lauantai 16. marraskuuta 2013

Kotirauhasta, pysäköinnistä ja kodista

Minun piti tänään rupatella pitkät pätkät villasta ja niin ihanasta huovutuksesta mutta päätin puhua eräästä meille todella tärkeästä aiheesta. Nimittäin kotirauhasta.

Viimeisen päälle viiden vuoden ajan kun olemme asemaa asuttaneet ja sen omistaneet, on meidän piha ollut jatkuva murheen aihe. Teimme kauppojen teon yhteydessä sopimuksen Liikenneviraston kanssa että junalle saattoliikennepysäköinti pysyisi yhä pienellä alueella meidän pihaa, siitä tehtiin niin kutsuttu rasitesopimus, ja junaan saisi yhä kulkea pihan poikki ramppia pitkin, siitä hyvästä he aurasivat pihaa pitkän talven ajan. Me siis omistamme koko pihan ja liikennemerkkien tehtävä oli opastaa ihmisiä, että hei, tämä nyt on yksityispiha mutta justiinsa tuossa saatte autonne pysäköidä kun junalle menette tai jotakuta sinne kyyditsette.

Alkuun me toiveikkaina uskottiin aivan täysillä siihen että kyllä ihmiset oppivat kunnioittamaan sitä että piha nyt on yksityisomistuksessa myös ja opitaan hyvät yhteissysteemit. Ensimmäisinä vuosina me ei saatu edes hepuleita jos jotkut parkkeerasivat keskelle nurmikkoa tai toilailivat pitkin puutarhaa. Kyllä se tästä vielä. 

Kolmannen vuoden kohdalla ymmärsimme että sitä ei tule koskaan tapahtumaan.


Nyt, kahden vuoden keskustelun jälkeen Liikenneviraston kanssa, Liikennevirasto rakennutti aivan upean, ainakin 20 autopaikan parkkipaikan 100 metrin päähän meidän pihasta, toisen vielä kätevämmän laiturirampin kylkeen, samaan kohtaan josta kuljetaan jättimäisiä rappusia pitkin kolmannelle laiturille. Ja se on vielä lähempänä keskustaa ja sitä suuntaa mistä kaikki asemaa kohti karauttavat. Eli kaikki toiminnot yhdessä koossa, ja tilaa löytyy saattaa junaan yhtä aikaa vaikka kokonainen ala-asteen luokka luokkaretkelle. 

Se on upea, katsokaa vaikka:


Ensimmäistä kertaa siis, yli viiteen vuoteen meidän piha on vain meidän. 

Joka ikinen päivä näiden vuosien ajan, siis vähintään sen 365 kertaa vuodessa on pihassa ollut häiriökäyttäytymistä. Eli siis mitä? No, siis kuvitelkaa:

Pihassa on harjoiteltu käkkärikäännöksiä ja kaasuttelua, ihanaa kun sora ropisee pitkin pihaa ja välillä jopa meidän oman auton kylkeen. Kellonajasta riippumatta. Kiusantekoa on ollut niin lukuista eri lajia. Ihmiset ovat käyneet tekemässä tarpeitaan, kyllä luit oikein, meidän ulko-ovien viereen ja rakennusten kivijalkaa vasten useita, useita kertoja, jopa aivan keskelle nurmikkoa. Sitten kun autossa on ollut roskaa jota ei jaksa viedä kotiin tai 5 metrin päässä olevaan roskikseen, kuten vaikka tuhkakuppi tulee täyteen, on se tyhjennetty keskelle pihaa. Meidän päälle on yritetty ajaa, on uhkailtu, solvattu niin monia kertoja että emme pysy laskuissa enää mukana ja rikosilmoituksia on jouduttu tekemään niin vandalisoinnin kuin muun typeryyden takia lukuisia kertoja. 

Erityisesti kesällä on aina ollut hyvin levotonta. Silloin kun pitäisi päästä lomalle ja olla rennosti, on se ollut mahdotonta. Pihan vuoksi on monet yöunet jääneet väliin kun olo ei ole turvallinen, vaikka tukena onkin vartiointi- ja hälytysjärjestelmä. Onhan kotirauha meille kaikille tärkeä asia, että kotona olisi turvallinen olo, pihassa uskaltaa olla lapsetkin vaikka leikkimässä ja yöllä voi rauhassa nukkua eikä tarvitse jokaiseen rapsaukseen herätä. 


