keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Työhuoneessa osa 2


Vielä vähän ennen-kuvia työhuoneesta, nimittäin yksi kulmaus, se työläin nimittäin, jäi vielä näyttämättä. Huone on erikoinen L:n muotoinen ja heti oven vieressä, hormin luona oli seinässä tiellä tämä jättimäinen vanha öljylämmityksen paisuntasäiliö, täysin tarpeeton jo siis, kun maalämpöjärjestelmä pöhisee. Tämä piti siispä saada pois...


Ja se vaati mieheltä hurjasti töitä, järeät putket piti saada palasiksi rälläkällä ja erittäin painava rautapönttö pois katon rajasta ja kyllä se sieltä lähti, onneksi on vahva ja osaava mies!

 
Samalla syntyi lattiaan reikäkin, lattian ihan-sama-paikkalaudat piti poistaa, jotta putket saatiin kokonaan pois, samalla inha lasivilla ulos ja pellavaeristettä tilalle. Lattia paikattiin oikealla lattialaudalla, vanhaa sekin, aseman alakerran vessasta puretulla, ja kas tässä kaiken aherruksen jälkeen

Lopputulos:



Vanhan possupatterin kunnostuksesta pääsee lukemaan lisää täältä, huoneessa on siis kaikki rakenteet vanhaa ja kunnostettua, hormin ympärille ylös miehen tekemät listatkin ovat tehty vanhasta purkulaudasta! Ja samalla näytänkin miehekkeen kunnostaman liitutaulun, tämä on ollut juna-aikataulujen käytössä, selattava sellainen, joka löytyi makasiinista hylättynä ja kurjassa kunnossa.



Tottakai olen kadottanut ennen-kuvat, mutta taulun joka pintaan oli liimattu kymmeniä kerroksia aikataulupapereita, kai kun liitaulupinta ei ole enää riittänyt, näiden irrottaminen oli kova urakka, ja minä siis vain katselin tätä urakkaa vierestä, sitten vielä raaputtaminen ja puhdistaminen.... sekä vielä liitutaulumaalilla maalaus perään..



Tässä vielä rautatiemuseosta löytyvä samankaltainen liitutaulu malliksi...



Ja tässä miehen liitutaulu, aivan uudessa käytössä! Älkää vain kysykö mitä siinä lukee, sillä menee tältä tytöltä yli hilseen...


Jopa kiinnitys-kulmaraudat tuo taitava taiteili rälläkällä parempaan kuosiin, on se vaan niin hieno! Mies ja liitutaulu siis, kummatkin.

30 kommenttia:

  1. On se HIENO! Ja tuo tummarakoinen valkoiseksi maalattu lauta... ah ihanuutta! Itseäni hieman harmittaa, kun menin valuttamaan maalia lattian rakoihinkin. :/

    VastaaPoista
  2. Hieno muutos ja hieno MIES!!Ei tollasia joka oksalla kasva.Tyytyväinen oon omaani muuten mutta jonkinlaisia kädentaitoja kun vielä omaisi :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää upealta! Liitutaulutaulu on ihan mieletön!

    VastaaPoista
  4. Mielettömän hienolta näyttää!

    Ja mikä mies sulla siellä on? Mistä sellasia saa! ;D

    VastaaPoista
  5. Kaunista jälkeä siellä on aikaan saatu. Kätevä on siellä myös emäntäkin=)

    VastaaPoista
  6. Kyllä, on se hieno! Ja taitava mieskin, ei voi muuta sanoa.

    Nautin kyllä täysin rinnoin täällä käydessäni, vaikka asustammekin rivarissa. Saan täältä teidän luota valtaisia energiapiikkejä, niin mahottomasti te touhuatte. Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Oi joi, työhuoneesta tulee ihan järkyn hieno! Odotan jo kieli pitkällä, miltä tämä huone näyttää lopullisessa muodossaan. Se on kyllä kivaa, kun osaa!

    VastaaPoista
  8. Kylläpä te osaatte! Ei voi muuta kun ihailla taitoa, kekseliäisyyttä ja innokkuutta mitä teillä on!

    No, ette te varmaan tuollaista prjoketia olisi ottanutkaan, jollette tietäisi että homma on hanskassa :)

    VastaaPoista
  9. Liitutaulu on hieno : ) Kiva tuo museosta otettu kuva, niin ihan eri tavalla näkee nyt tuon liitutaulun.
    Kyllä teillä on ollut hommaa...

