sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kööpenhaminaa osa 1


 Jotain aivan ennenkuulumatonta pääsi tapahtumaan juuri ennen juhannusta, 
nimittäin tämä nainen pääsi matkalle!
Vain naisia matkassa, minä, sisko ja siskontyttö, 
peräti 5 päivää Kööpenhaminassa. 
Nauttii.


 Lentokoneesta pihalle, samantien hotellille joka oli mukavan edullinen ja varsin ok Copenhagen Star hotel rautatieaseman takana. Tavarat sinne ja välittömästi kirpputoreilemaan sillä olihan sunnuntai. Sunnuntaina on paljon kirpputoreja auki kun muut paikat ovat kiinni ja viikonloppuna yleisestikin runsaasti katukirpputoreja. Monet kirpputorit voi katsoa etukäteen kirpputori-sivustolta ihan kaupungin mukaan täältä sivustolta. 


 Ravnsborggade-kadun kirpputori oli ensimmäisenä listalla ja paras aarrepaikka koko lomalla. Juuri sinä sunnuntaina järjestettiin suuri katukirpputoritapahtuma tällä kadulla, joita on muutama per kesä. Runsaasta vesisateesta huolimatta, löytöjä tuli tehtyä, tätä suosittelen. Kadulla on rento nuorekas meininki ja vanhan tavaran ja seconhand-puoteja tiheässä kuin sillejä purkissa.

 

Kööpenhamina on kyllä aivan tajuttoman kaunis, rakennuksia ja yksityiskohtia oli vain niin nautinto ihailla eikä niistä saa tarpeekseen. Kaupunki oli harmiksi monelta osin yhtä suurta tietyötä ja rakennustyömaata mutta paljon riitti silti kaunista katseltavaa.

 Nyhavn on käymisen arvoinen paikka, tai siis älkää vain käykö, vaan istukaa alas ja syökää rauhassa kiireettömästi jossakin ravintolassa. Katu on vilkas kuin mikä aurinkoisella säällä ja täynnä paikallisia ja rentoa henkeä. Pidin paljon.

Niin, ja maistakaa ehdottomasti paikallisissa kahviloissa baakelseja, aivan ihania, mumsmums, niin suussa sulavia.  Sitten shopattiinkin jokaisen meidän makuun, kaikilla suosikkinsa ja mentiin niin paljon kuin jaksettiin ja loppuaika levättiin. Designia jonkin verran vaikka tuntui itsestä siltä, että kun olet käynyt yhdessä, olet nähnyt jo seuraavan puodin tarjonnan samalla, Illums Bolighuset on sellainen monta kärpästä yhdellä läppäisyllä, sinne suosittelen suuntaamaan ainakin.

Suunnistettiin 3 sisustuslehden vinkkien avulla ja tuntui että moni uunituoreista putiikeista oli jo kadonnut. Mutta oli silti kiinnostavaa, suuret pojot saivat keramiikkaa myyvät putiikit jotka oikeasti myivät Tanskassa myös valmistettua keramiikkaa.

 Tivoli testattiin, ei nyt siis härveleitä mutta paikkana. Viehättävä ja varmasti vielä pidemmän viipymisen arvoinen paikka. Hiukan suolainen 95 kruunun (n. 14 euroa) sisäänpääsy mietitytti, mutta puisto on kaunis ja illalla on aina ohjelmaa. 

Vähän myös kulttuuria, pari museota ja historiaa teki hyvää väliin. Ja lisää katukirpputoriakin oli luvassa keskiviikkona ydinkeskustassa kirkon kyljessä. Niin monia aarteita olisi voinut ostella matkaan, tilaa oli matkalaukuissa eikä loppunut kesken mutta budjetti pisti rajaa.Kun matkaa varattiin oli 3 päivää matkoiltaan samanhintainen lähes kuin 5 päivää joten valinta oli helppo. Parasta oli matkata ensimmäistä kertaa näin naisten kesken, tästä koitetaan tehdä perinne.
Näytän vielä erikseen kaikki mitä tuli löydettyä, sekä lisää omia suosikkeja, nyt lempeää sunnuntain jatkoa!

We travelled to Copenhagen with my sister and niece for 5 whole days, shopping, fleamarketing, some culture and walking, walking, and some more walking. Beautiful city, good food and I will show you next what I found to bring back home, have a nice sunday evening.

10 kommenttia:

 1. Ihana riessuposti, kiitos jakamisesta!
  Noihin maisemiin minäkin mielin, ja naispoppoolla oisikin oiva lähteä.
  Pistänpä vinkkisi korvan taa:)

  Leppeitä elokuun hetkiä luoksesi!

  VastaaPoista
 2. Niin, siis REISSUposti tietty, joku kun sekoilee kirjainten kanssa..

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä sieltä tuli oikein löydettyä ;)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa! Kyllä vielä joku kerta itsekin pitää sinne päästä kirppareita koluamaan!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti saamme nähdä mitä ihania ostoksia teit. Tosi mukava juttu ja kuvaus.

  VastaaPoista
 6. Vau! Köpiksen kirppiksen kuulostaa hyvältä. Millainen hintataso noilla kirppareilla oli näin suomalaisin silmin?

  VastaaPoista
 7. Kivaa lukea matkaraporttia!

  Muuten, Villa Inkeri bloggaa taas :)

  VastaaPoista
 8. Hannah, no ollospa, naisporukka toimii kyllä kun sama mieli vaikka eri intressejä :)

  Tiina, no minäpä näytän varmaan huomenissa viimeistään!

  Krisse, oli mainio kaupunki, kyllä voi suositella :)

  Sirkkis, kiitos kaunis!

  Katja, sanoisin että alhaisempi, jopa järkevät hinnat vanhan tavaran putiikeissakin verrattuna Suomeen. Itse olen nirso sen mukaan mitä ostan, hinnan pitää olla juuri oikea tai löytö aivan huikea, enemmän olisin ostellut jos budjetti olisi antanut myöten :)

  Merja, mainiota kuulla!

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Meidän pitäisi lähteä Köpikseen lokakuussa. Innolla odotan jo matkaa :)

  VastaaPoista