Nyt, sen pitäisi olla meillekin perusoikeus. Kiitos Liikennevirasto, upeasta parkkipaikasta ja liikennemerkeistä, toivotaan kaikille kotirauhaa. Vielä opastekyltit eivät ole tehneet tehtäväänsä ja lisäämme niitä kaikkien avuksi. Autot ja ihmiset päräyttävät pihaan silti, olemme rakentamassa portteja heti kun remontilta ehdimme, jotta piha selkeytyisi. Nyt yritämme neljän liikennemerkin avulla, tai taitaa niitä olla useampiakin, ohjata uudelle parkkipaikalle ja sen rampille. 


Ja nyt ensimmäistä kertaa voidaan suunnitella jotain aivan muuta tähän pihan kohtaan, vau, siis ihan mitä vain. Pitäisikö istuttaa jotakin aitiopaikalle? Tehdä vaikka giga-shakkilauta tai jotain muuta villiä? Täytyykin kuvata maaläntti teille niin ideoidaan vaikka porukalla. 

Tämä asia on painanut mieltä niin paljon vuosien ajan että olen huomannut sen vieneen valtavasti voimavaroja ja lisänneen kyynisyyttä ja stressitaso on pysynyt kesto-korkealla ainakin itsellä. Lomamatkoille ei ole aina uskaltanut lähteä, talovahti nyt vähintään pitänyt hankkia ynnä muuta. 

Nyt on aika todella iloita, tämä on kertakaikkisen upeaa, oma koti ja nyt myös oma rauha. Mitenkä muuten teidän kotirauha?

Sorry, only finnish this time, have a lovely weekend!

56 kommenttia:

 1. Voi että - ei kyllä kuulosta kovin kivalle, mutta hyvä kun on jotain parannusta tulossa ja tullutkin jo hieman!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se onni kyllä, ja mieli rauhoittuu tässä pikkuhiljaa, kyllä se tästä varmasti :)

   Poista
 2. olipa rankkaa luettavaa - ei voi kuin päätään puistella - miten niin ihmiset ovat kehittynein laji maapallolla - kysynpä vain ? Voimia sinne ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimista kovasti! Tätä usein ihmettelemme mekin...

   Poista
 3. Voi minä mieleni sopukoissa olen monesti ajatellut tuota kotirauhaanne. Olen muidenkin jotka asuvat omistamissaan asemilla, kyläkouluissa ja kaupoissa. Ihmiset eivät kunnioita rakennuksen uuden omistajan oikeuksia. Meillä kokemus kun kotimme oli vanha kauppa. Toivon sinulle ja perheellesi rauhallisia kotipiha hetkiä paljon ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti totta aivan kaikille joilla on erikoislaatuisempi koti vaikka onhan näitä tuhansittain ympäri Suomea, mystistä miten vaikeaa se on tiedostaa kotirauhan kuuluvan kaikille. Hyvä siis puhua aiheesta, jospa siitä olisi apua muillekin :)

   Poista
  2. Toivokaamme jotta ihmisille tulisi ajatus noudattaa sääntöjä , Se on toisen ihmisen kunnioittamista. Kun teet sen toiselle saat samaa itsekin.♥

   Poista
 4. Tsemppiä hurjasti, josko se siitä alkaisi pikkuhiljaa (tai vaikka nopeastikkin) rauhoittumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, toivotaan juurikin sitä nopeastikkin vaihtoehtoa :)

   Poista
 5. Huh huh, kuulostaa kyllä ihan sietämättömältä! Toivotaan, että teillä nyt tilanne paranee ja saatte oikean kotirauhan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä se on ollut juuri sitä, on pitänyt vain hokea itselle että kaikki järjestyy vielä. Nyt ihmettelen ihan että mistä sitä voimia välillä ammentikaan, kiitos tsemeistä ja nyt varmasti paranee :)

   Poista
 6. Pysäyttävää tekstiä. Voimia.
  Saman suuntaista täällä Porvoossa: niin hienoa kuin turistivirrat kaupungillemme ovatkin, en voisi kuvitella käytännön tasolla asuvani vanhassa kaupungissa... Olet tekstissäsi pukenut sanoiksi sen syyn. Valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, tuo on taatusti aivan yhtä haasteellista, ellei paljon vielä enemmän. Pienen kaupungin charmia ja suurkaupungin levottomuutta, ristiriitainen kombo. Jospa tästä puhuminen voisi saada jotakin aikaan, keksittäisiin rajoja, kylttejä ja tapoja rauhoittaa menoa. Naapurustovahti, siinä olisi minusta hyvä idea!

