lauantai 26. lokakuuta 2013

Naulakko - Diy



Muistatteko vielä tämän putkinaulakon jonka rakentelin Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa? No, nyt teki kovasti mieli tehdä vähän erilainen versio, astetta skandinaavisempi. Yhtä paljon molemmista pidän, kirjassahan näitä tehtiin kaksin kappalein!


Kyllä vaalea puu ja kupari vaan omaakin silmää nyt tällä hetkellä hivelee, kun on sopivissa määrissä. Puu-kupari-naulakosta tuli todella herkku, koitan nyt tehdä sille tilaa makkarissa kun siitä tuli niin nami. 

Diy-ohjeet tähän uuteen naulakkoon löytyy nyt vain tämän viikonlopun Iltalehden Ilona-liitteestä, plus vinkit mukana miten nuo puuosat saa huomattavan paljon halvemmalla omaksi, lehdestä löytyy kaikki niksit. Muhkeat putkiliitososat* ovat Kantaputkelta Hämeenlinnasta.

Ihanaa viikonloppua!

Made another version of the pipe coat rack DIY I made in our book Sormustin ja sorkkarauta and it turned out quite nice, scandinavian and brighter than it's also lovely older version with the industrial vibe, this time a wood coat rack. Like them both just as much, and the instructions for the wood and copper version are in this weekend's Iltalehti's Ilona-magazine here in Finland.

Have a great weekend!

(*osat saatu blogiyhteistyössä)

38 kommenttia:

  1. Mikä herkku! Onko rekki kuinka nopea kasata? Miehellä on tulossa muutamia vapaapäiviä, joten mietin uskaltaisinko ehdottaa tästä pientä projektia... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, on nopea ihan oikeasti kasata, ei tähän mene edes kokonaista päivää kun on materiaalit hankittuina niin uskallat pyytää ehdottomasti :)

      Poista
  2. kyllä on värikoordinaatio kohdallaan! Kissaa myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu tuli vielä ihan pyytämättä kaveriksi mukaan, enpä ihan edes huomannut että meni noin sopivasti kaikki yhteen, taitavat olla lempparisävyt siis :)

      Poista
  3. Toi on kyllä todellinen herkku!!

    VastaaPoista
  4. Oikein tyylikäs ja trendikäs...harmi kun sitä lehteä ei myydä täällä Varsovassa... :-))
    Mukavaa viikonloppua sinne!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sinulta löytyy iPad, iPhone tai Android niin sitten sen lehden voi ostaa iTunesista saatavalla sovelluksella kyllä niin ei tarvitse Varsovassakaan olla ilman Ilonaa :) Ja kiitos kaunis!

      Poista
    2. Ja voihan kun sattui kämmähdys, tosiaan Androidille tuota sovellusta ei saakaan, sanoin höpöjä väärästä muistista, mutta Applen vekottimille saa :)

      Poista
  5. Hei!

    Olen pitkään lukenut blogiasi ja pidän kovasti tuunailuistasi. Innolla olen odottanut aina uusinta postaustasi. Nyt viime aikoina olen harmitellut kovasti sitä, ettet paljasta kaikkia ohjeita tuunailuihisi. Ymmärrän että tämä on sinulle myös elinkeino, mutta että ihan jokaisen postauksen jälkeen pitäisi mennä kauppaan ostamaan iltalehden Ilona-liite... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Olin tulossa kirjoittamaan tismalleen samasta asiasta. Ymmärrän, ettei kaikkia ohjeita paljasteta, koska niistä on tarkoitus myös tienata, mutta viime aikoina ei ole näkynyt muita kuin näitä osta Ilona-liite -ohjeita :/

      Olen pahoillani, mutta pidän erittäin epätodennäköisenä, että ostaisin Iltalehden, sen sijaan olen ostanut esimerkiksi kirjasi, todennäköisempänä pidän, että lopetan yksinkertaisesti blogin lukemisen, koska tästä on tullut lähinnä ärsytystä aiheuttavaa.

      Erityisesti harmittaa, koska tuunausideasi ovat ihan loistavia ja niitä on ilo lukea.

      Korjasin viestiä, siksi poistettu kommentti edellä.

      Poista
    3. Liina ja minmi, silloin kun on kiire viikolla niin että ehdin tehdä työni onneksi onnistuneesti, ehdin nukkua edes lyhyet yöunet siinä ohessa ja toivottavasti tehdä kaiken muun tarpeellisen kodin ja remontin parissa (joihin aika ei nyt meinaa millään riittää) niin blogiin jää sen verran aikaa mitä näiden jälkeen yli jää. Olet aivan oikeassa siinä että tämä on minun työtäni, teen Tuunari-palstaa joka viikko ja en voi sen jälkeen kun olen ohjeet tehnyt lehteä varten, jaata niitä täällä blogissa.

