torstai 28. toukokuuta 2009

Liitutauluja ja uteliaisuutta

Mies rakenteli kummipoikansa kanssa, 6 v, upean liitutaulun, täysin purkumateriaaleista, joissa en sokeana enää itse nähnyt mitään potentiaalia kuin polttopuuksi. Mies oli vain avustajana, itse suunnittelutyön ja maalauksen hoiti etevä kummipoika ja sai tämän heti kotiin vietäväksi, liitutaulumaali kun kuivuukin niin nopeasti. Itse kehyksen väritykselle ei ole tehty siis mitään, vaan puretussa puulistassa oli valmiina näin hieno väri ja raitakin. Takalevynä käytettiin vaneria ja piste iin päälle oli ripustusnauha.

Minä tilasin näitä heiltä heti kolme, kiitos.


Vanhasta kehyksestä tuli myös kätevä muistuttaja eteiseen, mieheke tämänkin väsäsi toivomuksien mukaan, minä vain kiinnitin sen liimapaperinauhalla taustasta, oli just sopivankokoinen, ei tarvitse edes nauloja kiinnitykseen. Mitäpä voisi sanoa muuta kuin että meillä tykätään maidosta kovasti.

Ja uteliaisuus se kissankin vei... Tottakai kun toisen makuuhuoneen vaaleanpunaisen tapetin tuijottelu lähietäisyydeltä alkoi hiukka jo riittää kun sitä rapsutin esiin, oli aivan pakko mennä testaamaan, ihan pikkuisen vain, että mitä toisen makuuhuoneen tapetin alta löytyy.

Tästä pidän vielä enemmän. Onneksi paljastetun kohdan saa vielä lipaston taakse piiloon, meinasi melkein lähteä mopo käsistä kun näin aarteen mitä alla odotti. Paras on vielä olla paljastamatta tätä esiin enempää sillä kun huoneeseen tehdään lattia ja kattomaalaukset saattaa tapetille käydä helposti huonosti.

17 kommenttia:

 1. Kyl teillä on oikee aarretalo! Tuommosia liitutauluja ja kivoja tapetteja putkahtelee sieltä sun täältä! :D

  VastaaPoista
 2. hyi maitoa.
  http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/

  VastaaPoista
 3. Meillä juodaan myös paljon maitoa :-)

  Ihania liitutauluja. Noitahan voisi meillä alkaa poikakin väsäämään, kun on innokas hakkaamaan nauloja ja sahailemaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Uskomattomia löytöjä! Minäkin haluaisin tuollaisen liitytaulun, olen kaavaillut että eteiseen voisi väsätä.

  Sinulle on jotain pientä blogissani :)

  VastaaPoista
 5. taas kaikkea ihanaa, maitoa ja muuta :> liitutaulut on kivoja, mutta olin hieman järkyttynyt liitutaulumaalin hinnasta! huh

  VastaaPoista
 6. Hieno idea tehdä vanhoista listoista tms. uutta! Taitava poika!
  Ja miten ihanaa vanhaa tapettia löysitkään.

  VastaaPoista
 7. Ihanat muistitaulut! Minäkin toivon sellaista mutta kun ei tahdo enää olla seinätilaa...

  Ihana idea ja paras juttu on tuo uusiokäyttö! *me like*
  Tapetti on kyllä kans niin söötti!

  VastaaPoista
 8. Ohhoh miten ihana tapetti! Kaunis kuin mikä;)

  Ja kivoja nuo liitutaulut. Ja käytännöllisiä. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 9. Teija, tuntuu että aarteita tupsahtelee sieltä täältä, on vielä nurkkiakin jonne ei olla vielä päästy oikein katsomaankaan :)

  Vekarus, onpa loistavaa kun on pieni nikkaroija valmiina tarttumaan vasaraan, niistä tulee varmasti ihania!

  Jutta, kiitoksia hurjan paljon :)

  Outi, jos Biltemaan pääseen niin siellä on reilusti halvempaa. Mekin vähän säikähdettiin tuota suomalaista, mutta on tosi riittosaa onneksi.

  Kesän lapsi, kiitos kun jätit kommenttia :) Vanhat purkulistat on kyllä hyviä vaikka minkä kehystämiseen. Nyt jo vähän sormet syyhyäisi testaamaan muitakin huoneita ja tapetteja ;)

  Kamomilla, voihan sitä pienen väkrätä vaikka ovenkahvaan!

  Mari, tuo on kyllä kauniin herkkäkuvioinen, täytyy joskus näyttää alakerrasta löytynyttä uskomatonta naistenhuoneen kukkatapettia, siinä vasta on hengessä haukkomista :D

  VastaaPoista
 10. Voi mitä löytöjä teillä on seinissä...

  VastaaPoista
 11. Vierailen aina välillä blogissasi ja nyt oli pakko jättää kommmentti:) kauniita kuvia, jännittävä ja inspiroiva talo!

  VastaaPoista
 12. Mikä tapettikaunotar! Ymmärrän malttamattomuutesi, mutta tosiaan parempi antaa ihanuuden olla vielä piilossa.

  VastaaPoista
 13. Kyllä lapset on taitavia, niille pitää vaan antaa mahdollisuus...ja siirtyä itse takavasemmalle:)
  Meilläkin tyttö 10v. ompelee jo tosi taitavasti, ja intoa riittää, kunhan äiti malttaa pysyä omissa töissään:)Ja poika on kanssa ihan omaa luokkaansa:)
  Lapsilta into vaan tuppaa loppuun jos homma menee liian ohjeistetuksi:)

  VastaaPoista
 14. Merja ja Missfrida, onneksi tosiaan Liivian innostamana päätin tutkata rohkeasti mitä alta löytyy, päällimmäinen tapettikerros on kuitenkin niin huonosti laitettu että se olisi pakostikin poistettava joka huoneesta, joten miksei huolella :)

  Anki, kiitoksia paljon ja ihanaa kun jätit kommenttia!

  Ilona, juu, piilotin tämän palan lipaston taakse jotta ei tulisi sitä liikaa tuijoteltua vielä :)

  Niinu, lapsilta löytyy kyllä ihanaa ennakkoluulottomuutta tekemiseen, ihanaa katsella vierestä, suorastaan häkellyttävää. Hienoa että teillä on innokkaita tekijöitä!

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, että te touhusitte kummipojan kanssa! Kiitos! Me kun täällä kotona emme tule juurikaan harrastaneeksi vastaavaa puuhastelua.
  Liitutaulu on käytössä, tosin siitä tapellaan ja aina joku käy sotkemassa toisen kuvat tehdäkseen itse uudet.

  VastaaPoista
 16. Laura, oli niin kiva katsella kun nuo miehet puuhasivat :) Mä olisin mielelläni ottanut sen meillekin, täytyy tehdä liitutauluja lisää!

  VastaaPoista