   Poista
 7. Voi miten kurja lukea että ihmiset käyttäytyvät kuin idiootit :( Olisin kuvitellut että suomalaiset ovat hieman kunnollisempaa kansaa ja kunnioittaisivat kotirauhaa ja muiden ihmisten omaisuutta. Silmät tässä kyllä avautuivat aika karusti.
  Vaan toivottavasti tilanne on nyt parantumaan päin ja saatte vihdoin nauttia ihanasta kodistanne kaikessa komeudessaan pihoineen päivineen! Hieno juttu että Liikennevirasto tuli asiassa vastaan näin konkreettisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me oltiin sinisilmäisiä tämän suhteen kun asemasta tuli meidän koti, harmi kun sellainen ihan suora välittömyys on karissut tämän myötä pois ja epäluulo on vallannut alaa. Toivon nyt todella sydämestä että sitä saisi takaisin ja kyynisyys saisi väistyä.

   Liikennevirasto oli kyllä mahtava nyt tässä parkkipaikka-asiassa, vaikka ensimmäinen, toinen ja kolmaskin reaktio oli täysi epäusko, että kai siinä nyt liioitellaan ja eihän tuo nyt voi mitenkään olla totta. Ja autettiinhan me asiaa erittäin paljon ja tehtiin töitä, selvitettiin kunnan kanta joka puolsi täpöllä asiaa, löydettiin omista arkistoista avustava suunnitelma kyseisestä parkkipaikasta mutta joka oli jäänyt toteuttamatta ja pyydettiin etukäteen kilpailevaa tarjousta urakasta. Täytyy vain nähdä vaivaa jos haluaa muutosta, se on kyllä opittu. Nyt voi nauttia työn hedelmistäkin :) Monet muutkin!

   Poista
 8. Tsemppiä, toivottavasti saatte nyt rauhan!

  Tämä on vain yksittäinen kokemus, mutta meidän häämme tanssittiin kauniissa niemennokassa rannikolla. Paikalle ei pääse edes jalan kuin tietä pitkin ja tien viereen oli asetettu iso "Yksityistilaisuus, pääsy kielletty" -kyltti. Siitä huolimatta oli jotain ventovieraita tullut paikalle ihmettelemään ja paikan omistaja sai heitä työkseen häädellä. Miten lukutaidottomia ihmiset ovat?

  Eräs ystäväni asui joskus talossa, jonka alakerrassa oli ollut kaaauan sitten baari. Ei ollut kuulemma tavatonta, etteikö joku humalainen olisi tullut heiltä juotavaa etsimään..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan juuri sitä ja kiitos! Aivan törkeätä tuokin, pitää sitten tulla töllistelemään että mikäs yksityistilaisuus se nyt voi olla, on se vaan kumma homma! Vieköhän se uteliaisuus vaan monella voiton ja järki saa väistyä?

   Meillä myös on useita kertoja ollut keskellä yötä ihmisiä kolkuttamassa humalassa oviin että sisään tarttis päästä, avoinna olevana asemanahan tämä on viimeksi palvellut muistaakseni vuonna 1987!

   Poista
 9. lisään tähän erään tuttavani kokemuksen … he ostivat omakotitalon maalta ..talon tonttilla oli pieni hiekkatie..lähes polku - mistä kyläläiset olivat kulkeneet aina !!!! ja se riitti heille oikeudeksi - entiset asukkaat eivät olleet siitä kulkemista kieltäneet, joten se riitti toiseksi syyksi.. ja kun tuttavamme eivät enään siitä moporallista pihansa läpi pitäneet niin he kielsivät ja se sota kesti kauan..mutta kannatti. Enään ei kulje kukaan ylimääräinen ..mutta se mikä tässä tarinassa oli minusta oudointa oli juuri tuo sama ilmiö ,että se yltyi kiusaamiseksi - eli ajettiin kahta kauheammin ja heiteltiin roskia yms… kurjaa, erittäin kurjaa. Tuntuu jo tuossa teidän tapauksessanne,että eikö tuossa ole ainesta paikallislehteen ?? tuo on niin kerrassaan vääryys teidän perhettä kohtaan. Herättäisköhän se rakentavaa keskustelua vai olisiko vaikutus päinvastainen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puit kyllä täydellisesti meidänkin ongelman sanoiksi, juuri noin käy, kun kieltää niin kiusaus vain äityy! Meillä se asenne on ollut ei vain nuorten toimesta vaan myös heidän vanhempien, ja vastaväite on aina ollut että "mitä väliä sillä nyt on jos mä tässä nyt vaan vähän hengaan/röökään/rällään/metelöin, eihän sillä pitäis olla teille mitään merkitystä". On se vain niin törkeää ja ehdotuksesi paikallislehdestä on mainio, keskustelusta voisi olla iloa, ei näistä vaieta kannata, sen asenteen me otimme jo alusta alkaen. Hyssyttelyllä on vain vastakkainen vaikutus, sillä mahdollistaa huonoa käytöstä, pitää olla jämerä ja pitää kiinni juurikin siitä kodin oikeuksista. Onneksi ystävilläsi myös jämäkkyys auttoi :)

