lauantai 10. tammikuuta 2015

Ihan vain huvin vuoksi


 Kun sai muutaman vapaapäivän niin teki mieli tehdä jotain terapeuttista, sellaista ihan huvin vuoksi hommaa, siksi-vain-että-hotsittaa-diy-meininkiä.


 Joten askartelin tikkutaloja

Bilteman sytykkeistä.

Säkki näitä täydellisen muotoisia puutikkuja maksaa, siis mitä, 5,50 e, ja säkissä on varmaan se tuhat poikineen tikkua jotka ovat aivan liian hienoja sytykkeiksi.

Japaninsaha, niittipyssy, 6 mm niittejä ja vähän liimaa nurkkiin (käytin kuumaliimaa mutta se vaati vähän hoppua joten ehkä kuitenkin suosittelen tavis-puuliimaa) niin tuossa on minilatoa, varastoa ja jotakin riihen tyyppistä. 

Perinteisen muotoisia tönöjä, ja pikkurako joka laudan väliin niin näyttää kauniimmalta. Japaninsaha on sitten ehdoton, ainoa saha jolla näitä kannattaa pätkiä.

Vähänkö teki hyvää tehdä jotain täysin tarpeetonta mutta nättiä. Suosittelen!

Ja nyt tulee sitten haaste, ottakaapa itsekin sellainen tikkusäkki ja pistäkää hösseliksi, päällystäkää vaikka seinä (laskeskelin että arviolta yksi säkki riittäisi noin 3,9 neliöön, hahaa!) tai mitä ikinä keksittekään, itselläkin vaikka mitä idiksiä aluillaan. 

Otetaan vielä toinenkin idis, jos tekee mieli tehdä vanhasta rautakorista tai mistä vain korista pyörällinen versio niin viikonlopun Iltalehden Ilona-liitteessä on ohjeet siihen. 

Ihanaa viikonloppua ja tehkää ihmeessä jotakin ihan vain huvin vuoksi!

I made little houses, just for the fun of it. I had a couple of days of free time and needed something therapeutic to do. I diy every week as work and when I want to relax, I just make and don't do it for a deadline or a story. So this was such a diy, just for fun and nothing useful, only pretty.

Kindling sticks, I know, they are way too pretty to use as kindlings but that is how they are sold. In Biltema, only 5,50 euros a sack, there are probably a thousand and more in one sack and one could do anything with these. This time I made stickhouses, traditional looking, straight out of the finnish countryside. You need a japanese saw, staplegun and 6 mm staples. And some glue to attach the walls together, like gluegun glue.

And another diy for the weekend, the instructions for this or any ironbasket to turn into a wheeled one, can be found in this weekend's Ilona magazine.

So have a great weekend everybody, remember to do something just for the fun of it!

12 kommenttia:

 1. Voi kun kiva idea! Noistahan askartelisi barbeille vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 2. Minunki on kokeiltava tuvan tekemistä ja kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Tää idea on napattava mukaan. Ihania mökkejä ♥

  VastaaPoista
 4. Hauskoja mökkejä. Ei muuta kuin Biltemaan ja Petshopeille taloa pystyyn :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Oi! Mulle tuli visio tehdä miniatyyriversio meidän talosta, jostain pitäisi keksiä hyvä materiaali vaan rimoiksi noiden lautojen saumojen päälle, perinteinen rintsikka kun meillä on... Oiskohan pitkät takkatulitikut siihen sopivia... Hmmmmmm... Mietintämyssy päähän ja pohtimaan... :)

  VastaaPoista
 6. No onpa hauskoja! Heti tekee mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Peukutan! Sekä puutikkutaloja että ajatusta asioiden tekemisestä ihan vain huvin vuoksi, se jos mikä ruokkii luovuutta ja hyvinvointia! :)

  VastaaPoista
 8. Tuollaisen säkin minäkin tahdon. Kai se vielä johonkin mahtuisi :)

  VastaaPoista
 9. Voi jee, aivan ihania. Mietiskelin, että voishan nuo vaikka pienen pienillä nauloillakin lyödä ulkopuolelta
  ja sitten vaikka maalata. Tai jättää ihan semmoseks. Vai ikeassa myydään tuommosia...siis sytykkeitä? En oo ikinä käyny ikeassa, mutta johan se ois aika :)

  VastaaPoista
 10. Vitsi miten kivoja taloja voi rakennella! Tuhannet kiitokset tästä ideapostauksesta, en tienny, että haluan rakennella taloja, nyt tiän ko näin nämä kuvat ja materiaalit :D mies lähti juuri kohti biltemaa säkin ostoon :D diy-talokuumetta pukkaa :D

  VastaaPoista
 11. Ihania mökkejä :) Löytyykö näitä Bilteman nettisivuilta? Ainakaan mie en löytänyt vaikka yritin etsiä. Kävin myös Joensuun Biltemassa, enkä löytänyt sieltäkään :(

  VastaaPoista