perjantai 1. maaliskuuta 2019

Saareke! osa 1


Hello! Pitkästä aikaa, talvikooma on vihdoin taputeltu ja aurinko sai meikäläisen viimein hereille ja tuunaamaan. Aseman alakerran keittiöön olen haaveillut saareketta ja, juu sinne tulee keittiö kakkonen vanhaan pakaasihuoneeseen. Huone on aika hankalan muotoinen mutta saareke, jonka mallista palavasti halusin kokeilla sinne, löytyi talvella tori.fistä niin se oli pakko hankkia.

En malttanut stopata ja ottaa ennen kuvia pöydästä ennen hiontaa, mutta kansi oli kamalalla tavalla lakattu ja koivu lakan alta paikoin jopa mustunut, niin pitihän se hioa. Nauhahiomakonetta tarvittiin lakkapintaan ja hioin muualtakin koko pöytää kevyesti, mutta jalat annoin aikalailla olla sillä eläväinen pinta on plussaa.Olen kovasti tykästynyt tähän verkkomaiseen hiomapaperiin johon tutustuin sorvauskurssilla (sellaistakin olen kokeillut, on muuten vaikeaa!). Loistava hiomapaperi, ei mene tukkoon helpolla, tällä hioo puuta nopeammin, ainakin omasta mielestä.


Laatikot olivat sisältä maalattu myrkynvihreäksi, hui, joten maalasin ne lämpimän harmaalla pellavaöljymaalilla. Muuten olisin jättänyt kyllä puulle, mutta nyt oli maali tarpeen. 


Siinä se on hiottuna! Laitoin pintaan vielä osmon puuvahan kuusi-sävyllä (vähän valkoinen), ja vielä lopuksi matta öljyvaha sävyttömänä.Huomenna näytän mitä siitä tuli, tässä jo pientä esimakua!

Hello, long time no see! Winter coma is over, the sunlight has finally gotten me up and doing stuff. I found this fantastic table to use as an island in our downstairs kitchen in the making. It's a funny shaped room and requires a lot of thinking to get it together. But this was the island of my dreams to have in the room. So, when I found it online in tori.fi, I had to buy it and try it!

I had to sand it, the surface had a horrible failed lacker finish but it turned out beautiful. The legs are so gorgeous, don't you think? I waxed the surface with a lightly white tinted treewax and finished it with matte oilwax.

Tomorrow I'll show you how it pretty it looks, here is a small preview!

4 kommenttia:

 1. Hei mistä oot ostanu tuota verkkomaista hiomapaperia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motonetistä ostin, sitä saa tuollaisena kätevänä rullana. Leikkaan siitä paloja ja käytän hiomakoneen allakin tai sitten käsin :) Hinta rullalle on kalliimpi kuin arkeille mutta tästä saa vaikka kuinka monta palaa!

   Poista
 2. Kovasti nyt odotan huomista. Tuosta tuli varmasti ihan täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana, toivottavasti tykkäät! Heti aamun puolella tulee postaus ;)

   Poista