lauantai 4. toukokuuta 2013

Vaikka mitä 
No nyt tulee vaikka mitä sekaisin niin että jo on. 
Ajattelin kerrankin kertoa jotakin ihan itsestäni, nimittäin... 

Monen vuoden unelma downshiftaamisesta alkoi viimeinkin toteutumaan. Olen päättänyt olla  todella rohkea ja heittäydyin kokonaan freelance-toimittajaksi ja irtaantua päivätöistäni. Viimeiset 8,5 vuotta olen työskennellyt Tampereella huonekaluliikkeessä ja puljannut 5 vuotta asemalta käsin töihin jokainen päivä. Siinä samassa viidessä vuodessa olen samalla tehnyt miehen auttamana 2 kirjaa, sekä freelance-hommia siinä ohessa, blogia ja vaikka mitä muuta.
Aika todella uuvuttavaa, vaikkakin vuodet ovat olleet huikeita.
Nyt, 
pääsen vihdoin työskentelemään kotoa käsin ja tekemään sitä mitä haluan työkseni. Tuntuu nyt ainakin vielä suorastaan syyllisen ihanalta, samalla hirvittää ja samalla innostaa.  Minulla on niin valtavasti asioita rästissä mitä olen halunnut blogiin laittaa ja nyt minulla on viimein aikaa ne saada tänne siis oikeasti. 12 tuntia päivässä meni heittämällä siihen että joutui pyyhältämään Tampereelle ja arkisin puhti on ollut pahasti kadokkeessa viime aikoina. 

Tällä on kyllä niin valtava elämänlaadun parantava vaikutus ja vaikka mitä muuta, enhän minä vielä tiedä mitä kaikkea muuta. Mutta nyt minun pitäisi ehtiä, monia asioita.
Niin että moi kaikki ja kiva nähdä! Niin, Katjahan se tässä hei.


Kuviksi laitoin otoksia meidän ruokailuhuoneesta joka kaipaa paljon muutosta mutta aloitin valaisimista. Valtavat alumiiniset tehdasvalaisimet saatiin ihanalta naapurilta, jolta uskaltauduin kysymään että onko heillä tarvetta suurelle kuvulle joka istui heidän pihassa. Kävi ilmi että ei ollut, ja yllätys-yllätys, kupuja olikin sisäkkäin 2 kappaletta. Paukutin ne kumivasaralla irti toisistaan ja toinen oli kuvauksissa Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa ja jäi niille sijoille lainaan hetkeksi vartiotuvan keittiöön vuokralaiselle. Nyt oli aika saada ne käyttöön ja korkeaan tilaan näinkin valtavat kuvut sopivat todella hyvin.

Antavat tunnelmallisen valon pimeällä, aivan kuin istuisi valokeilassa. Villamatot hankin Ellokselta, peittävät järkyttävää vihreää linoleumia jota täytyy vielä tuijotella pidempään, remontti kun keskittyy vieläkin vartiotupaan, josta muuten pian myös juttua.Niin, ja vielä siitä piti sanomani että viikonlopun Ilona-lehden Tuunari-palstalla kirjakierrätystä luvassa, nappaa ohjeet mukaan lehtipisteiltä!
Mukavaa lauantaita kaikille ja muiskis sentään kun on mukavaa :)

I have made a huge shift in my life. I have quit my dayjob and decided to focus in my freelance-work with my styling and diy-work. After running around like a headless chicken for the past 5 years, working about 70 kilometres away, writing 2 decor-books at the same time and doing this extra work, well it has been quite  a lot, although the years have been incredible at the same time. Now, I get to work from home, and I'm excited and terrified and then excited again of the change. But I'm sure it will improve the quality of life. Wonderful, and a big sigh.

I have so much stuff that I haven't had time to tell and show you here in the blog, but now I'm gonna. All of it, just you wait and see!

The huge lamps are hanging in our dining room that needs a lot of change but decided to start with lamps. Our kind neighbour gave them to us, their size is enormous but in this tall room they work perfectly. It feels like your sitting in a lightbeam when their on in the dark, lovely light. 

