torstai 3. joulukuuta 2009

3. Köyhäinposliini 

Kun köyhäinhopea on niin kovin kaunista ja omaankin mieleen niin mitäs jos tehtäisiin köyhäinposliinia? Harvalla kun on kotona keramiikkauunia, ainakaan siis meillä ei löydy, mutta onnistuu se näin kotioloissakin, ilman korkeita lämpöasteita.

Tarvitset vain tarjottimia muoteiksi, pitsiä jossa on mukavaa kuviota ja stansseja reikien tekemiseen (siihen voi kyllä valjastaa vaikkapa juomapillin). Ja sitten vielä se olennaisin raaka-aine Darwi-massa.Pehmytä pieniä määriä kerralla massaa pehmeäksi käsissä, käytä ihan vähän vettä apuna. Pehmytä massaa sen verran että on tarpeeksi kaulittavaksi. Suojaa kaulin muovilla, niin sekä alusta, sillä kuten näkyy tämä on helposti sottaista puuhaa. Kun olet kaulinnut ohuen levyn kaulitse siihen vielä pitsillä kuvioita. Leikkaa veitsellä tarjottimen muotoinen pala ja sitten paina hellästi levy tarjottimen muotoon, muista laittaa ohut muovi väliin! Ja sitten vain anna kuivua useampi päivä. Jos massa kuivuessaan vähän pullistuu, niin paina sitä alas, onnistuu vielä hienosti ainakin seuraavana päivänä, näin saat suoran tarjottimen.Voihan massaa taiteilla näinkin, helppoja ja kevyitä koristeita, tee reikästanssilla tai pillillä reikä johonkin kohtaan. Ja levystä voi kaulita ihan ihan ohutta, huomasin että näinkään paksu ei tarvitse olla kuin kuvassa näkyy.Ripustele koristeet haluamaasi paikkaan...Ja laita tarjottimet käyttöön, pitsikuvio erottuu kauniisti ja nämä tarjottimet ovat niin kevyitä että..

One can make simple "china" at home even without a kiln, which a few of us don't own, atleast we're still missing one at our home. With Darwi-mass you can create thin and light porslin-like-trays and ornaments. With a rolling pin, roll a thin slate of dough and roll lace lightly with the rolling pin on the surface to get the texture. Then cut to shape using a tray and allow to dry for several days on the tray, cover the tray with cellophane first, also you can protect your rolling pin with plastic, easier to roll that way. And then just put the decorations into good use!

22 kommenttia:

 1. Ihana blogi, ja ihana postaus! Tällaisia ei pitäisi lainkaan lukea näin joulunalla, saattaa nimittäin kulua joulusiivoukseen varattu kaikkeen muuhun paitsi siihen siivoamiseen! :)

  VastaaPoista
 2. Pirteä tämä sinun joulukalenteri. Mukavia juttuja...

  VastaaPoista
 3. Tykkään erityisesti noista mitkä on kynttilöiden alla.
  Hyvä idea taas kerran.

  VastaaPoista
 4. Ihania ja todella hyviä ideoita.
  Tiina

  VastaaPoista
 5. Loistava joulukalenteri! Mitä mahtavia ideoita ja inspiraatiota täältä taas kerran saakaan! Kiitos ihanasta blogista <3

  VastaaPoista
 6. Kauniita joulukoristeita. Itse olen nähnyt moisia savesta, mutta tuo lienee huomattavasti helpompi vaihtoehto juuri jos sitä polttouunia ei omista. Aloin heti suunnittelemaan miten tekisin omistani tietty punaisia ja vähän helmiä, paljetteja ja glitteria mukaan. Sitten sopisi kummitustalon huusholliin. Kiva kun päätit pitää tätä joulukalenteria, ehdottomasti mun päivän kohokohta. Ehkä minäkin innostuisin ensi vuonna jos lukijamäärä olisi sama kuin sinulla.

  VastaaPoista
 7. Voi että sinulla riittää näitä ideoita, niin ihania! En kyllä malttaisi odottaa, mitä kaikkea olet keksinyt kalenterin täytteeksi :)

  VastaaPoista
 8. Olet sinä kertakaikkisen ihana :) Kiitos tästäkin ideasta, tämä pitää ehdottomasti toteuttaa!

  VastaaPoista
 9. aivan mahtava idea. tätä pitää kyllä tulevaisuudessa testata! :)

  VastaaPoista
 10. voi kuinka ihania ! pakko kokeilla

  VastaaPoista
 11. Kiitos näistä ohjeista ! Näitä on niin mukava katsella ja lueskella, vaikkei nyt itse tulisi puuhaa kokeiltuakaan : )

  VastaaPoista
 12. Tosi hienoja, kiitos kun jaat näitä ohjeita!

  VastaaPoista
 13. Ihan kauhia miten ihanaa :) Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Voi sun kanssas! Sulla kyllä riittää ideoita. Ja taitoja ideoiden toteuttamiseen;) Ihania!

  VastaaPoista
 15. Ihana idea tuo koristeet!
  Ostettiin juurikin tuota massaa tänään. Teenkin tyttäreni kanssa noita koristeita ison pinon ja kuuseen laitamme. =
  Kiitos siis!

  VastaaPoista
 16. Tein "pipareita" tuosta joulukortteihin. Ihastuttavan yksinkertaiset tulivat. En tosin tiedä, minkä nimistä käyttämäni massa oli, mutta kivat tuli. Painelin myös kirjainleimasimilla tekstiä.. :D

  Ihana joulukalenteri siula! Kiitos kun jaat!

  VastaaPoista
 17. Ihana idea! Arvaa mitä sun pitäis tehdä: koota nämä ideasi kirjaksi. Tyylisi on niin raikas ja inspiroiva, kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
 18. Voi kiitos teille aivan hurjan paljon, niin kannustavia olette! Upeata kuulla kun nyt jo pursuaa omat jatkoideat kehiin, loistavaa :D

  Anu, kiitos, tämmöinen olisi itseasiassa haaveissa, pitänee nyt keskittyä täysillä seuraavaksi tähän ;)

  VastaaPoista