maanantai 5. joulukuuta 2011

Ateljee osa 2: Inspiraatiotaulu

Nyt luvassa tekemistä, vähän pienempää kuin työpöytä ja toivottua jo aiemmin. Viimeksi tuunauspäivästä kertoessa tuli toiveita että kunpa saisi inspiraatiotaulun teko-ohjeet niin tässä ne tulevat ja tarkasti:

 Materiaalit: 
1. Vanha kehys
näitä löytää parhaiten kehystysliikkeistä tai taidetaloista, ei kirpputoreilta, kyselkää vaikka liikkeistä, ottavat talteen sen sijaa että roskalavalle tai polttopuiksi! (ja älkää maksako liikaa)
2. Puukuitulevyä
tätä myydään jokaisessa rautakaupassa mutta ei aina hyllytavarana, pyytäkää tilaamaan, rautakauppa pitää ekomateriaalit visusti piilossa. Levy on suuri mutta siitä saa vaikka kuinka monta inspistaulua ystävillekin. Ja jos remontoit vanhaa taloa, tätä materiaalia sinulta löytyy aika varmasti varaston nurkista pala pyorimässä. Voit toki käyttää vaikka vanhaa korkkitauluakin, toimii yhtä hyvin.
3. Japaninsaha ja tukeva mitta
on aivan paras puukuitulevyn leikkaamiseen, siistiä jälkeä, kevyt sahata, taitaa olla käytetyin saha meidän kotona. (hammastus on toisin päin kuin tavallisissa sahoissa eli se sahaa vedettäessä ei työnnettäessä)

Mittaa huolella kehyksen sisäpuoli ja jätä miinusta vielä parit millit ainakin mitoista jotta kangas mahtuu vielä levyn ja kehyksen väliin. Tarkista mitat joka kulmasta sillä vanhat kehykset ovat aina vähän vinoja.

 Irroita vanhat taulun ripustuskiinnikkeet vasaralla, naulanpoistimella tai vaikka hohtimilla, ihan millä sattuu helpoiten onnistumaan.

 4. Taulunripustuskoukku
On hyvä naputtaa jo tässä vaiheessa paikalleen, laita niin iso kuin kehys vaatii ja mittaa huolella keskikohta ja naulaa paikoilleen. Tarkista vielä että naulat eivät tule kehyksen läpi valitsemastasi ripustuskohdasta, jos siltä näyttää, hanki vielä pienempiä nauloja tai säädä ripustuskoukun paikkaa.

 5. Kangas
Valitse mieleinen, jos kangas on todella ohut, laita alle vielä valkoinen puuvillakangas niin puukuitulevy ei paista läpi.

 6. Niittipyssy
Nido kangas levyyn 6-8 mm niiteillä, aloita yhdestä laidasta ja pingota kangasta hiukan, muista katsoa että kuvio tai raita tulee suoraan. Pingota seuraavaksi vastakkainen laita ja venytä kangas kunnolla pinkeäksi, kunnolla! Niin että rypyt lähtevät.

Nido lopuksi kulmat vaikka näin, trimmaa ylimääräinen kangas pois saksilla. Jos silti vaikka venytit, ja kiristit ja kiskoit kangasta ja ryppyjä jäi, kostuta kangasta suihkupullolla kevyesti ja anna kuivaa, sen pitäisi korjata asia.

 Nido 8 mm niiteillä taulu kiinni kehykseen nurjalta puolelta näin ikään, tai jos reuna on korkea lyö vasaralla ja alla kuvassa näkyvän naulansaattajan avulla pikkunauloja sivuttain pitämään levy paikoilleen.

 Naulansaattajalla saat lyötyä naulan kantaa niin että et linttaa sormia tai lyö lommoja mihinkään muuhunkaan ja naula menee perille. Näitä saa usein muutaman sarjassa rautakaupasta, todella kätevä pieni vempain hankaliin naulojen naputtelu-hommiin.

 Tässä on valmis tuotos, kankaaksi valitsin vanhan sairaalapaidan jossa oli kiva tiheä raita. Näitä paitoja löytää SA-kaupoista.

 Inspiraatiotaulu pääsi uuteen työhuoneeseen,

 ja yläkerrassa toisen työpöydän yllä on omansa siinä on käytetty vanhaa raitaista armeijan tyynyliinaa kankaana.

Toivottavasti piditte ohjeista, sitten vaan tekemään, pystyt siihen varmasti! Näitä syntyi Tuunauspäivänä oikein liukuhihnalla kaikille kotiin vietäväksi. Ostakaa puukuitulevy vaikka kavereiden kanssa kimpassa ja saatte kaikille taulut kerralla.

Inspiration-board can be made for example like this, old frame, woodfibresheet (don't know the correct word in english) and fabric. Instructions are in the pictures!

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana!! Kiitos tarkoista ohjeista..

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo sinun ohjeet aina ja tuokin on todella inspiroiva.

  VastaaPoista
 3. Sinulla sitten noita ideoita riittää! Tiedätkö, mistä saisi ostettua sitä valkoista teollisuuskumilevyä, jota niihin pullojen tiivisteisiin voisi leikellä?

  VastaaPoista
 4. Wau, tämä on hieno. Olen pitkään halunnut ilmoitustaulua mutta en missään nimessä mitään perinteistä korkkitaulua. Kiitos ihanasta ideasta!

  VastaaPoista
 5. Ihana, nyt tiedänkin mitä teen yhdestä vanhasta kehyksestä, jota en ole malttanut pistää pois!

  VastaaPoista
 6. Onneli ja Irmastiina, ollospa hyvä, hienoa kun on iloa :)

  sirkkis, kiitos, aina vain kun ehdin niin näitä tekee joka kerta yhtä innolla, hyvä kuulla että kolahtaa!

  Ruusunpunaisten haaveiden Sarkka, materiaalihankinta-paikat kirjan projekteille löytyy aivan loppusivuilta kirjasta, mutta minulta löytyisi tuota elintarvikekumia myös suoraan niin että saisi sellaisen palasen kuin just tarvitsis :) Ota yhteyttä ihmeessä tuonne sähköpostin puolelle!

  Katrir, no näinpä, muistan kun itsellä oli samanlainen korkkinen taulu muksuna 80-luvulla, mihinköhän sekin katosi? No, tähän tyyliin saa ainakin just niin sisustukseen sopivan kuin ikinä haluaa :) Ja voihan sellaisen korkkisenkin vaikka päällystää kankaalla!

  Maikki, no mahtavaa, löyty käyttötarkoitus :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja tauluja ja hyvin toteutettu. Haluaisin vähän kommentoida näitä blogin kuvia. Koska ne ovat kaikki lähikuvia, niitä katsellessa tulee vähän ahdas olo. Olisi kiva jos väliin voisit panna vaikka kuvan työstä väljemmässä ympäristössä. Ymmärrän, jos et halua esitellä kotiasi ja siksi otat vain lähikuvia, mutta halusin vain kertoa vaikutelmastani.

  VastaaPoista