   Poista
  2. juurikin näin…sen olen oppinut, että kynnysmatoksi ei kannata alkaa eikä turhista lillukan varsista vinkua - siitä kun löytää tässä elämässä kultaisen keskitien niin pärjää kohtuudella. Taito on vain erottaa ne toisistaan. Tämä teidän tapauksenne on kyllä jo ollut tosi kaukana lillukan varsista. Asenne niin oikea! Ei muuta kuin hartiat pystyyn:)) Katsoin blogistanian missä kotinne esiteltiin ja en voi kuin huokaista, että kyllä te olette todella rohkeita ja reippaita. Ihminen menee vaikka kivestä läpi kun on tahtoa ja haaveita..tai ainakin melkein kivestä läpi;) Kiusasta huolimatta.

   Poista
 10. Kylläpä törkeää! Mutta nyt, voin kuvitella sitä auvoa, joka on ihan nurkan takana, kun saatte portitkin pihaanne! Kyllä se siitä sitten. Me asutaan lähes kadun päässä, eikä ole ongelmia tämän asian kanssa onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihanaa, plussaa vaan tästä eteenpäin, sitten kirjoitan oodin portille :) tai porteille :D

   Poista
 11. Julkista on hidas muuttaa yksityiseksi. Teillä on kyllä ollut pitkä pinna, mutta kaikella on rajansa. Kotirauha on aika hyvin laissa suojattu, te asutte tosin hieman harmaalla alueella. Kiusanteko on asia, jota ei tarvitse missään oloissa hyväksyä ja varmasti uhan alla eläminen stressaa tavattomasti. Selkeät kiellot ja rajat, ei taida auttaa kuin aita ja portit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onneksi mitään harmaata aluetta enää missään, asemana tämä rakennus on toiminut viimeksi vuonna 1987, niin on ollut aikaa tottua siihenkin. Pinna on saanut venyä kuin purkka kuumalla asfaltilla mutta nyt alkaa rauha asettumaan ja lasketaan nyt ahkerasti sitä stressitasoa :) Portti on se avainratkaisu, kylläpä vain :)

   Poista
 12. Ohhoh! Toivottavasti uusi parkkipaikka auttaa ja ihmiset tottuvat siihen, että tontti on yksityinen.
  Voisiko pihaa aidata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitaa on juurikin suunnitteilla mutta sitä ennen vielä paremmat, eli ne portit pihan suihin, ne vaativat vain jonkin verran suunnittelua ja runsaasti rakentelua kun pihan suihin eivät ihan standardikokoiset ratkaisut yltä, täytyy taas pistää diy-nystyrät kunnolla töihin. Mutta aitaaminen varmasti viimeistelee homman :)