36 kommenttia:

 1. No hei vaan ja suuret onnittelut uudesta kevyemmästä elämästä! :D Ymmärrän tuon "syyllisen ihanan" tunteen hyvin, omassa elämässäkin työkuvioiden muututtua oli alkuun samanlainen olo, välillä vieläkin. Niin monet nykyään kevennyksestä haaveilevat, joten eihän kai voi kuin olla onnellinen, jos se omalla kohdalla onnistuu. :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mahtavalta,onnea!! Äläkä yhtään syyllistä itseäsi,nauti kun saat tehdä mitä haluat ja missä haluat:)
  Aika mahtavat on myös nuo lamput!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen tilanteeseen! Ja oi tuota teidänr ruokapöytää, rakkautta!

  VastaaPoista
 4. Onnea muutokseen. Olet kyllä ihme kone kun jaksoit vakityön, kaikki nuo muut hommat ja remontit päälle. Mutta mikä tahansa kone väsyy :) Rohkeasti uutta kohti! Itse tein samankaltaisen päätöksen jo yli kaksikymmentä vuotta sitten enkä ole päivääkään katunut.

  VastaaPoista
 5. Härligt, GRATTIS till ditt NYA LIV! :-)

  VastaaPoista
 6. Voi onnellista uuden elonaikaa. Olkoon mielesi rauhaisa ja ajatukset lennokkaita. Olen Ilona lehdesä ottanut talteen juttujasi ja nautinnolla olen lukenut tuon vartiotuvan remontista kirjassasi. Kaikkea hyvää Sinulle ♥

  VastaaPoista
 7. Onnellista elämänmuutosta! Itse teen nelipäiväistä työviikkoa ja se jo parantaa elämänlaatua kummasti.

  a

  VastaaPoista
 8. Onnea päätöksestäsi. Itseään pitää kuunnella ja haaveitaan toteuttaa.

  VastaaPoista
 9. Ihailtavaa rohkeutta! Onnea valitsemallesi tielle, tie vie juuri sinne minne pitääkin. Keväisiä terkkuja Kulmalta!

  VastaaPoista
 10. niin mukavalle kuulostaa :)
  itsekin tiedän, kuinka vapauttavaa on kun saa vihdoin tehtyä päätöksen, sanoutua irti vanhasta ja rohkeasti kohti uutta seikkailua..
  meillä se tapahtui 10v sitten kun perustimme oman perhekodin, se oli iso rysäys, kun vaihtoon meni oma koti ja lähes kaikki tuttu ja turvallinen, ei olla kaduttu!!
  ihania hetkiä sinulle!!

  VastaaPoista
 11. ONNEA Katja!!!
  Ihanan muutoksen sait elämääsi!

  Nuo lamput ovat ihanat ja sopivat tuohon ison pöydän yläpuolelle.

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtavaa!
  Ja nostan hattua sille, miten paljon olet
  ehtinyt ja jaksanut viime vuosien aikana
  kun on ollut tuo koko palapeli käsissä.
  Ihanaa, että pääset nyt keskittymään täysillä
  näihin niin inspiroiviin puuhiisi!

  VastaaPoista
 13. Mun piti ihan tirkistellä kuvista, että mikä ihmeen vihreä lattia.. En olekaan aiemmin kiinnittänyt huomiota tuohon lattian väriin tai osannut pitää sitä mitenkään ällöttävän värisenä :D

  VastaaPoista
 14. Onnea elämänmuutoksesta, hieno juttu! Mahtavat kupuvalot, onneksi niitä oli pari.

  VastaaPoista
 15. ONNEA ja ILOA, monta sataa kiloa!

  Molemmat kirjasi ovat mahtavia ja löytyvät kirjahyllystäni. Of course ;) Ideointikykysi on suorastaan uskomatonta! Olet taatusti oikean alasi löytänyt :)

  Kolmatta kirjaa odotellessa...

