maanantai 26. helmikuuta 2018

Magnoliat maalatussa olohuoneessaKyllä se kevään odotus alkoi täällä nyt. Ihan sama mitä lämpömittari näyttää, täytyy saada vähän kevään tuntua. Tuli toteutettua yksi kukkahaave vihdoista viimein ja haalin kotiin ensimmäistä kertaa magnolian oksia. 

Ja siis onhan nää vaan niin tajuttoman kauniita, ei pääse yli eikä ympäri. Melkein kuumaa vettä lasiastiaan ja ensin näyttivät tältä ja jo lähtivät nuput avautumaan niin että heti seuraavana päivänä olivat jo puoliavoinna..


Magnoliat pääsivät olohuoneeseen jonka sain viimein maalattua kokonaan savimaalilla, jota on maalattu aiemmin täällä ja täällä ja vähän jo täälläkin. Tila jotenkin syveni ja hivelee nyt silmää niin että täällä viettäisi kaiken ajan erittäin mielellään. 

Samalla pääsi uusi valaisin paikoilleen, tämä tulikin tehtyä jo aiemmin, klik, ja valtava vanha kattokruunu meni hetkeksi varastoon. Vielä kun keksisi minne sen seuraavaksi laittaisi mutta en varmaan koskaan raaski siitä luopua.


Olohuoneen eri harmaan sävyt toimii nyt niin hyvin yhteen ja meillä ei ole mitään kiirettä ottaa tuota, kerrankin ihan kivan näköistä, muovimattoa pois, joten olkoot vielä siinä rauhassa.


Magnoliat tosiaan avautuivat melkein samantien ja ovat niin paikallaan nurkassa, iik miten ne on kauniita! Pakkaset meinasivat iskeä vähän haastetta saada ne kotiin hengissä mutta lämmin auto kun odotti paketteja niin onnistui. Kaisan kukasta Hämeenlinnasta ne löytyivät ja toivottavasti pääsen näkemään kun jokikinen nupuista vielä avautuu.Pullokokoelma jättipulloja sopii kaapin päälle jossa oli ennen kaikkea sekalaista, nämä tuntuvat nyt niin paljon raikkaammalta kuin ne sekalaiset roinat. 


Lupasin aiemmin käyttökokemusta että miten ne valkoiset pellavapäälliset ovat sohvissa ja nojatuoleissa toimineet ja täytyy kehua että toimii! Hyvin myös onnistutaan näitä aina välillä likaamaan, ja siis todella hyvin, mutta kaikki on lähtenyt pesussa pois ja sitkeimmän näköiset tahrat olen käsitellyt ensin sappisaippualla. 

Iso sohva on muuttunut divaaniksi ja näin siinä aina kenotetaan ja jokin peitto, viltti tai muu on messissä joten tältä tämä rehellisesti meillä näyttää tai sitten vielä nuhjutetummalta.


Sohvapöytään kaipaan nyt uutta vaihtelua, ei siis sillä etteikö se vieläkin ole aivan mahtava mutta kun se on armotta liian pieni. Joten ideat ovat alkaneet täällä nyt muhimaan että mitäs tähän seuraavaksi. Katsotaan mitä siihen kehittyy, jalat ovat ehkä jo löytyneet...

Finally, the living room is painted and so are the base mouldings. The clay paint is super and the different grey hues come together so well that I feel I could spend all my time right here.

Bought some magnolias too, for the first time as well and trying to fight off the winters endless feeling. Got to get some spring mood right now, no matter what the temperature outside might be. And trust me, you don't want to know how cold it is here tomorrow, but I'll just say it will require a lot of wool.

And they are beauties, the magnolias that is, I put them in rather hot water and the buds started to open right away. New chandelier, diy of course and old bottles on the large cabinet, this room really has a fresher feeling now. Started to plan a new coffee table, not that I don't still love this one made out of an old army crate, but it's just too small for us. Let's see what will come of it, I may have found the legs for the new one already...6 kommenttia:

 1. Niin upean näköinen huone. Magnolian oksat ovat todella kauniita ja tulevat todellakin edukseen himmeää seinää vasten, kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä niin nättiä! Kauniit nuo lasipullot.

  Kysyn tässä samalla maaliasiaa. Löysit jokunen vuosi sitten täydellisen mintnvihreän sekoittamalla uulan helmi sävyä Ottosonsin vihreään. Tiedätkö voiko kyseisen sekoituksen tehdä uulan into-sisustusmaaliin, kun sehän on vesiliukoinen? Vai täytyykö olla tuo lattiamaali? Itsellä meni maalaushomma vähän uusiksi kun uulan into maalilla maalaamani seinä ei ollutkaan mintunvihreä, vaikka sävy minttu niminen olikin. Ajattelin etsiä enempi vihertävän sävyn itse. Kiitos jos jaksat selventää asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maalilajit eivät juu harmi sekoitu, toinen on vesiliukoinen (Into-maali) ja toinen öljyliukoinen (Ottossons) eli sekoita vaikka tuota Ottossonsia itseensä tai sitten siihen Uulan maaliin. Meilläkin on aina ollut sävyvaikeuksia Into-maalin kanssa ja pyydän rautakaupassa aina että pistää tuplasekoituksen siellä vispauskoneessa maalipurkille, tämä on auttanut joskus. Mutta silti useimmiten Into on hieman erisävyistä kuin se mikä tuli valittua. Mutta tämä taitaa vain johtua siitä että Tikkurilan väripastat sekoittuvat vähän eri tavalla Intoon joka on vesiliukoinen öljytempera jossa ei ole mitään muovisidosaineita. En ole antanut tämän väriongelman hirveästi vaivata kun olen niin tykästynyt Intoon muuten :) loistava maali katolle ja seiniin!

   Ja kiitos kovasti, ihana kun tykkäät :)

   Poista
 3. Onko kaappikin maalattu savimaalilla? On niin kaunis, niinkuin seinätkin!

  VastaaPoista
 4. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  ดูหนังออนไลน์

  VastaaPoista