      Kun teen vähintään kahta työtä joka viikko, pahimmillaan vielä useampi työ pitää viikon aikana kiireisenä, niin olisi mahtavaa jos aikaa jäisi ruhtinaallisesti blogia varten. Silloin voisin kuvata ylimääräisiä tee-se-itse-projekteja tänne blogiinkin, mutta jos vaihtoehtona on yöunet tai blogaaminen niin valitsen ensimmäisen. Siis niinhän minäkin haluaisin, olisin aivan yli-ihminen, jolta ei koskaan lopu energia tai tunnit päivästä.

      Eihän kukaan pyydä ketään tekemään työtään ilmaiseksi, sehän olisi sama jos teitä pyydettäisiin tulemaan töihin ilmaiseksi kun se vain olisi niin kivaa. Iltalehden voi lukea ilmaiseksi vaikkapa huoltoasemalla, kahvilassa, en edes tiedä missä kaikkialla mutta jos sitä ei halua ostaa niin sinne vain lukaisemaan. Tuunari-palstan juttuja ei tule olemaan blogissa luettavissa koska se on työni, nappaa lehti mukaan silloin kun jokin ohje on vaikka supermainio. Tai osta Ilona vaikka porukalla ja lainatkaa lehteä kavereiden kesken, onhan niitä systeemeitä, sivutkin voi nypätä talteen ja pistää kansioon.

      Hienoa että pidätte projekteista, sehän on mahtavaa että tulee tehtyä todella mieleen painuvia juttuja ja ne oikeasti tahtoo toteuttaa. Yhtä ihanaa on että siitä myös minulle maksetaan palkkaa ja pystyn sillä elämään, se on minun toteutunut unelmani ja aivan verrattoman mahtavaa.

      Poista
    4. No huh, huh! Pahoitteluni rehellisestä mielipiteestäni ja kommentistani.

      On pelkästään mahtavaa ja upeaa, että olet työllistynyt hienoilla ideoillasi ja tuunauksillasi. Löytyypä minunkin kirjahyllystäni ihastuttava Vintagen viemää -kirjasi, joten olen osaltani ollut "maksamassa" tuon kirjan ohjeista.

      Omassa kommentissani oli lähinnä tarkoitus harmitella blogisi muuttumista AINOASTAAN Ilona lehden mainostuskanavaksi. On mielestäni aika laskelmoimaa käyttää ilmaista blogialustaa vain mainostamiseen. Kaikki 6 viimeisintä postaustasi kun on päättynyt kehoitukseen ostaa Ilona lehti!

      Ei tietenkään sinun tarvitse paljastaa täällä kaikkia ohjeitasi, mutta blogata voit ihan mistä aiheesta tahansa!

      Poista
    5. No mutta Liina, sitähän minä koitin sanoa, joko minä postaan aiheista jotka ovat minulle mielenkiintoisia, esimerkiksi työstäni josta juuri ja juuri sillä viikolla ehdin postata tai sitten en mistään. Minusta ilmaisen sosiaalisen median käyttäminen oman työn puhumiseen ei ole millään tavalla tuomittavaa, samaan tapaan miljoonat ja miljoonat ihmiset käyttävät facebookia, twitteriä, wordpressiä, bloggeria... Pitäähän minun kertoa mistä ohjeet löytyvät, ei olisi mitenkään järkevää olla aiheesta hiljaa ja sanoa että etsikää itse, jos kerron, sitä voisi pitää piilomainontana. En saa maininnoista mitään korvausta, lehden myynnin menekki ei tuo minulle yhtään lisää palkkaa.

      Ja mahtavaa että pidät Vintagen viemää kirjasta, viime vuonna tein toisen, Sormustin ja sorkkarauta-kirjan, kaiken muun työn ohellani, vapaa-ajallani, ihan niin kuin ensimmäisen.

      Poista
  6. Kaunis rekki väreiltään ja kissa sopii siihen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, ihan piristi oikein raikas vaalea värimaailma pitkästä aikaa :)

      Poista
  7. Minäkin toivoisin paluuta vanhaan, eli ohjeita tähän blogiin:-)
    En käy kaupoissa niin usein että voisin ostaa kyseisen lehden!
    Ihana blogi, kiitos siitä!
    -Satu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, lukaise tuossa pitkä vastaukseni hiukan ylempänä Liinalle ja minmille. Kiitos että pidät ideoista!

