen olet löytänyt ja valtavan työn tehnyt 😍!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kyllä vähän ährättyä tämän parissa mutta onneksi kannatti 😄

   Poista
 5. Aivan mahtava laatikosto!!!!!!!!!!!!! Oi, oi! Noita laatikoita olisi ihana alkaa täyttämään ja käyttämään :) Ja tosi kaunis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta hehkutuksesta! 😍 Odotan kyllä innolla että saan laatikoston täyteen Joulumarkkinoille, sormet jo vähän syyhyää että saa laitella 😄

   Poista
 6. Onpa mielettömän upea lokerikko! Sinulla on mahtava taito tehdä kaunista ja ainutkertaista! Hyvää marraskuuta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, onpas ihanasti sanottu! 😍 Kaunista marraskuuta sinullekin!

   Poista