  VastaaPoista
 16. Voi että, onnea paljon! Kuulostaa oikein ihanalta elämänmuutokselta! Jään odottamaan, mitä ihanaa sinulla on vielä meidän iloksi, koska olen varma että sitä on paljonkin tulossa :)

  VastaaPoista
 17. Oi miten hienoa! Upea ja rohkea ratkaisu! Uskaltaako sitä ääneen sanoakaan, että täällä on jo jonkin aikaa pohdittu kovinkin samanlaisia ajatuksia. Ja niitä syyllisyyden tunteita, muun muassa...

  VastaaPoista
 18. Varmasti oikea ja kannattava päätös! Sinulle kyllä hommia riittää!;)

  VastaaPoista
 19. Onnea elämänmuutoksesta ja kaikkea hyvää jatkoon!

  VastaaPoista
 20. Rohkea veto, mutta eiköhän sulla hommia piisaa, kun piisaa noita ideoitakin noin paljon! Onneksi olkoon, downshiftaamisestasi tulee varmasti ihanaa!

  VastaaPoista
 21. Miten ihanaa kun pääset kokopäiväisesti tekemään omia töitä ja vielä kotoa käsin! Mitä kaikkea vielä saatkin aikaan!

  VastaaPoista
 22. nortti, kiitos ja sitä toivotaan!

  sari, kyllä se näin alkuun tuntuu vaan että on vain lainapäiviä töistä, mutta ehkäpä vielä löytyy hyvä rytmi :) Hyvä tietää että tunne on normaalia, taitaa olla kovin suomalaista. Nautitaan molemmat siis aivan vapautuneesti, mukavaa vain kun saa tehdä nautittavaa työtä :)

  Niina, no kiitos kiitos, minä koitan totutella uusiin oloihin, jospa taas saisi vapautuneesti asioita aikaiseksi menettämättä yöunia samalla :)

  Nelly, kiitos kovasti, ja ruokapöytä on kyllä yksi lemppari mutta odottaa vielä vähän projektina että saadaan se todella tehokäyttöön, kyllä sekin siitä vielä valmistuu :)

  Cheri, no näin, sitä välillä kun on mielessä listannut että mitä on tullut puuhattua niin alkaa suorastaan pyörryttämään, sitä on menty eteenpäin ikäänkuin laput silmille ja eteenpäin vain. Kiitos kovasti, mukava kuulla muiden samanlaisista kokemuksista, ja hyvistä fiiliksistä :)

  Lundagård, ihana sinä ja kiitos!

  sirkkis, ihana kun pidät, loistavaa, ja kiitos sinulle myös!

  Koti 1898, varmasti, tuo olisi toinen tapa tasata elämän ja työn tasapainoa, kuulostaa todella hyvältä myös :)

  TeSa, kyllä ehdottomasti, ihana kun pääsi nyt vaihtaa haaveen todeksi :) Kiitos!

  Ninnuska, aina on tuntunut siltä että asiat järjestyy kun pukee haaveet sanoiksi, aina asiat asettuu linjaansa, totta :) Suorastaan kesäisiä kevätterkkuja sinulle myös!

  Jaana, kuulostaa teilläkin olleen huikea hyppy uuteen, upeata kuulla näin rohkeista päätöksistä ja rohkeista ihmisistä, kiitos!

  Irmastiina, kiitos kiitos paljon :) lamput löysivät kyllä kaverinsa, on mittasuhteet kohdillaan :)

  Rebecca, ajattelin että kyllä se helpottava aikakausi vielä koittaa kunhan malttaa vähän raataa sen eteen ja nyt se oikeastaan yllätti kuinka nopeasti se palkitsi, Kiitos siis kovasti!

