tiistai 19. helmikuuta 2013

Paris, Paris 2


Pariisissa piti ehdottomasti päästä käymään kirpputoreilla, se oli yksi varma suunnitelma joten koitin ottaa selvää parhaani mukaan minne kannattaisi suunnata. Onneksi mies oli kerran ostanut tuliaiseksi hyvin ennakoiden kirjan Ranskan parhaista kirpputoreista joten tankkasin infoa Pariisi-osiosta innoissani.

Kirpputoreja on Pariisissa oikeastaan 3 suurta, kaikki pois keskustasta kaupungin laidoilla. Yksi on katuvarsi-marketti Marché aux Puces de la Porte de Vanves, jossa olisi pitänyt olla n. 380 myyjää ja mahdollisuus tehdä hienoja löytöjä ja jopa halpaan hintaan. Lumisade oli vain karkoittanut myyjät ja paikalle oli saapunut meidän ja japanilaisten turistien iloksi sitten sellaiset 12 tsipaletta myyjiä. En antanut sen vielä lannistaa joten suuntasimme jättiantiikkimarkettialueelle.

Suurin marketti on tosiaan Port de Clingancourt-metroaseman läheltä löytyvä monen eri marketin alue Marché aux Puces de St-Ouen,josa on kaikkea antiikkia ja vanhaa tavaraa mitä vain keksii haluta, mutta hinnat ovat hyvin määrätietoisia ja halpoja löytöjä on turha etsiä kun täällä shoppaavat mm. sisustussuunnitteljat ympäri maailman. Jos näette infopisteen, napatkaa sieltä kartta alueesta tai

Ei se mitään, minä halusin vain nähdä aarteita ja ehkä törmätä johonkin joka on pakko viedä kotiin mukanaan. Mutta lumi teki temput sille sunnuntaille ja kun liikennekin takkusi ja kylmä ja märkä oli kaikilla, oli monen moni myyjä jäänyt kotiin. Itsekin kylmistä ja märistä varpaista kärsien onnistuttiin kuitenkin tekemään pari ostosta. Mutta kauniita, hienoja tavaroita täällä kyllä on, jopa kohtalaisen hintaisia, kuvaamista ei vain katsottu hyvällä joten siksi ei otoksia itse valikoimasta.
 

Yksi monesta antiikkihalleista Marché aux Puces de St-Ouen alueella. Siellä oli kyllä superviluista..


Puistotkin oli monet suljettu lumen vuoksi (yleisen turvallisuuden takia luki kyltissä ja vartijat olivat oikein katsomassa että puiston porteista ei tultu sisään) mikä vähän nauratti.No, onneksi brasseriet, cafet ja bistrot olivat auki vaikka mikä olisi, joten vietimme niissä aikaa useasti päivässä kokeillen aina uusia paikkoja. 

Muutama suositus napattiin matkaoppaastakin, kaikki eivät olleet nappi-löytöjä mutta yksi oli yli kaiken. Roger la Grenouille (Roger the frog) oli lähes hotellin vieressä, ruoka oli erinomaista ja jos sammakonkoivet eivät innosta, vaikka voin suositella että ovat mahtavia, niin ankanrinta on vielä huikeampaa. Pöytä kannattaa varata, taisimme saada ihan mäihällä pöydän suoraan, seuraavassa sekunnissa paikka olikin aivan täynnä. Hintatasokin oli hämmästyttävän edullinen.

 

Ranskaa jos voi puhua, ja kannattaa uskaltaa, saa selkeästi ekstra-hymysuu palvelua ja he arvostavat yritystäkin. Heipat kannattaa aina heittää kun liikkeisiin kävelee, bonjour, bonsoir, merci et au revoir.


Keväällä tämä kaupunki on varmasti jotain aivan tavattoman upeaa, saatiin pieni makustus rauhallisesta Pariisista näin lumen keskellä.

Näytän vielä pienet ja vähän suuremmatkin löydöt toisella kertaa, nyt mukavaa tiistaita!

More pictures from snow filled Paris.

10 kommenttia:

 1. Pitaapa kait joku kirppiskin koluta,kun tuonne huhtikuussa suuntaamme!
  Onkohan ne auki joka paiva?
  Pari kertaa olen Pariisissa ollut,mutta viime kaynnista on vierahtanyt 25 vuotta.Nyt vien tyttareni sinne ensivisiitille...