   Poista
 13. Voin kuvitella, että tilanne on vienyt voimavaroja! Hyvä, että asiaan on saatu ratkaisu ja eiköhän ihmiset opi, kun on selkeät opasteet ja portit/aidat estämässä kielletylle alueelle kulkua. Itse asumme kylän keskustassa vanhassa pankkirakennuksessa, joka edelleen muistuttaa ulkonäöltään liikerakennusta. Joskus pihaan saattaa pysähtyä nuorisoa iltaisin ja olohuoneemme ikkunan alta lähtee koululaisia koulubussiin. Karkkipapereita pihasta löytyy usein ja pientä ilkivaltaa on tehty, mutta melkeinpä meillä on tiedossa kuka asialla on ollut. Koululaiset eivät tosiaan tajua, että tämä on yksityispiha, kun bussi ottaa tästä kyytiin. Emme ole kuitenkaan halunneet ainakaan toistaiseksi pysäkkiä siirtää, kun tässä se on ollut vuosikaudet ja häiriö on ollut pientä. Joskus kyllä ärsyttää, kun kukkalaatikosta on potkittu kulma rikki tai aidantolpasta on revitty hattu irti vain rikkomisen ilosta. Huokaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä varmasti vähitellen auttavat, mutta nytkin, nämä neljä liikennemerkkiä mitä pihan suulla on, ei estä ihmisiä ajamasta pihaan, vaikka ramppikin on puomilla nyt aidattu! Jotenkin niin käsittämätöntä.. Harmi kuulla teidän ilkivallasta, auttaisiko liikennemerkki jonka kirjoittaisi puheeksi, kun varoitusliikennemerkkejä voi tilata ihan millä tekstillä vain. Jos puhuisi siinä miten emme mekään tule teidän pihaan paikkoja hajottamaan niin sama periaate kuuluu kaikille muillekin. Tsemiä kovasti!

   Poista
 14. Täältä heruu isot sympatiat! Meillä on samaa vaivaa, pienemmässä mittakaavassa vain. Ja meiltä puuttuu yhä yksi olennainen liikennemerkki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taitaapa olla hyvin samaa vaivaa, suosittelen yksiselitteisiä liikennemerkkejä ja porttia ja aitaa vaan runsain mitoin, moni kulkee silmät kiinni kunnes tulee vastaan jotakin oikeasti pysäyttävää, tsemiä teille myös!

   Poista
  2. Kiitos. Meillä on 30 cm korkeaa kuusi- ja syreeniaitaa ja portti, jota ei ole vielä kaivettu maahan. Vähän helpottaa. Mutta tontin rajan ulkopuolelle jäi houkutteleva käsijarrukäännösalue...

   Poista
  3. Todella ikävä tilanne, mutta hienoa, että olette lähteneet rakentamaan ongelmaan ratkaisua. Meidän asema sijaitsee hiljaisessa ja rauhallisessa maalaisympäristössä, joten meillä ei ole koskaan tapahtunut mitään vastaavaa. Tsemppiä teille molemmille asemille ja rauhallista syksyn jatkoa!

   Poista
 15. Huh, huh! On teillä ollut pitkä pinna. Voin kuvitella, mikä trafiikki siellä pihalla on ollut.
  Aita ja portit varmaan tuo sen parhaan suojan, jos kylttejä ei osata lukea. Toivotaan ainakin niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trafiikkia kyllä runsain mitoin, ei se normaali junallesaatto ollut se harmitus mutta kun päivääkään ei mennyt etteikö pihassa jotain tötöilty. Toivotaan porttien parantavaan voimaan, kyllä se taatusti hoitaa homman kotiin :)

   Poista
 16. Koiraihmisenä tuli mieleen idea jykevästä vahtikoirasta. Vahtikoira kertoo selkeästi mikä on teidän piha-aluetta ja lisäksi se tietenkin tuo konreettisen turvan. En tiedä onko idea toteutuskelpoinen, mutta sellainen tuli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on tämä meidän Penni-koira joka herättää meidät aina kun on vähänkin jotain epäilyttävää, monesti on ollut iso apu, ja vuokralaisilla on erittäin jyhkeä jätti-tanskandoggi, siinä on vakuuttavuutta kun yksi haukku aiheuttaa monella pikku säikähdyksen pöksyyn. Mutta kun ei voi pitää vapaana ennen kuin koko piha on aidattu ja sittenkin, on huoltoajoa yms. mutta laitetaan vahtijoista kertovat kyltit, siitäkin voi olla apua :)

   Poista
 17. Sanotaan, että kaikkeen tottuu, mutta turvattomuus omassa kodissa ei kuulu, eikä saakkaan kuulua tähän kaikkeen. Tässä tarina mun kotirauhan järkkymisestä. Ja ihan virkavallan ansiosta. http://kaikulanrinne.blogspot.fi/2013/11/se-tavallinen-tarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, turvattomuutta ei pidä sietää omasa kodissa, harmi että on ollut teilläkin tuollaisia sydämen tykytys-operaatioita, toisaalta upeaa että olivat noin tehokkaalla panostuksella paikalla ja kaikki saatiin kiinni!

