lauantai 19. toukokuuta 2018

Puutarhapöytä


Täksi kevääksi saimme viimein yhden projektin valmiiksi jota on muhiteltu pitkään, meidän uuden puutarhapöydän nimittäin. Se on nyt aurinkoisimmalla paikalla, makasiinin edessä, jossa lämpöä piisaa iltaan asti. 


Sen kaverina on suuret aurinkovarjot Ikeasta, joille ystävä teki upeat jalat, joissa ne eivät hievahdakaan kovassakaan tuulessa. Painona ovat sementtilaatat, jotka on pihalta poistettu ja nyt uusiokäytössä siellä täällä sekä ystävillä ja vieläkin niitä piisaa.


Grilli on vähän riisuttu malli entisestä muodostaan, siinä oli vaikka minkälaista hilavitkutinta, pyörivää tasoa mutta ritilät jäi armotta liian ylös joten otettiin kaikki pois. Keskellä oleva kivi on tärkeä, sitä vasten tuetaan kaksi ritilää ja päälle sitten murkinat paistumaan vuokiin, siistiä ja helppoa.


Ja tässä se puutarhapöytä on koko komeudessaan, putkirunko ja järeä kansi. Puun pinta on käsitelty Osmon puunsuojaöljyllä, valkoisella kun sopivaa harmahtavaa ei löytynyt. Siitä tuli kyllä niin raikas ja valoisa näin joten oli paras valinta.

Kannen puu on kokonaisesta puunrungosta sahattuja siivuja, joita ostimme muutaman kappaleen kerran yhdestä huutokaupasta. Viime kesällä niitä aloitettiin jo viimeistelemään valmiiksi mutta kelit eivät hellineet, ennen kuin nyt.


Tähän kierrätettiin vähän putkia meidän putkiremontista kun purettiin loput vanhat sinkityt putket asemalta pois. Kaikki pystyjalat ovat näitä kierrätysputkia, pätkittiin ne puukkosahalla vaikka tärryytti käsiä niin että huhhuh. Kaikki muut putket oli näpsin tilata Domus Classicalta, sieltä on myös putkiliitokset kaikki.Makasiinin kyljessä pysyy lämpimänä pitkään kun kivijalka lämpiää perusteellisesti auringossa.


Rottinkituolit on loistava pari tälle pöydälle, näissä löhöillään ja syödään ja tarvittaessa makoillaan melkeinpä.


 Ilta-aurinko ja viimeiset auringonsäteet. Tämän pöydän äärellä viihtyy ja haluaisi olla joka päivä.

Seuraavaksi vielä työvaiheet että mitenkä tämä tehtiinkään, ihanaa lauantaita!

 We finished our new dream garden table! Pipeframe of course made out of pipeclamps from Domus Classica, because it's so simple to take apart if needed and it's solid. The wood is from an auction, where there were these huge whole slices for sale sawed from a big old tree. We started this table project last summer already but the weather hasn't been great until now.

It's beautiful, big and fresh with the slightly white Osmo's wood oil that I treated the wood with. Next in store are the instructions on how to make one yourself, have a lovely Saturday!4 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Pöytä, sekä koko kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog,
  I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density,
  which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  login

  VastaaPoista
 3. Aika kiva kokonaisuus ja varsinkin todella hyvää materiaalin uusiokäyttöä nuo putket putkiremontista. Tuohan on vielä hyvä, että sinkitettyjä niin eivät ruostu samantien. Itsekin yritän aina keksiä mahdollisimman paljon kaikkea kierrätysjuttuja, mutta tuo oli uusi, että putkiremontin jämistä. Kiitos hyvästä jutusta ja kivoista ideoista!

  VastaaPoista