  KatiO, koitan piilottaa sen visusti, nytkin kahdella suurella villamatolla, hyvin on kuvakulmat valittu ;)

  Tarjas Snowland, kiitos! Valaisimet oli kyllä onnenkantamoinen, onneksi kysäisin niistä kun en kolmeen vuoteen kehdannut ottaa puheeksi, sitä voi yllättyä kun uskaltaa :)

  Milla, kiitos yhtä paljon, loistavaa kun pidät kirjoista :) Ensimmäistä kun aloin tekemään sanoin miehekkeelle että mieti, kun saisi tehdä tätä ihan kokopäiväisesti työnään, niin nyt sitä sitten saakin :)

  Jutta, kiitoskiitos! Blogissa ainakin runsaasti vaikka mitä, taidan aloittaa remontilla josta ei ole ollut puhetta iäisyyksiin :)

  Tiina, Hei, älä missään nimessä moisia syyllisyyksiä pode, se on jokaisen haaveissa päästä tekemään työtä josta saa nauttia samalla, joten rohkene ihmeessä sinäkin, asioilla on kummallinen tapa järjestyä pikkuhiljaa kohdilleen :)

  Mari, vau ja kiitos, toivotaan näin ja ihana kuulla kannustuksia :)

  Varpasen asema, kiitos paljon!

  Kaardemumma, onneksi on vielä ideat pulpunnut, ihana kun on niin inspiroiva maailma ympärillä ja inspiroivia ihmisiä aivan kaikkialla, kiitos siis itsellesi!

  Nalle, toivottavasti nyt ehtisi enemmän ilman että tarvitsee yöunien puolelta ottaa aikaa, hyvältä tuntuu kyllä, kiitos!

  VastaaPoista
 23. Oh, olen koko ajan kuvitellut, että sinä nimenomaan ET ole missään normi-ihmisten normipäivätöissä tässä ollutkaan. Nyt ihmettelen, miten ihmeessä olet kerennyt sen ohella kaiken tämän, mitä me olemme näiden vuosien aikana nähneet. Uskomatonta, olet kyllä tosi tehopakkaus.

  Hienoa, että uskalsit jättää työsi huonekaluliikkeessä. Uskon, ettet tule katumaan. Suuresti onnea elämänmuutoksen johdosta!

  VastaaPoista
 24. Kuulostaa varsin mukavalta! Nauti nyt vain ilman mitään syyllisyydentuntoja ! Varmasti tulee muutosta elämänlaatuun :)

  VastaaPoista
 25. Hatun nosto ja onnea! Aina pitäisi kuunnella itseään.

  VastaaPoista
 26. Ihana keittiön pöytä!! Minulle tupsahti postilaatikkoon sormustin ja sorkkarauta kirja, ihan huippu! Me ollaan muuttamassa vanhaan hirsitaloon. Onnea uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 27. Hei!
  Ostin Ilona-lehden iPadille, ja innolla odotin ohjetta vetoketjulliseen kirjatuunaukseen. Se oli syy lehden ostoon. Pettymys oli iso, kun löytyi vain ohje kuminauhaversioon. :( Voisiko tänne blogiin saada vetskarillisen kirjan ohjeen? Kovin mieluusti tekisin sellaisen itselleni, en vain keksi miten vetskarin saa kiinnitettyä... Onko esim. kuumaliima tarpeeksi järeää, vai pitäisikö kjotenkin niitata tms.?

  Kiitos hienosta ja inspiroivasta blogista!

  t. Luruliini

  VastaaPoista
 28. Kuulostaa niin ihanalta! Juuri tuolla tavalla minäkin haluaisin rohkeasti muuttaa vähän juttuja ja tehdä juuri sitä mistä olen aina unelmoinut... :) Ja upeat valaisimet, mikä löytö!

  VastaaPoista
 29. Paljon onnea ja menestystä tuoreelle yrittäjälle! Olin samassa tilanteessa kaksi vuotta sitten ja muistan hyvin, kuinka innostava - ja samalla pelottava - ensimmäinen kesä oli, kun suunnitelmat olivat vasta paperilla. Syksy toi kuitenkin mukanaan hyviä projekteja, pelot hälvenivät ja varmuus tulevaisuudesta alkoi pikkuhiljaa kasvaa. Vuodesta tuli älyttömän ihana - ja työntäyteinen: downshiftaaminen tarkoittikin käytännössä 18-tuntisia työpäiviä.