   Poista
 18. Luin jostain sisustuslehdestä, en enää muista mistä, eräästä aseman ympäristön talosta, joka sijaitsee Korson aseman vieressä. Sen osti nuorehko pariskunta, joka tekee massiivista remonttia vaiheittain. Talo oli ollut niin pitkään tyhjillään että meni vuosia ennen kuin ihmiset tajusivat, ettei talo enää olekaan autio, joten sinne ei kannata yrittää ängetä nukkumaan pakkasöinä tai käyttää pihaa vessanaan. Kurjaa tuommoinen.

  Silloin muistan miettineeni, että hyvä kun oman taloyhtiön piha on aika rauhallinen, mutta sitten kävi tämä:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/05/12/jannittava-lahtopotku-aitienpaivaan/

  Se siitä rauhan ja turvallisuuden tunteesta sitten! On kyllä tullut vilkuiltua olen yli tuon jälkeen kerran jos toisenkin.

  Toivottavasti teidän elonne ja piha-alueenne rauhoittuu viimein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä yhtä käsittämätöntä, talon pitäisi muka olla sekunnissa valmis ja niin millilleen siisti että ymmärretään kodin rajat. Nämä venyvät pinnat kyllä ovat varmasti monella pian jo katkenneetkin pitkin Suomea eri taloprojekteissa, harminharmitus.

   Ja todella kurja tuo teidänkin tapaus, ei herranjestas sentään, tämä turvattomuuden lisääntyminen ja se vauhti millä se tapahtuu on pökerryttävää. Olette työ vaan kyllä rohkeita kuitenkin!

   Poista
  2. Onnettomuuden onneksi päällekarkaajat olivat poliisin vanhoja tuttuja ja päätyvät toivottavasti viimein edes hetkeksi lukkojen taakse.

   Poista
 19. Itse siinä teidän pihapiirissä ihmetelleenä mihin X#*"** täälä pystyy autonsa saamaan, niin tämä on aivan mahtava uudistus.Kiitos liikennevirastolle! Pieni parkkipaikka ei yksinkertaisesti riittänyt tarpeeseen, eikä hermot kaasupolkimen inhimilliseen käyttöön kun kiireessä joutu pohtimaan auton sijoitusta. Toivottavasti myös tämä toinen kansa, tämä joka ei ajokunnossa aina ole, ymmärtää antaa rauhan. Pahoitteluni, jos olen aiheuttanut häiriötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mahtava uudistus, kertakaikkiaan oikein sellainen Hattulan ja Parolan perusparannus monella tasoa, ehdottomasti! Kiitos pahoittelusta, ja ei kuin koeajamaan uusi ja huomattavasti parempi parkkis :)

   Poista
 20. Huh kuulostaa villiltä. Uskomatonta millaisia ihmiset ovat. Ymmärrän jotenkin vielä, että pihalla kuikuillaan uteliaisuutta, mutta että tuollaista... Itse ostimme juuri vanhan talon ja olemme ensimmäiset ympärivuotiset asukkaat vuosiin. Ilman munalukkoa ja aitaa ihmiset varmaan tulisivat ikkunoista kurkkimaan, sen verran uteliaisuuttaan tuossa kadulla hidastelevat. Eipä se haittaa, tuskin kestää kauan. Enemmän ärsyttää uteliaat lapset, jotka ovat yrittäneet hajottaa paikkoja, onneksi nyt on kovat vahtikoirat apuna. Talo kun näyttää ulkoa päin vielä karulta autiotalolta, niin ei oikein kunnioitusta heru naapureilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kiusaamisen yltyminen on ollut kaikkein käsittämättömintä, kun ei kestetä kieltämistä vaan sitten tulee vaan pahempaa, kadotetaan ikäänkuin järki, kontrolli ja käytöskyky. Tsemiä kovasti teidänkin taloprojektiin, onneksi on vahtikoiria sillä niillä on sitä oikeanlaista karismaa :) Nurmikonleikkuu ja kaikenlainen tilpehööri pihalla on sellainen minkä olemme huomanneet vaikuttavan vähän avittavasti, tietty nyt talven tullessa näistä ei ole apua lainkaan. Kyllä se varmasti siitä vähitellen korjaantuu mutta älkää turhaan sietäkö sitten huonoa käytöstä, kasvattaa se niitä lapsiakin kun asioihin puututaan.

