perjantai 27. toukokuuta 2011

Peltipurkkimania

Mitä keksiä kannettomille peltipurkeille?

Ja miten mieheke säilyttää vimpulat ja tarpeelliset työhuoneessaan?

Näitä inspiraatioita ja paljon muita löytyy tällä kertaa Patinaa-palstalta täältä! Klikkaa vain linkkiä tuossa tai sivupalkista. 
Meillä pidetään rasioista, armeijalaatikoista, oikein vanhoista purnukoista ja persoonallisista lootista. 

 Peltipurkit ENNEN - Tin jars before

Jopa uudet, todella tylsän näköiset purkit saa tosi helpoilla maalinikseillä, siis aivan tavattoman helpoilla, muutettua sinkkipeltisen näköisiksi. Oletko miettinyt miten ne uustuotetut sinkkipellin näköiset sisustustuotteet on tehty? Näinhän ne.
Mitä maali on, mistä sitä saa hankittua, ja miten ne patinoidaan keittiötarvikkeilla, nyt minä olen kauhea kiusaaja ja paljastan että ohjeet ja tekovaiheet löytyvät Vintagen viemää-kirjasta!
Tässä kuussa kirja löytyy Tyyli ja Koti-kirjakerhostakin kuukauden kirjana...

Ja että pääset näkemään mitä näistä metallinkeräykseen melkein joutuneista peltipurkeista tulikaan uudistettuna, eikun vanhennettuna, löytyy tosiaan Patinaa-palstalta, täältä.

P.s. Huomenna lauantaina 28.5. minut löytää Kampin Suomalaisesta kirjakaupasta klo 12.30, tulkaa toki tapaamaan jos olette lähettyvillä tai jos on vaikka kysyttävää, nähdään siellä!

What to do with old tin jars and such? Lots of inspiration this month at Patinaa-column over here! (Sorry, only in finnish)

12 kommenttia:

 1. Juu-u näyttää kokeilemisen arvoiselta maalilta :) mukava nähdä muidenkin purkkikokoelmia, ne on ihania kerrassaan...vaikkakin joskus käy mielessä että paljonko niitä tarvii?

  VastaaPoista
 2. Aijabaija, älä kiusaa! Pakko kai tuo kirja on ostaa kun siitä niin paljon hyviä vinkkejä löytyy. ;)

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt vaseliini purkkien tuunausta, niitä on kertynyt tyhjiä. Tulisi kivoja pikku purkkeja. Tuota sinkki maalia pitää joskus kokeilla. Harmitta, kun lähistöllä olisi armeijan huutokauppa, mutta budjetti ei anna myöten :|

  VastaaPoista
 4. Mulla on kanssa pahaksi päässyt purkkimania :)
  Juuri, kun mökkiä tyhjennettiin, niin mökin purkitkin tuli kotiin, niin nyt on pakko joitain laittaa kiertoon.
  Osan vois tietenkin laittaa vinttiin vastaisuuden varalle :)

  VastaaPoista
 5. Enpä oo ees ajatellu, ett miten niitä sinkkisiä tehään... Ihanaa, ett voisis iteki tehä! :) Noora

  VastaaPoista
 6. On hienot kamerat. Minullakin on viitisemkymmentä tuollaisia matolaatikko kameraa.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 7. ...ihan muuta voinko kysyä että mitä se on tuo tapetti tuolla sun bannerin pohjalla tuo valkopohjainen jossa sinistä...oon sen nähny jossain...on kohta itsellä tuvantapetointi puuhaa niin yks vaihto ehto jo on mut tuo on ihan samaa tyyliä..?

  VastaaPoista
 8. Vet inte om du förstår svenska, jag förstår inte finska, men jag älskat att titta på dina bilder och bli inspirerad!
  Kram Johanna

  VastaaPoista
 9. milla, se on Pihlgren & Ritolan tapettia Posliinikukka, on yhä tuotannossa, linkki valmistajalle löytyy tuosta blogista ja sivupalkista kohdasta "hyödyllisiä linkkejä remontointiin" :)

  Johanna, jag förstår svenska, men talar det inte så bra, du kan kommentera på svenska absolut! Tack så mycket!

  VastaaPoista
 10. Pitihän sitä tulla Parolan asemalle viihtymään!! Kauniita purkit. Vietin aikaa blogisi parissa, kiitos. Miten se ihana antiikki sohva jakselee. Postihyllykkö oli myös valtavan kaunis.

  VastaaPoista
 11. Hei! Blogisi syötteet ovat mukana Kiepauksessa, lue siitä lisää blogistani: http://piilotettuaarre.blogspot.com/2011/07/kierratysta-tuunausta-kiepaus.html . Iso kiitos kivoista vinkeistäsi! - JJ

  VastaaPoista