torstai 12. helmikuuta 2009

Historiaa

Asema ja lättähattu-juna.

Uusi asema ja höyryjuna pohjoisesta.

Vanha asema pihan puolelta vuonna 1918.

Parolan vanha asema vuonna 1918, samana vuonna kun se poltettiin.

Tämä asema on itseasiassa Parolan uusi rautatieasema, vanha asema nimittäin poltettiin sisällissodan aikaan 1918. Uutta alettiin rakentamaan samana vuonna ja se valmistui 1920, samana vuonna valmistui uusi tavaramakasiini, jonne vastaanotettiin kaikki rahtitavara.


Kuvat Jukka Heinon kokoamasta Parolan seutua kuvina-teoksesta.

3 kommenttia:

 1. Mukavia tuollaiset kotiseutu historia, ja etenki teillä nyt oman kodin historia mitä löytyy.Varmaan kiinnostaakin ihan eritavalla,kun asuu siinä ympäristössä.Siitä huomaa että elämää on ollut ennenkin.

  VastaaPoista
 2. Olen teidän sivuja lueskellut, kun ollaan myös aloittamassa samanlaista projektia, tosin kyseessä on vanha asuintalo. Teillä on kyllä tosi kaunis ja tunnelmallinen asema ja tosi kiva on kun kuvia on myös siitä lähtökohdastakin. Oletteko kauan jo kunnostaneet asemaanne? Saako muuten linkittää teidän sivut omilleni, olen myös aloittamassa blogia omasta projektistamme.

  VastaaPoista
 3. PikkuBertta, tulee tosiaan sykähdyttävä olo kun näkee kuvan samasta pihasta useiden vuosikymmenien takaa ja siinä on sama piha, samat portaat millä ovat istuneet. Tekee mieli mennä silittelemään uurteita piharappusille ja pohtimaan menneitä.

  Kirsi, nyt ihan pian vuosi tulee täyteen, kiitokset että jätit kommenttia. Saa ehdottomasti linkittää ja hienoa jos meistä on apua teidän projektissa :)

  VastaaPoista