   Poista
 21. Ihmisten röyhkeys ja törkeys jaksaa aina hämmästyttää, on se niin käsittämätöntä. Toivotan teille tsemppiä ja, että lukutaitoiset ja näkökykyiset ymmärtäisi myös merkkien tarkoitukset. Ihanaa kotirauhan aikaa teille :)

  VastaaPoista
 22. Hui, ompas ikävää touhua :/. Meillä on paljon pienemmässä mittakaavassa ollut ongelmia teineistä. Heillä on kokoontumispaikka viereisellä tontilla ja kun tää talo oli tyhjillään vuosia ennenkuin muutimme tähän, niin ovat tottuneet hengailemaan tässä pihalla. Lisäksi tonttimme reunalla oleva vanha kioski vetää nuorisoa puoleensa magneetin lailla... Ilmeisesti kaikki eivät hoksaa että se kuuluu meille. Viime talvena pihamme läpi oikaistiin moottorikelkalla :/. Aidat ovat haaveissa vielä, koska tontin rajaa on pitkästi ja aitamatsku kovin kallista...

  VastaaPoista
 23. Korvessa asumisessa on omat hyvät puolensa, kotirauha on taattu. Kaupungissa asuimme niin, että tontti rajoittui yhdeltä sivulta bussipysäkkiin, yhdeltä kahden kadun yhdistävään kävelytiehen ja yhdeltä sivulta jalkakäytävään. Aidat oli ihan ehdottomat, niiden kanssa siivottomat koiranulkoiluttajat oli ainut ongelma, mutta kyllä välillä mietitytti miten ihmiset ajattelee omakotialon pihan ilmeisesti julkiseksi paikaksi.

  VastaaPoista
 24. Apua mutta Hämeenlinnalaisena kyllä uskon ton meiningin olevan juuri yhtä hirveää kun kuvailit sen olevan 😃

  VastaaPoista
 25. Osa ihmisistä tötöilee siellä varmaankin ns.ajattelemattomuuttaan/välinpitämättömyyttään enemmänkin kuin tahallisen ilkivallan vuoksi, mutta joka tapauksessa ihan käsittämätöntä touhua! Kuten joku aiemmin jo mainitsi, ihmisten "kollektiivista muistia" on hidas muuttaa kuten aiemmin julkisia paikkoja yksityiseksi- tosin luulisi jo viidessä vuodessa jotain tapahtuneen? Voimia, toivottavasti saatte tilanteen rauhoittumaan ja pääsette nauttimaan oman kodin rauhasta myös seinien ulkopuolella!

  VastaaPoista
 26. Kaikki sympatiani, tiedän mitä tuo on. Toivottavasti rauha saapuu pian teidän pihaan!

  VastaaPoista
 27. Rauhaa sinne, harmillista kun kuitenkin pieni osa ihmisistä saa aikaan paljon pahaa ja turvattomuutta.

  VastaaPoista
 28. Naapurustossa kasvaneena kuvittelisin että asemaa ei vaan mielletä kodiksi. Aitaus on ehkä paras ratkaisu, talo ja pihapiiri ei olisi niin "tyrkyllä". Uusi parkkis on muuten tosi hieno! Eikä siihen ole vielä tuupattu nostoautoja....

  VastaaPoista
 29. Jospa vaikka pyytäisitte NÄKYVÄT pysäköintialue merkit uudelle parkkipaikalle sillä myös itse syyllistyin siihen että kävin kääntymässä teidän parkkipaikan kohdalla kun en tiennyt uudesta pysäköintialueesta sillä sitä ei ole merkitty millään tavalla että juuri tuo hiekkapläntti on uusi junamatkustajille tarkoitettu alue... Vasta teidän puomista huomasin että okei parkkis onkin muuttanut tuonne.. Ja minä en ainakaan tahallista häiriötä halunnut aiheuttaa vaan tein sen tietämättömyyttäni ja riittävien opasteisen puuttuessa!!

  VastaaPoista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Toivottavasti teidän tilanne ratkesi kokonaan, ja saitte lopulta rauhan. Meillä on asianajaja rikosoikeuteen etsinnässä. Ilmeisesti joku oli tehnyt ilmoituksen meidän pojasta, liittyen myös tämmöisiin kaasutteluihin ja kotirauhan häirintään. Toivon toki, että kyseessä on väärinymmärrys. https://www.laineenkare.fi/oikeudenkaeynnitrikosasiat

  VastaaPoista