    VastaaPoista
  10. Kyllä tuli hienot molemmista, sekä nurkkauksesta, että taulusta - hieno mies kertakaikkiaan:)

    VastaaPoista
  11. Mielettömän upea huone! Kyllä muuttui ulkonäkö jo pelkällä maalilla. Oikein onnistunut lopputulos.

    VastaaPoista
  12. Onko olemassa mitään mitä te ette osaaa????? Very very nice!!!

    VastaaPoista
  13. Pakko kerrankin kommentoida kun tulee käytyä kurkkimassa juttujanne päivittäin: aivan upeaa jälkeä ja teette kyllä kaiken tosi tyylikkäästi! Kyllä varmaan moni osaa maalata jne. mutta että saisi noin upean näköisiä kokonaisuuksia, vau! Kyllä varmaan tuollaisessa työhuoneessa tekee töitä ihan mielellään :)

    VastaaPoista
  14. Hienosti tehtyä ja taitavat tekijät!

    Poikkesin sattumalta visiitille ja jäin heti lukijaksesi! Kertakaikkisen hieno ja inspiroiva blogi!

    Hyvää loppuviikkoa!!

    VastaaPoista
  15. Ihanaaaa!
    olen niin onnellinen että juuri te olette Parolan aseman uudet asukit. En tiedä miksi, mutta tulipa vaan ajatus mieleen, hiukan synkähkö, että joku muu saattaisi samassa tilnateessa repiä kaiken auki irti pois ja tehdä siitä jotain ihan muuta. Arvostan kovasti ahkeraa työtänne. Lopputulos on todella onnistunut ja kaunis. Jeeeeeeeeeeee!

    VastaaPoista
  16. Te ootte molemmat ihan epätodellisen hienoja ja niin on asemakin! Ei taaskaan voi kui ihmetellä.

    Tuleeko tuolta patterin vieressä olevasta reiästä hiiret sisään!? Viime yö täällä oli ihan helvettiä suoraan sanottuna, hirveä vilinä ja vilske ja rapina vain kävi, siis sisälläkin... :( Minä tiivistin juuri katon ja hirsiseinän väliä listan alta (minne ne edelliset riveet on hävinneet??) ja ulkoseinän ja sisähirsiseinän kulmaa, jossa eilen kävi kova kuhina ja rapina (tuleeko ne sieltäkin sisään, prkl). Nyt on kaksi pyydystä viritetty tupaan, saa nähdä, mitä yöllä tapahtuu...). Onko teillä paljon hiiriä sisällä?

    VastaaPoista
  17. Innolla ja ihaillen seuraan remontointianne! Kiva, kun jaksat dokumentoida sitä tänne :)

    VastaaPoista
  18. Täydellinen lopputulos, ihana huone! Ja liitutaulu myös, kerrassaan upea!

    VastaaPoista
  19. Upea liitutaulu! Kivaa seurata aseman kasvua :) Ootte kyllä eteviä käsistänne kummatkin.

    VastaaPoista
  20. Upean näköistä, kyllä kova työ kannatti! Hauska tuo liitutaulu, eipä tule joka paikassa vastaan samanlaista :)

    VastaaPoista
  21. sanna matilda, kiitos :) me myös alkuun ajattelimme maalata laudan rakoset, oli vain aika rassaavaa puuhaa, niin jätimme sikseen, meillä laiskuus voitti sitten lattian kanssa, mutta onneksi toimii ihan mukavasti.

    Rimpsukaisa, ihana on kun niin toteuttaa minunkin toiveita kaiken maailman väkerryksissä :)

    Hanna, liitutauluun olen itsekin todella tykästynyt, pääsi unohtuneesta jälleen ihastelluksi :)

    Makea maa, me koitetaan koko ajan oppia, taklataan kohtia sitä mukaan kun ilmenee :)

    kipru, tuollainen hurjan kekseliäs hän kyllä on :)

    mimmuli, kiitos kaunis :)

    Elohiiri, kiitos todella paljon, ihana jos tartutetaan hyvää fiilistä, tänne tulee kyllä juuri koottua kaikki se ahkeruus, ei sitten sanota niistä laiskuus hetkistä mitään, eikös niin? ;)

    Sari, vähän tässä taas rakennellaan huoneeseen sisustusta, varmasti loppuviikosta vielä esittelen!