  VastaaPoista
 2. Olen ollut pari kertaa Porte de Vanvesin kirpparilla syyskuussa, mutta ei siellä koskaan ole ollut 380 myyjää. Vähän yli sata ehkä.

  Marché aux Puces de St-Ouenissa menee helposti päivä, ainakin lämpimämpinä kuukausina eri alueilla ja kujilla on satoja myyjiä.

  St Ouen on auki la-ma, Porte de Vaneves la-su, mutta Vanves vain aamupäivisin (virallisesti kahteen, mutta myyjät alkavata pakata enenn puolta päivää).

  Lisää Pariisin kirppareista täällä

  http://goparis.about.com/od/shopping/ss/Navigating-Paris-Best-Flea-Markets.htm

  VastaaPoista
 3. Oih, Pariisi <3 Olisikin mahtava päästä kiertelemään Pariisin kirppareilla!

  VastaaPoista
 4. Ihana ihana Pariisi! Työmatkalla siellä kerran pari päivää viettäneenä halu päästä takaisin on vietävän suuri. Varsinkin näin kevättä kohti mentäessä - se kun tulee Pariisiin aikaisemmin kuin tänne Pohjolaan :)

  VastaaPoista
 5. Merci! Kiitos näistä vinkeistä! :) Hyvin aistittavissa nuo tunnelmat kyllä, pakko päästä kesällä kokemaan itse.

  Huvittavaahan se meidän suomalaisten näkökulmasta on, kuinka Etelä-Euroopassa tai esim. Briteissä menee koko elämä sekaisin, kun tulee vähän lunta. Myös esim. Italiassa suljetaan puistot jos tulee pari senttiä lunta. :D Tekisi hyvää suomalaisille käydä kokemassa tuo härdelli, niin voisi hiipua VR:n takkuilusta napiseminen - 25 asteen pakkanen ja metri lunta ovat kuitenkin hintsusti haastavia. :)

  VastaaPoista
 6. Aah, niin ihania Pariisin kuvia :)Olin Pariisissa viikon viime toukokuussa valvojan roolissa tyttäreni leirikoulureisulla.Kyllä oli mahtavaa:D

  VastaaPoista
 7. Lisay, no tuossahan tuli tarkka vastaus Lumolta, eli eivät ole aivan jokainen päivä auki, sunnuntai varmin päivä suunnata :) Kuulostaa ihanalta reissulta, pitäkäähän runsaasti mukavaa!

  Lumo, vähän arvelinkin että se oli jokin kesäruuhkan super-optimistinen arvio sen kirjan kirjoittajalta myyjämääristä :)

  NINNI, katselinkin siellä puistoissa niitä valtavia hedelmäpuita ja mietin miten kertakaikkisen upea Pariisi mahtaa ollakaan keväällä kun ne kaikki kukkii, voi huokaus :)

  Pirita Alenius, no näinpä, hyvin kiteytit, täällä sitä haastetta on ehkä vielä pikkasen verran enemmän, ja taisi tuoda rauhallisuutta kaduille tuo lumi että eipä se kokonaan pahasta ollut :)

  Virpi, kuulostaa just idylliseltä ajalta olla paikalla Pariisissa, toukokuu, voihan nenä, uudelleen täytynee vielä mennä :)

  VastaaPoista
 8. Voi KIITOS! Aivan huikean hyödyllinen bloggaus Pariisin matkaa varten!Kirpparit kun on aina löydettävä. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 9. :) kiitos ihansta kuvista. Joskus vielä matka käy tuonnekin uudelleen. Ollaan unelmoitu ystävien kanssa, että muutaman vuoden päästä jätetään lapset hoitoon ja tehdään pidennetty viikonloppureissu, johon kuuluu nimenomaan kirpputorit ja sen sellaiset :) Sitä odotellessa siis katsellaan muiden kuvia.

  VastaaPoista
 10. Hauskaa katsella kauniita kuviasi samoista maisemista joissa itse kävimme 8 hengen naisporukalla marraskuussa :D. Leikkikaupan blogissa on pitkät päivitykset meidän reissusta. Tervetuloa visiitille jos kiinnostaa ;)

  VastaaPoista