      Poista
  8. Tuo rekki on tosi ihana.. Yritin käydä hankkimassa tuon liitteen, mutta en tajunnut, mistä ohje ois pitänyt löytyä. Kaupasta löytyi kahdenlaista liitettä: Ilona-matka, Ilona-Katri Helena, vieläkö ois joku eri pitänyt olla, kun en noista löytänyt tätä ohjetta? Alkoi vaan ärsyttää, kun vartavasten lähdin, eikä kassa-tätit osanneet auttaa... Jossain blogissa joku myös puhui, että noita ohjeita näkis jollain puhelinsovelluksella, mutten tätäkään keskustelua mistään enää löydä. Voi että kun vastustaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan mäkäräinen sentään että eivät osanneet kaupassa neuvoa, elikkä, viikonlopun Ilona-lehti on liite joka tulee aina kaupan päälle viikonlopun Iltalehden mukana, se on valmiiksi laitettu sinne Iltalehden väliin, sellainen pienemmän kokoinen lehti joka joskus tipahtaa välistä esiin jos Iltalehden nostaa ihan ylälaidasta ylös. Sitten Iltalehdellä on näitä erikoislehtiä joissa joissakin on myös minun tekemiä juttuja, mutta niistä ilmoittelen erikseen täällä blogissa. Mutta siis Ilona löytyy sieltä Iltalehden välistä niin siksi sitä ei näy telineessä myytävänä selkeästi :)

      Ja juu, Ilonan saa myös puhelinsovelluksella, jos sinulla on iPad, iPhone tai Android niin ilmaisella sovelluksella jonka saa iTunes-kaupasta saa ostettua minkä vaan Ilonan omaksi. Sitä ei saa vielä harmi muille laitteille kuin noille mitä mainitsin mutta ainakin niille :)

      Poista
    2. Ja hupsista, voihan sammakko, tuolle Androidille ei harmi saa, mutta Applen vekottimille kyllä :)

      Poista
    3. Voi kiitos vielä kun kerroit pöntömmällekin, mistä ohjeet löytyy! Ei tule ikinä ostettua noita lehtiä paperisina, niin en tuommoisesta tiennytkään. Pitää huomenna tehdä uusi retki, ja toivoa että lehteä vielä löytyy! Keep up the good work ja viitaten aiempiin kommentteihin tässä postauksessa, korvaus ja kiitos työstä sille, kenelle ne kuuluvatkin, eli sinulle :)

      Poista
  9. Ai ai, walkin closetia odotellessa, jotakin putkisäilytystä sinne täytyy laittaa. ;) Minusta on pieni hinta ostaa yksi iltapäivälehti, jos on oikein mukava ohje ja onhan täällä valmiiden juttujen tai melkein valmiiden kuvia, joista voi päätellä aikasta paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä juuri, tästä lähdetään :) Kiiiiitos :)

      Poista
  10. Kerrassaan upea! Ihan pönttöjä nuo jotkut kommentit minun mielestäni, tottakai sunkin pitää elää jollakin. Tsemppiä työhösi, on tosi ihanaa kun jaat meille kauniita kuvia. Kaikkee hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti tsempeistä, halaus ja rutistus, kiitos vielä kaunis! :) :)

      Poista
  11. On kyllä tosi kiva idea. Pitääpä katsoa saako lähirautakaupasta jotain sopivaa rakennusmateriaaliksi. Oksan olin alunperin ajatellut ripustaa ketjuilla katosta, mutta tuo on kyllä kätevän näköinen ja kaunis. Hieman helpompi siirtääkin kuin kattokoukut

    -Jenny

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mobiili-systeemi tämä, on se kattonaulakkokin tosi hyvän näköinen ratkaisu :) Voihan sitä vaikka molempia jos lisää tarvitsee säilytystä sitten :)

      Poista
  12. Voi harmistuksen harmi, että et voi jakaa osaamistasiblogin välityksellä, kuten ennen... Minä kun en periaatteesta kannata tuollaisa juorulehtiä a la Iltasanomat/Iltalehti, enkä aina huomaa ajoissa lukea blogiasi, jotta voisin tehdä poikkeuksen periaatteissani ja ostaa tuo lehti. Nyt olen kierrellyt ja kysellyt, olisiko kellään tuota edellisviikoista Ilonaa, jossa kerrot "köyhänmiehen posliinista", mutta turhaan.

    Kirjoittamistasi kirjoista pidän kovasti, ja blogistasikin silloin, kun se ei "pakota" ostamaan jotain, saadaksesi tietää...

    VastaaPoista
  13. Ihania ideoita ja niin kauniita kuvia täynnä koko blogi!
    Miten tällainen "valkoinen fiilis" luodaan näihin kuviin? Johtuuko se kuvausasetuksista vai luodaanko se jälkikäsittelyssä kuvankäsittelyohjelmalla?

    VastaaPoista
  14. hei onko nuo puuosat harjanvarsia ? :-)

    VastaaPoista