    Piia, tässä ollaan opeteltu kaikki vähitellen tarpeen mukaan, tuntuu että olisi mennyt jo pidempikin aika asemalla, vaikka vasta 2 vuotta! Tehokkaasti tämä opettaa :)

    sariw, tässä kaiken muun ohella kun huoneen remonttia on tehty niin on päässyt kyllä venähtämään, mutta onneksi nyt voi ihailla lopputuloksia :)

    Inkivääri, minä välitän kehut miehekkeelle :)

    Katja, se on vaan joka ikinen kerta yhtä hämmästyttävää kuinka paljon pelkkä väri tekee tilalle, aina saa ihastella uudelleen ja uudelleen.

    Kamomilla, varmasti ja paljon :D vielä 2 vuotta sitten tuntui että ei tiedetty tuskin mitään tähän päivään verrattuna, kyllä sitä nopeasti oppii!

    Kale, mukava kun jätit kommenttia, kiitos todella paljon kehuista, tässäkin huoneessa kyllä se maali teki jo itsessään kaiken todella selväksi. Toivottavasti mies viihtyy, ainakin itse tekisi mieli viettää huoneessa aikaa jatkuvasti :)

    Ulla-Kristiina, kiitos ja mukava kun viihdyit!

    Temps perdu, kiitos paljon, uskon että kovin moni muu olisi vetänyt cyprocit seiniin ja piilottanut kaiken mahdollisen, tämä kesti kyllä kauemmin mutta oli todella budjettiremontti :)

    Pellon pientareella, meillä ei onneksi ole asemalla lainkaan hiiriä, talossa on niin valtava maavara ja meillä siellä hyvin korkeassa rossipohjassa käy naapurin kissat metsästämässä hiiriä, monesti ollaan nähty kun sieltä tullaan saaliin kanssa (ja kissat tykkäävät hengata siellä alla vaikka kuinka paljon), mutta sisälle eivät hiiret tule. Kerran 2008 syksyllä tuli kaksi, laitoimme nakit ja siihen loppui. Tuosta reiästä ei voikaan tulla hiiriä, ollaan 2. kerroksessa ja paksu pellaeriste on siinä tukkeena, vielä pitäisi askarrella pala lattialautaa kaunistukseksi, pikku juttuja :) Kyllä se taitaa olla se kissa paras hiirikarkoite, hajukin riittäisi ettei sisälle tule :) Harmi kun koirat eivät hiiriä pelota ;)

    Sini, mainiota että on iloa!

    Kultsin kämppä, kyllä työhuoneessa nyt ainakin silmä lepää :)

    suklaamarenki, kiitos kovin!

    Hannele, mies näki heti että tuo taulu pitää kunnostaa takaisin aivan entiselleen, itse en aivan heti rakastunut, niin kadonnut se oli kaikkien kerrosten alle, sieltä se upeus kuitenkin löytyi, jälleen kerran :)

    VastaaPoista
  22. Upealta näyttää! Liitutaulu on ihana ja nuo vaakalauta seinät tosi kauniit.

    VastaaPoista
  23. Kyllä te osaatte! täälä kans yritetään piilotella entisen pannuhuoneen, nykyisen kaukolämpöhuoneen rujoutta.

    VastaaPoista
  24. Kerrassaan upeaa! Olen lueskellut ja inspiroitunut blogissasi jo jonkin aikaa. Kiitos! Remonttipostauksesi ennen ja jälkeen kuvineen ovat mielenkiintoisia, itse remontoimme vanhaa hirsitaloa kodiksemme kaikella hartaudella. Nyt aloinkin kysellä maaleista ja bikmenteistä joita käytät.. Ovatko bikmenttisi joltakin tietyltä valmistajalta? Entä maalit? Lähinnä tuo lattiamaali? Sitä vinkkiäsi lattian tervehdyttämiseksi kuluneesta kohdasta aiomme kokeilla vanhoihin lattialautoihin. Kiitos jos ehdit vastaamaan ;)

    VastaaPoista
  25. Tuo liitutaulu on kyllä todella hieno!

    VastaaPoista
  26. aurelia, Uulan ovat pikmentit ja Uulan ovat maalit, lattiaan olemme käyttäneet Uulan lattiapellavaöljymaalia, tämäkin maali on hengittävä ja just sopiva teidänkin hirsitaloon :) Mainiota että on remonttivinkeistä hyötyä!

    VastaaPoista