maanantai 25. marraskuuta 2013

Huovutusta DIY Felting


Tuli löydettyä nyt syksyllä eräs ihana tekniikka uudelleen jonka olin melkein unohtanut. Silkkivillaksi sitä nimitettiin kun ekaa kertaa testasin jo useampi vuosi takaperin ja on sillä nyt virallisempikin termi, nimittäin Nuno-huovutus. 

Siinähän huovutetaan kangasta ja villaa yhteen ja lopputuloksia ja toteutustapoja on vaikka kuinka paljon ja jokaiselle jotakin. 

Mutta,
oma tarkoitus kun oli saada nyt aivan lampaantaljan näköistä huovutusta! 

Löysin nimittäin aivan parasta materiaalia, eli kertakaikkisen upeaa villaa, Tiirinkosken tehtaalta, täältä. Siellä Ninni kasvattaa upeita alkuperäis-lammaslajeja ja pääsin testaamaan heidän lampaidensa villaa kun kaikkia kiinnosti mikä lopputulos tuleekaan olemaan. Ja se oli huikea:


Katsokaa nyt miten ihanaa kikkuraa siitä tuli, eikö?


Kesällä kuvasinkin upeita vastasyntyneitä karitsoja ja ihailin kaikkea upealla Tehtaalla (jossa tulee nykyään käytyä vähän väliä). Villa jota käytin sitten tässä huovutuksessa on Gotlannin turkislampaan villaa.


Eikä tätä villaa siis karstattu taikka pesty turhaan, kaikki lanoliinit ovat tallessa ja kyllä olivat kädet hoidetun tuntuiset huovutuksen jälkeen.

 No, minulla ei normaalisti todellakaan ole malttia huovuttaa tuntikausia mitään, joten kehittelin oppimastani ja tämä tekniikka on nopeaa koska siinä käytetään sähkövempaimia apuna.
Tarkemmat ohjeet löytyvät työvaihekuvineen monien talvisten ideoiden kera uusimmasta Ihana-lehdestä justiinsa nyt. 

Ja vinkkinä materiaaleista jos etsit kangasta mitä huovuttaa villaan, niin tuota yllä kuvassa vasemmalla näkyvää tiheämpää puuvillaharsoa, jota en itse löytänyt normi-kangaskaupoista, löytyy ainakin Popper Designilta, tästä klik pääsee saatavuutta kyselemään.

Aion niin huovuttaa lisää tänä talvena, istuinpäällisiä, huovutettuja taljoja ja vaikka mitä muuta. Olen niin myyty että oksat pois, katsotaanko kuka ehtii ensin tekemään lisää? Pistäkäähän linkkiä tulemaan jos innostuitte testaamaan niin pistetään upeat kuvat sitten esille kaikilta jotka vain haluavat tänne blogiin yhteisesti!

I felted after a long pause, and not just the normal style but Nuno-felting. The big difference was that I felted wool so to speak straight from the lamb, without carding it or washing it. And the result is natural, beautiful, curly and super beautiful. The wool is from Tiirinkosken tehdas here in Finland, and all the instructions for the felting can be found in the newest issue of Ihana-magazine!

13 kommenttia:

 1. On ihanan näköistä villaa...harmaataNAM! huovutus on niin terapiaa....pitäs itekkin koklata pitkästäaikaa...jostain pitäis villaa saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on minustakin nyt todella nam, erityisesti tällainen melkein gradient-efekti :) Villaahan saa ainakin heti tuolta Tiirinkosken tehtaalta :)

   Poista
 2. UPEAA!!! Rakastan just tollasts tumman harmaata ja pitkää villaa. Pitää perehtyä Ninnin lampaisiin. Ihana idea huovuttaa noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oli jotenkin terapeuttista pistää vain tehden, aika lampola-henkiseltä tuoksui pöydän ääressä silloin mutta kaikki tuoksut lähtivät siinä huovuttaessa, ja upeat kikkurat jäivät tuon tuon villan ansioista, siis ihan rehellisesti sanottuna ihanaa :)

   Poista
 3. Huikean upea! Harmi kun itseltäni ei löydy kärsivällisyyttä huovutukseen.

  http://lillatirlittan.bellablogit.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vilkaise lehden ohjeita niin saatat muuttaa tämän huovutuksen suhteen mieltä ;) Ei ole minullakaan malttia tuntikausia hieroa ja mätkiä villaa, tässä, ei tarvitse :)

   Poista
 4. Voi että näyttää upealta! Kaverilla on suomenlammastila, taidanpa lähtee työpalkalla (kerimään kaveriksi) tienaan villat tuohon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, suunnitelma valmis! Kuulostaa todella hyvältä :D

   Poista
 5. Kuulostaa tosi kivalle idealle ja näyttää hyvälle! Täytyypä lukea tuo lehti :)

  http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Ihana idea! Eilen yritin tuota Ihana-lehteä etsiä....löytämättä :/

  VastaaPoista
 7. Upeita! Vanha juttu, mut voitko tarkentaa että mistä numerosta siis ohjeet löytyi?

  VastaaPoista