tiistai 28. elokuuta 2018

Rullakko, rullakkohylly, hyllyrullakko, vai miksi sitä kutsuisi


Kesä vierähti niin nopeasti lämpöä ihaillen että päätin sitten pitää taukoa ja ottaa ihan rennosti, niin blogikin hiljeni hetkeksi kun täällä pideltiin hellettä. Heti kun kelit viilentyivät alkoivat päässä hurraamaan taas idikset ja tekee mieli puuhata vähän vaikka mitä. 

Aloitin sitten tästä hyllystä, josta tuli rullakko, tai rullakkohylly tai varmaan hyllyrullakko tai miksi sen sitten nimeäisikään. Hylly löytyi asemalta ja siinä oli karmea keltainen väri joka oli lääpitty siihen vähän sieltä täältä. Hylly oli hirveän epäkätevä ja olihan se painonsa vuoksikin vaikea liikutella ja jotain piti keksiä.

Tiirinkosken tehtaalla näkemäni suuri hyllykkö, jolla oli rullat alla sai minut heti näkemään että tämä hylly vain odotti pyöriään alleen.


Kun alkoi ranteita pakottamaan ja tekeminen innostamaan, en malttanut enää pysähtyä kuvaamaan hyllyä kesken kaiken vaan annoin palaa. Yksinkertaisuudessaan hylly sai siis vielä yhden alahyllyn, jonka jyräytin kiinni järeillä, pitkillä ruuveilla. Liimapuulevyksi valitsin tarjouksessa olleen tammilevyn joka oli yhtä halpa kuin mäntyinen vastaava kun sen paksuus oli just eikä melkein sama kuin hyllyissä (tärkeää), leikkasivatkin sen samaan hintaan mittoihin.

Sitten oli vuorossa maali, jonka sävyn valitseminen oli todellista pähkäilyä mutta päädyin hastingsinharmaaseen Ottossonsin pellavaöljymaaliin kun halusin neutraalin, lämpimän ja vähän tummemman harmaan. Tuttuun tapaan hieroin sen pintaan sienellä. Hanskathan siinä tarvitsee mutta sillä saa ihanan luontevan kerroksen aikaiseksi ja se näyttää pian aivan sen näköiseltä kuin väri olisi ollut siinä aina. Maalia meni taas hämmästyttävän, ällistyttävän vähän, eli noin 2 desiä, lempparimaali aivan kaikista. 2 kerrosta, joista toinen vähän kevyemmin pintaan jotta ei keltainen kuumottaisi alta esiin.

Tässä kuva miten surkealta hylly ennen näytti mutta tiesin koko ajan että siinä on potentiaalia vaikka mihin! Jätin kaikki ennenkin maalaamattomat pinnat puulle sillä halusin että vanha puu saa näkyä.Alle laitoin jarruttomat, edulliset kuin mitkä, kalustepyörät joissa oli kantavuutta painavalle hyllylle. Niissä oli vain rumat muoviset punaiset renkaat, jotka leikkasin mattopuukolla pois juuresta, muutaman euron renkaat näyttävät nyt mukavan neutraaleilta.

Sitten saikin täyttää hyllyn tarpeellisella, aivan ihanaa järjestämistä. Eteinen sai jotain kauan kaivattua eli hyötytilaa, huomenna lisää kuvia, ihana taas palata!

Baker's shelf,  rolling shelf, what ever one might want to call this, I made one out of an old shelf we found at the station. It was bright yellow with the color slapped on here and there and it was dysfunctional until I gave it movement with some castors. I attached the lower shelf on with some seriously sturdy screws, castors on and some good paint to finish it to perfection. I used a traditional linseed oil paint, Ottossons hastingsgray and I applied it on with a sponge. That gives it a lovely natural look and it makes the surface look like it has always been that color. 

This became really important storage to our front hall, more pictures tomorrow, lovely to be back!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti