perjantai 29. toukokuuta 2009

Makasiinissa

Vanha tavaramakasiini on yhtä vanha kuin asemakin, vuodelta -20, täällä on onneksi jäänyt paljon enemmän ennalleen alkuperäisestä, mitään ei ole maalattu, patina lukuisista kädenjäljistä näkyy kaikkialla ja aivan kuin osa tavaroista olisi vain jäänyt niille sijoilleen töiden loputtua. Miehet menivät vain kotiinsa.


Monta upeata metallikaappia, eri aikakausilta ja eri kokoisina, odottaa sijoituspaikkaa asemalta, näihin olisi upeaa taas säilyttää aivan mitä tahansa. Suuremmat talkoot pitänee sitten järjestää näiden siirtelyyn, paljon riuskoja miehiä tarvitaan.

Yksi käsittämätön löytö tehtiin makasiinin ylisiltä, purujen seasta. Mieheke löysi vähän pengottuaan pilkkopimeässä, kaksi vanhaa lokerikkoa, täynnä tavaran määrä-aseman merkkauslappuja, K-Ö. Nämä ovat ennen sotia, asemien nimiä mitä ei enää ole Suomessa ja asemia joita ei enää ole olemassa. Näiden kanssa täytyy olla tarkkana, tarkoitus on pitää niitä kuin kukkaa kämmenellä.Näidenkin ovien kautta on kulkenut niin moni, joka päivä vielä kun makasiini oli todella tavaramakasiini, ovista ja seinistä löytyy puumerkkejä, muistiinpanoja ja sormenjälkiä. Onneksi täällä on kaikki tämä tallella.

21 kommenttia:

 1. Voi mitä aarteita! Ihan upea on paikkanne. Ja hienoa että haluatte säästää kaiken. Muutenkin teillä on tosi kivan näköistä.

  VastaaPoista
 2. Huippuhienoja löytöjä, etenkin tuo lokerikko sykähdyttää kovasti!

  VastaaPoista
 3. Upeata kyllä että ovat säilyneet ja mahtavaa että ymmärrätte niiden arvon ja haluatte pitää hyvää huolta. Mielettömän kiinnostava koti teillä kyllä on...tunteita ja tunnelmaa!

  VastaaPoista
 4. Minustakin mielettömän hienoa, että haluatte kunnioittaa ja säilöä vanhaa. Mikä aarre teillä onkaan hallussa. Hyvissä hyppysissä näyttää olevan asema.

  VastaaPoista
 5. Todellinen aarreaitta tuo makasiini.Kannattaa tosiaan säilyttää kaikki entisellään ja vaikka miettiä makasiinistä museota,jossa olisi rautatieasemille kuuluvaa esineistöä(en tiedä jokohan sellaista on jo olemassa).
  Teillä on kallis aarre säilytettävänä.

  kaunista viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo metallikaapit! Hitsi kun löytäiskin tuollaisia jostain. Ottaisin meillekin :)

  VastaaPoista
 7. Mukavaa että voi tehdä aarteenetsimis retkiä omassa pihapiirissään :)

  Osaisipa lokerikko puhua!

  VastaaPoista
 8. Lokerikko on itse asiassa historiallinen löytö. Upea!

  VastaaPoista
 9. Onhan teillä siellä pihapiiri ja koti! Makasiininne on aivan käsittämättömän upea! On kyllä Luojan lykky, että kokonaisuus päätyi teidänlaistenne käsiin, jossa sitä osaaan arvostaa ja hoitaa. Olisi kyllä huikeaa piipahtaa "aikamatkalle" omalla pihalla.

  VastaaPoista
 10. OHHO!!! Ihana paikka täynnä aarteita! Onneksi te ymmärrätte niiden arvon, joku muu voisi heivata pois... Ihana lokerikko! Wau!

