tiistai 17. helmikuuta 2009

Toipilaana

Asemapuistoa kesällä 2008

Kaksoivartiotupa

Päämaakellari, vuokrataan goottiyksiö

Kaksoisvartiotuvan maakellari, ei uskoisi...

Flunssaisena nuhanenänä kotona joten vanhoilla kuvilla mennään. Aseman ja makasiinin lisäksi asemapuistostamme löytyy vanha hirsirunkoinen kaksoisvartiotupa, vanhempi kuin asema ja rakennettu vuonna 1908. Sauna-autotalli sekä erillinen liiterirakennus ovat tyypillisiä 60-luvulla rakennettuja ja nämä eivät nyt päässeet kuvaan.

Hiukan karumman oloisista kuvista löytyvät puistosta löytyvät maakellarit, vuodelta 1880 kummatkin ja kyllä, alemmassakin kuvassakin on maakellari, se on vain niin kadonnut aluskasvustoon että siitä on hyvin vaikea saada kuvaa. Mutta tuon pensaikon sisässä se tosiaan on, piippukin sieltä pilkistää, maakellarit ovat nimittäin lämmitettävät, jottei pakkanen äityisi säilykkeille liian kovaksi.

Päämaakellari on yllättävää kyllä, aika hyvässä kunnossa, vain ulkona olevat puuosat ovat kärsineet. Kuvaan pian lisää kuvia sisältäpäin niin näette upeat jättikivilohkareet joista se on rakennettu. Sieltä löytyy jopa holvikatto.

6 kommenttia:

 1. Hieman kateellisena käyn vierailulla mukavassa blogissasi, minäkin tahdon oman aseman ;)

  Koitahan parantua!

  Kirsi

  VastaaPoista
 2. Vuokrataan goottiyksiö, hehee.. Ehkä mieluummin se vartiotupa kuitenkin?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että jätit kommentin blogiini! Kauheaa, etten tiennyt blogisi olemassaolosta mitään. Kun itsekin asuu rautatieläisten talossa, niin sydän sykkii asemille oikein erityisesti. Mekin haaveilemme omasta asemasta sitten joskus, kun päätämme ryhtyä vuokralaisista talonomistajiksi.

  VastaaPoista
 4. Kirsi, kiitoksia, nythän näitä asemia on jälleen myynnissä :)
  Merja, goottiyksiössä tulisi hämähäkit kaupan päälle ja lihakoukut katossa ;) Vartiotuvassa on jo asukkeja.
  Sussu, huomasinkin että olette remontoineet vanhaa rautatieläisrakennusta, kun näin järjestyssääntötaulun! Vallan mainiota että välittäjiä löytyy.

  VastaaPoista
 5. "vuokrataan goottiyksiö" :DDD

  Ihanaa lukea kuulumisia Parolasta, varsinkin kuvien kera. Toivottavasti taas keväällä tai kesällä nähdään, ja pikaisia paranemisia sinnekin, täällä ollaan myös pitkällisesssä ja sitkeässä taudissa.

  T:Minttu

  VastaaPoista
 6. Kiva minttu kun kävit, tuo goottiyksiö olis just loistava vakautuneelle synkistelijälle ;) Toivottavasti nähdään taas pian!

  VastaaPoista