keskiviikko 2. joulukuuta 2009

2. Joulupiilot 

Jos on joulukalenteri vielä tekemättä niin tässä olisi yksi malli-idea, osasista voi kyllä tehdä aivan mitä vain muutakin koristusta! Ensimmäisenä tarvitaan huovutettu rautalanka, eli, kieputa rautalangan ympärille villaa, sitä ei tarvitse paljoa, huovuta rullaamalla pötkylää käsissä mäntysaippuan avulla. Nopeaa ja helppoa. Nyt on taipuisa villalanka jota voi taivuttaa mieleiseensä muotoon. Ja tällaista pötkyläähän voi käyttää melkein mihin vain..


Ompelin 24 pientä kassia tekohuovasta ja nahkanauhasta niihin sangat, surautin ne pikaiseen ompelukoneella kasaan ja kevensin saumaa kuten näkyy, jotta kääntäminen menisi helpommin. Tein näistä tarkoituksella pieniä, jotta ne voisi laittaa myös vaikka joulukuuseen.


Kultaisella langalla kirjoin todella yksinkertaiset numerot jokaisen pussin kylkeen...


Ja sitten vain pujotin villalangalle ja tämän voi ripustaa minne vain! Huopainen rautalanka taipuu helposti ja toimii sidontaan, tänne mahtuu pieniä lahjoja ja piilotuksia, pitäisiköhän vielä aloittaa joululomaksi sellainen hehtopalapeli, tänne ne palat kyllä menisi...


If you are still without a Christmas Calendar, here's an idea that is quick and simple to do. Felt wool on a wire with pinesoap and warm water, just roll it between your hands, this is fast and simple felting. Then make small bags by quickly sewing felt and leather band together and cut pieces off the seams so turning the bags over would go easier. I made these small on purpose so they would go to a christmastree as well. Embroider simple numbers on all 24 bags and hang them on the woolstring. The string is bendy so you can tie it around anything. These are perfect for small gifts, puzzle pieces would go well or something truly yummy.

14 kommenttia:

 1. Hieno! Ja rautalankaa huovutettuna, tosi hauska idea :))

  VastaaPoista
 2. Huippuhienoja ideoita!
  Kiitos inspiraatiosta, itsellä meinasi jo rahanpuutten vuoksi iskeä alakulo koko joulua kohtaan.
  Nyt taas intouduin, koska sain kauttasi muistutuksen, ettei kaunis ja kallista ole sama asia.
  Miten sitä aina niin harhautuu ajattelemaan, vaikka metsikön äärellä asustaa ja vieressä on mättäät täynnä sammalta ja pusikoissa oksat odottavat ottajaansa. Sangen ekologista jopa. Lähikoristeita, maatuviakin.

  Entäs, jos tekisi valkoisen seppeleen huopanarusta ja kukittaisi sen valoilla :)

  -vivi

  VastaaPoista
 3. Todella kivat. :)
  Itse tein adventtikalenterin rasioista jotka päällystin paperilla, niihin sitten joka päivälle joku piristävä viesti. Ei iske kaamosmasennus tai joulustressi. :)

  VastaaPoista
 4. Suklaamarenki, huovutettu rautalanka käy niiin moneen, vaikka suoraan kuusen ympärille, tai vaikka hiuspannaksi!

  Vivi, kiitos oikein paljon, tuo idea kuulostaa mahtavalta! Hienoa kun inspiroi, totta, ne luonnonantimet ovat ne parhaat sisustusainekset jouluun, tästäkin tulossa inspiraatiota :)

  Tiina, kiitos kaunis!

  Nina, rasiat kuulostavat kauniilta, toimii taatusti :)

  VastaaPoista
 5. Tuosta rautalangasta vielä sen verran, että laiska ostaa pätkän kaupan valmista fanttilankaa ja tunkee rautalangan sen sisään. Joskus hippipäivinäni kuljin tuommoinen huovutettu rautalanka tukassa, käy siis myös pampulasta :P

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva joulukalenteri idea.Jee...luovuus kukkii....

  VastaaPoista
 7. Voi hyvät hyssyrät, että osaat keksiä!

  Ihailen ja olen ihan sanaton.

  VastaaPoista
 8. Hieno idea. Laitetaankin muistiin ensijoulua varten.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! Oliskohan ens joulun puuhalistalla ;)

  VastaaPoista
 10. Ihana idea!!! Kyllä sinä olet vaan niin mahdottoman luova!! Kiitos kaikesta inspiraatiosta mitä jaat meille!

  VastaaPoista
 11. Stella, kyllähän tuokin toimii! En tiennyt että fanttilangan sisään saa rautalankaa, olisin ajatellut että tämä on laiskanratkaisu kun on niin nopea. Itse asiassa, tein itsekin tällä tekniikalla monen monta vuotta sitten itselleni hiuspannan, pitkä kuin mikä, se oli hauska kääräistä päähän :)

  Kiitos kovasti kehuista, olen ihan hemmoteltu kun näin ihania sanoja satelee!

  VastaaPoista
 12. Mies vois laittaa joku aamu sulle kivan koruyllärin pussiin...
  t.Ulla

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis ja aivan ihana idea.

  VastaaPoista