keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Pellavaa ja Diy


Tarvitaan vain yksi aurinkoinen päivä ja tuntuu että heti lähtee kevätfiilikset jylläämään. Mikä valo ja ilo, pistin vähän tehosiivousta makuuhuoneeseen ja uutta petausta. Iso mattorahi (jonka ohjeet löydät viikolla 4 ilmestyneestä Iltalehden viikonloppu Ilona-liitteestä) pääsi makkariin myös.

Olen täysin myyty pellavaisille petivaatteille. Kaapissa lojuu monet puuvillaiset mutta en osaa enää nukkua niissä, tuntuvat takertuvan vaatteisiin yöllä ja aamulla herään tuskaisena ja paketoituna tiukasti kiinni pussilakanaan. Pellavaisissa tulee aina nukuttua paremmin, eivätkä tunnu menevän miksikään vaikka kuinka pesee.


Sain nyt ensimmäiset By Pia's-pussilakanani ja olen myyty. Kunnon pellavaa ihanassa ohuessa pin stripe-kuosissa piristi niin makuuhuoneen irti talvi-koomasta. Minulla on muutama ikivanha armeija-tyynyliina kapeassa raidassa ja samanhenkistä kangasta en ole onnistunut vielä löytämään ennen kuin nyt. 

Hanko-malliston pikkuraita on tämä ja korissa on tyynyä niin isossa raidassa kuin denimissäkin. Denim tuo mieleen aina kesän, joten näillä fiilistelen itseni lämpimämpiin päiviin. Tekee mieli nykyään pedata sänky vain auki, päiväpeitto joutaa kaappiin pidemmäksi aikaan tauolle, miksi piilottaa mitään näin pellavaa, tai siis ihanaa.


Herkuttelin samalla heidän uudella kodin-pellavien katalogilla ja sen kertakaikkisen upeilla kuvilla. Sormet alkoivat syyhyämään inspiraatiosta ja tein omat pellava-tyynyliina-tuunaukset kaveriksi raidallisille.Valkaisuaineella kuvioin molemmat setit ja keksin mitä parhaimman tavan tehdä kuvioinnin siististi ja kuin kynällä piirtämällä.

Ostin vesisiveltimen taidekaupasta parit kuukaudet sitten ihan vaiston varassa vaikka en vielä tiennyt mihin sitä tarvitsen. Nyt keksin sille juuri sopivaa käyttöä, eli ei vettä vaan kloriittia. Ihan tavattoman kätevä! Olen aiemmin tehnyt kuviointia pensselin avulla ja kloriitin käry huoneessa on silloin pökerryttävä, ainetta kuluu paljon enemmän turhaan ja jälki on epätarkkaa.

Pensselillä oli helppo piirtää kuviot kankaalle kuin kynällä, kannattaa vain hiukan harjoitella vaikka tyynyliinan sisäläppään niin näet millaista jälkeä olet hakemassa.

Okkei, elikkä tarvitaan ihan perus-tyynyliinaa, itse käytin pellavaisia. Suojaa pöytä muovilla, käytä kumihanskoja ja laita tyynyliinan sisään pahvi tai päädyt kuvioimaan molemmat puolet hallitsemattomasti kerralla.

Jos et halua käyttää vesipensseliä niin käytä sitten ainakin keinokuituista sivellintä, luonnonkuituiselle käy huonosti muutamassa minuutissa, usko pois.


Maalailu oli nopeaa ja helppoa, täytä kynä kloriitilla (vaikka pienellä pipetillä) ja anna mennä. Epätasainen viiva kuuluu minusta asiaan ja näyttää vain paremmalta kuin tasainen. Anna kuivua kunnolla ja pese sitten kankaat tavallisesti pesukoneessa. 

Niin, ja muista pestä aivan uudet kankaat ennen käyttöä. Sinisemmän harmaat tyynyliinat värjäsin ensin valkoisista ja töpöttelin aivan täyteen pisteitä kynällä. Ja toisessa on hieman varoittava esimerkki, kannattaa tosiaan antaa kankaan kuivua kunnolla kuvioinnin jälkeen tai kloriitti voi vielä tehota pesuveden kanssa ja valkaista kangasta lisää, vinkkivinkki.
Keksin sitten vähän muutakin auringonvalon innostamana makuuhuoneeseen, jotain romanttista josta itsekin yllätyin. Näytän sen huomenna, sillä tein ja kuvasinkin sen jo samantien. Jos ei se kiidätä kesään nopeammin niin sitten ei mikään, palataan siis huomenna!

(Blogiyhteistyössä By Pia's kanssa)

The sun, long time no see, inspired me to brighten the bedroom just like the light was doing to my brain. I received beautiful new bedlinen in collaboration from By Pia's they really did the trick. Lovely pin stripe-pattern and denim in good firm linen rushed my thoughts straight to summer and it was really needed to end this winter coma that I seem to be in, as usual in February.

I diy'd also linen pillow covers with a bleach dye just as a backdrop to the fair and light linens. I used a waterbrush but filled it with chlorite, and it made the application so much easier and neat. Less odours and a lot less mess, really handy and I truly recommend it! You can even write with this, just practice a little, squeezing the brush too much can make a mess of a delicate design.

I did something very romantic for the bedroom as well, so romantic that it suprised me aswell. I'll show what it is tomorrow, and if that doesn't take you closer to summer, nothing will!

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea tuo kloriitilla pensselin kanssa värjääminen! Pitää joskus kokeilla :-)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita!! Värjäsitkö molemmat tyynyliinat ennen kloriittikäsittelyä? Ajattelin oikaista ja käyttää valmiiksi värjättyjä. Luuletko, että onnistuu?

    VastaaPoista