perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tuliaisia Pariisista


Niiden macaron-leivosrasioiden lisäksi, jotka muuten katosivat heti parempiin suihin ja tuliaisiksi talovahdille, tuli vähän shopattua Pariisissa, pitäähän sitä.

Alennusmyynnit olivat kuumimmillaan, joissa nyt emme yleisesti juosseet mutta tulipahan silti ostettua ihana vaalea nahkalaukku johon ei normaalisti olisi varaa. La Bagagerie-liikkeestä, juuri sopiva, rento ja pieni olanylilaukku, joka on ehtinyt olla jo kovassa käytössä sen jälkeen.



Suurelta jättikirppisalueelta, Marché aux Puces de la Porte de Vanves, löytyi loskassa tarpomisesta huolimatta viinipullokori, samoihin hintoihin kuin Suomesta mutta sainpa sen samaan kyytiin kotiinkin matkalaukussa, selkeästi kaipaisi täytettä tämä kori. Ja parilla eurolla löytyi emali-lämpömittari jonka mittari on kauan sitten hajonnut. 

Mieheke tiesi sanoa heti että tähän löydetään kyllä uusi mittariputki, täytyy vain etsiä samalla jaolla oleva. Ettei tulis vaikka liian optimistinen lämpömittari, kylmä olisikin lämpimämpää, heh, palelisikohan sitä silloin niin ulkona? Nyt lähti juttu sivuraiteille ihan kokonaan...


Sanctuaryn Rebeccan suosituksesta kävimme lähellä olleessa Deyrolle-liikkeessä joka oli ollut ennen myös museo mutta oli nyt muutettu täysin kaupaksi, jossa on mitä erikoislaatuinen valikoima täytettyjä eläimiä, perhosia ja vaikka mitä muuta, kaikki on myytävänä. Huikean erikoinen paikka jossa ei saanut kuvata sisällä, joten näytän siispä ostokset. Meritähdet olivat edullisia ja kauniita joten ostin muutaman kuvun alle.


Ja miehen toive toteutui, löytyi linkkuveitsi
Sveitsiläinen, Pariisista, heh. 
No oli ainakin juuri sitä mitä oli halunnutkin.

Kotona on tullut rymsteerattua monta nurkkaa viimeisen kahden viikon aikana, viikonlopulla ehtii kuvaamaankin kun valoa riittää, pian näytän mitä tehtiin! Ihanaa perjantaita, mietitään keväisiä ajatuksia vaikka lämpömittari painuukin taas hetkeksi pakkasen puolelle.

Some shopping in Paris, something old, new and a little odd. 
The old winerack and enameled thermometer we found at Marché aux Puces de la Porte de Vanves-fleamarket area, so something old. The bag I found from La bagagerie-store for sale, just the right type, relaxed over the shoulder bag that I was longing for and so there was also something new. Stylish swiss, heh from Paris, pocket knife for the hubby and some seashell-souvenirs from Deyrolle, a fascinating taxidermy place/store where we visited so I guess that was the something slightly odd.

11 kommenttia:

  1. Oih, tuota lämpömittaria!
    Oli muuten tutun näköinen bloggaaja esittelyssä tämän kuun Unelmien Talo & Koti-lehdesä ;-)

    VastaaPoista
  2. Hienoja tuliaisia! Varsinkin Pariisin kirpputorit ja Deyrolle-liike kuulostavan hyvin mielenkiintoisilta paikoilta.

    VastaaPoista
  3. Nalle, pikkaisen pariisia mukaan, voi muistella kun keikkuu mukana :)

    Maria, aivan, jokos se tulikin sitten vuoro kehiin :) emalimittarit on parhaita, ihailin kerran yhtä täysin ehjää priima-yksilöä kirpputorin vitriinissä mutta suolainen 80 euroa jätti sen sinne yhä oleilemaan, jos tästä saisi korvikkeen!

    Tiina, tuo Deyrolle oli erityisesti jotenkin hiukka ällistyttävä paikka, piti vastustaa kovasti niitä pikkulintujakin vitriinissä :)

    Irmastiina, kiitos, näitä vaaleanruskean nahkaisia yksilöitä voisi varmaan olla useampi naulakossa, olen niihin nyt aika pehmona :)

    VastaaPoista
  4. en oo tainnu aiemmin tänne kommentoida, mutta pitkään ollut jo sun fani :) ihan mahtavaa tekemisen riemua täällä parolan asemalla !

    VastaaPoista
  5. periferian riikka, voi ihananainen, kiitos oikein roppakaupalla perjantain piristyksestä, koitetaan pitää meininki yllä :) :)

    VastaaPoista
  6. Uusi lukija ilmottautuu!
    Ihania löytöjä olet tehnyt! :) Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
  7. Voi nuo kaikki ovat nappilöytöjä!
    Ei täältä tommosia aarteita :-(
    onnenmyyriä!

    VastaaPoista
  8. Pitkään olen tätä blogia jo seurannut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi liittyä lukijaksi. Todella antoisia hetkiä olen saanut täällä viettää ja joka kerta inspiroitunut. Emalikylttien tekemistä aion kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Kultakutri, mukava kun heippasit! Ihanaa kevään odotusta sinullekin :)

    Maireanna, no tottahan toki voi löytyä samoisia, monta kertaa olen vähän sillä silmällä tsiigaillut tuolta huuto.netistä pullokoria mutta nyt lähti matkaan, niin sanotusti postikuluttomasti :)

    Rouva Silmukkainen, ihana kuulla, toivottavasti inspiroi vielä monta, monta kertaa, vinkkaa kun kokeilet olis mahtava nähdä lopputuloksia!

    VastaaPoista