perjantai 15. heinäkuuta 2011

Istutuspöytä


Minun peukaloni ei ole kovin viherpeukalo, aseman puistokin on vielä täysin raivaus-vaiheessa ja ainoat sisäkukatkin jotka saan pysymään elossa ovat vähän kastelua vaativat orkideat joiden kanssa on löytynyt toimiva yhteisymmärrys. 
Mutta jos minä saisin puutarhurin minussa heräämään kun olisi istutuspöytä, jo jonkin aikaa olin sellaisesta haaveillut kunnes hokasin että se ei tarvitse mitään erikoista, vain yksinkertaista.

Vinkura naulanaulakko saunan tummaan seinään kiinni...


Ja mieheke kiinnittämään parit kierrätyskeskuksesta löytyneet hyllynkannattimet siihen mihin vaimoke osoittaa..


Risaisen penkin vanhat istuinlaudat hyllyksi...


ja pöytä, vanha tuvanpöytä, hyllyn alle ja paljon kaikkea muuta kulunutta ja sopivan inspiroivaa mukaan.


Makea istutuspöytähän se! Se miltä kokonaisuus sitten näyttääkään ja mitä muuta pöydälle löytyi aseman varastoista on heinäkuun Patinaa-palstalla täällä ja linkki sinne löytyy myös tuosta sivupalkista. En tiennyt että niin tarvitsen istutuspöytää kunnes sen perustin, on se vaan niin kätevä!

Made a planting table to the garden by our sauna's wall, trying to wake up the very deeply sleeping gardener in me. Didn't know how much I needed this table untill it was there, super-handy! How it all turned out and everything and more about the table can be found at my column Patinaa, click right here (sorry, only in Finnish).

12 kommenttia:

 1. Upea kokonaisuus, ihanan rouhee! ;)

  VastaaPoista
 2. Heh, kuulostaa tutulta. Orkideat ne on täälläkin ainoat jotka menestyy. Ne kun saa kukkimaan niin ei tapa sit millään:) Muut kukat tuppaakin kuolla sit aika nopeaan...

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Täällä on sama projekti meneillään, mutta saapa nähdä, tuleeko tälle kesälle miten valmista. Sulla on upea tausta tuo saunan seinä. Nyt vaan puutarhurin hommiin!

  VastaaPoista
 4. Ihana istutuspöytä! Minäkin olen enempi istutuspöytä- kuin istutus-ihmisiä, joten ymmärrän hyvin, että tällaiset kiinnostavat!

  VastaaPoista
 5. Ai niin, unohtui vielä mainostaa - arvonta blogissani!

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli ja varmasti edistää peukun vihertymistä!

  VastaaPoista
 7. Tuon tyylinen patentti löytyy myös meidän mökiltä. Olen huomannut sen käteväksi "kasvihuoneeksikin".
  Eli hyllyn reunaan verhovaijeri ja siitä roikkumaan vanha suihkuverho/muovi. Siinä saa pöydällä itää ne viimeiset kesän siemenet(yrttiruukut), kun kaikki muu on jo kylvetty ja istutettu.

  VastaaPoista
 8. Senni, kiitos! Mitä kuluneempi sitä varmemmin se kuuluu kyllä tälle pöydälle :)

  Helmi, näinpä, ja pitävät muuten valtavasti kun laittaa pikkuruukkuineen johonkin suurempaan lasipurkkiin, omaan pieneen kasvihuoneeseen, kasvaa niin että rohisee :)

  Outi, no ainakin puutarhurin unelmointihommiin ;) Saunan tumma seinä muuten tökkää minulle silmään kuin mikäkin mutta tämän kokonaisuuden kanssa ei enää niin pahasti, onneksi!

  Marsa, tuo oli hyvin määritelty! Mutta on se helpotus kun huomasin miten paljon parempi se on tämän pöydän ääressä väkertää kukkaa ruukkuun kuin klassisesti maassa, siinä ei tule kuin kiukkuiseksi ;)

  Kultsin kämppä, kyllä varmasti, alkaa jo tuntumaan!

  Irmastiina, kiitos kamalasti :)

  Maija, tuo on tosi kätevä keksintö! Monitoimipaikka ja edullinen kuin mikä, nerokasta :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis istutuspöytä, paljon nätimpi kuin mun pukkijalkainen ja vahakankaalla päällystetty.

  Sain muuten viimeinkin aikaiseksi tilata kirjasi ja eilen pääsin sitä ihailemaan. Se on kyllä todella hieno ja inspiroiva. Ihania kuvia, todella tyylikkäitä toteutuksia ja plussaa siitä että valtaosassa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Oikein tekisi mieli keksiä jotain maalattavaa missä pääsisi myös kokeilemaan niitä pellavaöljymaaleja tai munatemperaa! Vaikka en ikinä tekisi yhtään projektia tai muunnelmaa niistä (olen enemmän suunnittelija/haaveilija kuin toteuttaja) niin pelkkä kirjan selailu jo antaa paljon (kuten blogisikin). Kiitokset siis sinulle ja kehuja miehellesi myös!

  t.Annukka

  VastaaPoista
 10. Ihana lopputulos! Voi kun minäkin onnistuisin kukkien kanssa. Jotenkin ne ei vaan kestä mun käsittelyä. :D

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kun on oikeasti tuollainen puuverhous, johon voi kiinnittää suoraan juttuja... :D
  nim. tiilitalo
  K

  VastaaPoista