  VastaaPoista
 11. Mielettömän hienoa! Tätini asuu myös vanhalla asemalla, näitä blogisi kuvia katsellessa alkaa kyllä harmittaa, että olen ollut lapsi vielä sen kunnostamisaikoina ja eihän minua tietenkään ole kiinnostanut.. En tosin muista olenko edes nähnyt koko paikkaa alkuperäiskunnossa.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Upea lokerikko ja upea tunnelma! Ovetkin ovat hienolla tavalla tummuneet.

  VastaaPoista
 14. Täällä ilmoittatuuu innokas uusi lukija! Kuinka mielenkiintoinen projekti teillä onkaan menossa. Mahtavia löytöjä olette tehneet! Upea nähdä oman kotikaupungin nimi tuolla paikkakuntien joukossa. ;)

  Itse olemme muuttamassa vanhaan hirsitaloon tuonne naapurimaan puolelle ja sitä suuremmalla mielenkiinnolla seurailen projektianne! Ihana koti teillä!

  VastaaPoista
 15. Mielettömiä aarteita, varsinkin lokerikko!

  VastaaPoista
 16. Maija, kiitos kovasti kehuista, näissä vanhoissa esineissä ja pinnoissahan ne kaikki tarinat on, ihanaa on tosiaan että ovat tuon verran säilyneet vielä meidän ihailtavaksi.

  Elsa, tuo lokerikko oli kyllä ihan käsittämätön löytö :)

  Sarona, kiitos kaunis!

  Joola, me koitamme pitää huolta, tuntuu ihanalta että saadaan pitää huolta :)

  PikkuBertta, makasiinin käyttöä ollaan mietitty moneen, ainakin makasiinitanssit siellä pitäisi joskus saada järjestää! Rautatiemuseo löytyy Hyvinkäältä, ja on tosiaan käymisen arvoinen paikka, löytyy myös entistetty asemarakennuskin sieltä :)

  KatiO, yrityksiltä, esim. huoltofirmoilta tai vastaavilta voisi löytyä nurkista pyörimästä tarpeettomina, olen nähnyt esim. Jyväskylän ISS:llä niitä oikein rivissä toinen toisensa perään! Huuto.net voi myös auttaa :)

  Pilvitarha, mekin ollaan mietitty että kukakohan osasi kummatkin lokerikot piilottaa korkealle ylisille, ovat nimittäin ronskin painavat, ja niiden nostamiseen on kyllä tarvittu voimaa ja melkein jotain vinssiä!

  MissFrida, me meinasimmekin sen suorastaan säilöä tuollaisena, jos sitä koittaisi hyvin hellästi vain vähän puhdistaa, en kyllä tiedä oikein että millä, vanupuikoilla!? ;)

  Outi, kiitos todella paljon, täällä on vieläkin paikkoja ja koloja joissa emme ole käyneet kunnolla tutkimassa, täytyykin niistä raportoida heti kun tulee tutkittua :)

  Kamomilla, täällä onkin heivattu paljon, onneksi ei kaikkea, huojennus huokaus :)

  Jaana, itselläkin vasta näin aikuisherännäisenä todella sisäistänyt tämän vanhan arvon :) mainiota kuulla muistakin asemista!

  Halpa remppa, tuo kunnon patina on kyllä niin hurjaa, ihanaa kun ei ole maalattu piiloon täällä :)

  Veera, mainiota kun laitoit kommenttia, täytyykin tutustua teidän projektiin! Me ollaan ihan pikkuisen vain harmiteltu että lokerikoista ei löydy Parolaa, mutta eihän sitä ole ollut kenelläkään tarve omalta paikkakunnalta itselle paketteja lähettää ;D

  VastaaPoista
 17. Ihan mielettömän mielenkiintoista! Teillä siellä riittää tutkittavaa ja ihailtavaa;) Kiva päästä mukaan näin blogin kautta!

  VastaaPoista
 18. Ihanaa että makasiini on säilynyt noin koskemattomana! Ja se lokerikko on aivan mahtava,minäkin pitäisin sitä kuin kukkaa kämmenellä:)
  (Makasiini olisi muuten oiva paikka pienelle kesäkirppikselle,tuli vaan mieleen:))

  VastaaPoista