  Siksi olenkin palaamassa palkansaajaksi ja yritän tuota samaa, mihin sinäkin olet venynyt: kahden kirjan julkaisemista työn ja perheen ohessa! :D

  VastaaPoista
 30. Susanna, en olekaan aiemmin täällä mitään sanonut ja taisin tässä vasta vähän aikaa sitten ymmärtää että siitä voisi olla monella tapaa iloa kertoa vähän enemmän ja nyt oli sopiva hetki :) Meistä on myös oletettu että remontti on kaikki tehty ja rahaa sataa, mutta hyvä kun tulee kerrottua siis, ajattelin että täytyy näyttää meidän miljoona keskeneräistä nurkkaa tässä pikkuhiljaa seuraavaksi :)

  Periferian riikka, kiitos kiitos, kyllä uskon että varmasti vaikuttaa, ei tarvitse elää iltojen ja viikonloppujen mukaan enää vain :)

  Elsa, no näin pitää, ja kiitos paljon :)

  Karoliina, voi miten ihana kuulla että pidät ja onnea uuteen kotiin!

  Heidi, vetoketjullinen versio oli toinen versio jota koitin mutta en ehtinyt viimeistelemään ideaa, tarvitsi vielä tuotekehittelyä, en halua koskaan tehdä väkerrystä joka ei lainkaan toimisi. Voisin tehdä siitä oman parannetun version, mutta tosiaan kuumaliima toimii loistavasti. Mutta siinä pitää olla tarkkana miten päin vetoketju kiinnitetään, tästäpä syystä täytyy tehdä versio 2.0 :) Nämä jutut usein vaatii vähän säätöä ja runsaasti kokeilua :)

  Susanna Tamminen, itse lähdin näin ylettömän työn kautta juuri tuota toteuttamaan, sain ainakin osan ajasta tehdä just sitä mitä kaipasin, ootapa vain, nyt kun sinulla on haaveet ääneen puhuttu niin asiat alkavat pian järjestymään niiden suuntaan, aivan varmasti :)

  siskonpedin Julia, yrittäjäksi en vielä ryhtynyt, ihan näin freelancerina ja niitä palstoja mitä olen tehnytkin ja juuri aloittanut. Yrittäjyys on kyllä suunnitelmissa, siinäpä se downshiftaus tosiaan menisi sen sileän tien :) Tsemppiä uusiin tuuliin, onneksi aina voi vaihtaa menoa ja uraa milloin vain, asioilla on onneksi tapana järjestyä parhain päin.

  VastaaPoista
 31. Onnea uuteen elämään ja onnea siitä, että uskalsit heittäytyä! Olen sitä mieltä, että elämästään saa tehdä omannäköisensä ja työkseenkin saa tehdä sitä, mistä todella pitää. Maailma on muuttunut, ja tällä hetkellä toimeentulonsa saa ihan uusista hommista, mistä ei vielä 10 vuottakaan sitten tiedetty mitään. Tunnut olevan niin omalla alallasi, että uskon päätöksen olevan oikeansuuntainen =)

  VastaaPoista
 32. Onnea :) elämänmuutos parempaan ihan selvästi. Toivotaan enemmän laatuaikaa ja eloon iloa!

  VastaaPoista
 33. Voi, tuommoset päätökset elämässä on rankkoja, mutta hyvä, kun uskalsit tehdä sen. Ei ihminen veny mahottomuuksiin eikä loputtomasti. Paljon onnea!

  Ja voi APUA, mikä keittiö, pöytä ja lamput. Ynnämuutkin muutokset. On teillä niin ihana asema...tietty työtä ootte tehneet hirveästi. Huh!

  Mukavaa viikonloppua )

  VastaaPoista
 34. Ehdottomasti lempiblogini!


  :)


  Ihanaa viikonloppua !!!


  Yt.Annika

  VastaaPoista
 35. Hei!

  Mistä olette hankkineet nuo upeat keittiönlamput?
  Ihan mielettömät ja muutenkin kaikki niin ihanaa.

  VastaaPoista