lauantai 12. joulukuuta 2009

12. Edulliset ja herkulliset



 
 
Meidän mielestä parhaat koristukset jouluun löytyy kaikesta askartelusta pynttäämisestä huolimatta luonnosta, niin, ja sitten kaupan hedelmäosastolta ja mausteista! Popsimme joulun aikaan hurjan paljon hedelmiä, ne ovat esillä, kauniina ja herkullisina ja tuoksuvat hyviltä, parasta silmän ruokaa, ja suun myös.
 



Nämäkin päärynät, voi mikä väri ja alle euron kilo. Jos niitä ei ehdi tuoreena popsia, voi tehdä vaikka uunipäärynöitä...


 Ja maustehyllystä löytää koristeita ja tuoksuja, pistä kardemummaa pikku kippoon ja saat huoneen tuoksuisaksi jos et ehdi leipoa hetimiten..



Käytä erikoisia astioita hedelmäherkuille ja muille, meillä kapat ovat käytössä..



Sekä vanha työkalupakki!


Amaryllikset löytyy edullisesti ja jos et jaksa niitä istuttaa kauniimpiin ruukkuihin, voi ne kääräistä ajansäästäjän tavalla näin pakettiin, pala puuvillakangasta ja narua.



 
Nämä hyasintit vain nostelin vanhaan kakkuvuokaan, sieltä pitäisi nousta vielä ainakin kaksi valkoista yksilöä ja yksi täysin mysteeri väri, tätä odotellessa..

 
Mutta kyllä ne ihanimmat koristukset löytyvät karkkiosastoilta, paras valita kovia karkkeja niin ne kestävätkin pidempään, eikö totta? Lapsuuden suosikit Kisskiss-karkit ovat tulleet vihdoin saataville omana pakettina, vau miten iloinen olin kun näitä kaupassa näin! Polkkakarkit tilasin täältä suoraan kun en muualta löytänyt, myyvät hurjissa satseissa mutta irtokarkkiosastolta löytyy sopivampia määriä, voi tilata vaikka yhdessä ystävien kanssa jos haluaa, tai antaa namuja kauniisti pakattuna lahjaksi.
Herkullista lauantaita kaikille!

We think the best decorations for Christmas can be found at the fruit and spice aisle at the store, such eye candy and delicious to eat. And let's not forget, the flowers even in just small amounts will bring a smile on your face and the candy, that must be the best part. We'll try to stick with the hard candies to make them last, let's see shall we succeed? Best to invite lot's of people to eat them for us! 
Have a delicious saturday everybody!

15 kommenttia:

  1. nam nam! täytyykin hankkia vielä valkoisia amarylliksiä valkoisten joulutähtien ja hyasinttien kaveriksi.

    en ole ehtinyt selvittää, onko kanelitanko tarkoitettu ruoanlaitossa (esim luumukiisseli) kertakäyttöiseksi?

    VastaaPoista
  2. Kauniita kauniita kuvia! Meidän jouluun kuuluvat myös polkkaporsaat ja sama niinä kävelykeppeinä kuusen oksille, milloin löytyy - lapset sitten syövät ne joulun jälkeen. Pandan enkelisuklaatyynyjä pitää myös olla joka joulu:)

    VastaaPoista
  3. Kaunista on!
    Meillä taidetaan mennä vain appelsiineillä ja neilikoilla. Ei ole oikein tilaa tehdä mitään asetelmia mihinkään:)

    VastaaPoista
  4. Voi minun rupesi niin tekee mieli Kis-kis karkkeja ,samoin Polkkaa sopii jouluun. Kauniita ovat hedelmäasetelmat vaan meille ei mahdu niin paljon.

    VastaaPoista
  5. voi että kuinka kauniita ja herkullisia kuvia. Ja kaikki vinkit niin totta! :D

    VastaaPoista
  6. Ihania herkkuja!Ja niin kauniisti esillä:)
    Täytyykin kipaista kaupasta hakemaan varsinkin noita vitamiinipommeja,kun pukkaa flunssa päälle...

    VastaaPoista
  7. Hei! Ihania asetelmia ja ekologisia koristeita! Hedelmät, pähkinät ja karkit luovat perinteisen joulutunnelman! terveisin mallamarja

    VastaaPoista
  8. Herkkuja kaikille aisteille! Appelsiinit ja hyasintit kuuluvat meillä kestosuosikkeina joulukoristeisiin, mutta tänä vuonna voisin lisätä mausteita ja omenoita vielä sekaan :)

    VastaaPoista
  9. Ihana joulukalenteri! Jos et ole jo keksinyt vinkkejä joka päivälle niin olisi kiva tietää (kädestä pitäen) mitä tehdä erivärisistä kynttilänjämistä?

    VastaaPoista
  10. Ihananasti herkut esillä. Eipä löydy kaupastakaan noin houkuttelevaa hedelmätiskiä!
    t.Ulla

    VastaaPoista
  11. KisKissejä!!!! Voi ei, olin jo miltei unohtanut nuo ihanuudet! Myydäänköhän noita muulloinkin kuin joulun aikaan? Epätoivoinen rapakon takaa tuumailee... ;-)

    Kauniita ovat kaikki ideasi! Sinulla niitä kyllä piisaa!

    VastaaPoista
  12. Ihanat kuvat taas ! Kyllä jouluun kuuluu hedelmät, pähkinät ja kukat... ja mielellään runsain mitoin !
    Ai niin, ja karkit tietysti ; )

    VastaaPoista
  13. Vankavesi, ei ole kertakäyttöinen, tangon voi pestä huolella kuivattaa ja käyttää uudelleen :)

    Inkivääri, karkkikepit ovat meilläkin suosikkeja, ne tuntuivat katoavan kuusesta jo ennen aikojaan ;) suosittuja tuntuivat olevan monesta.

    Liivia, niistä saakin juuri sen tuoksun joka saa joulun aikaan!

    studio-sirkkis, muksuna teki mieli rohmuta kiss-kissit sekoituspusseista aina itselle, kauan olen miettinyt missä viipyvät omana karkkinaan. Hedelmiähän voi kipoissa koittaa vaikka ripotella ympäriinsä, meillä tulee kerrankin syötyä niitä runsaasti kun ovat käden ulottuvilla ja näkyvillä :)

    Moonbeam, kiitos kaunis!

    Niinu, just sopivia vitamiineja näissä, eritoten nämä klementiinit, nam :)

    mallamarja, helppoa ja perinteistä onkin kätevä toteuttaa, ja kaikki syödä pois niin ettei arkistointipaikkaa tarvitse etsiä ;)

    Inka, ehdottomasti voittajat ovat juu ne tuoksut, juuri testaamme kuinka saada kanelitangosta enemmän tuoksua irti. Se on varmaan se piparinleivonta joka on kuin huonetuoksu :)

    Anonyymi, meillä kynttilänjämät poltetaan aivan finaaliin metallisissa kynttilänjaloissa, jäljelle ei jää kuin pala sydänlankaa. Ehkä kynttilänvalanta kirja voisi olla sopivin, meillä muksuna äiti sulatti kaikki pätkät kupissa vesihauteessa ja valoi katkaistuihin maitopurkkeihin, sydänlanka vain tikuilla paikoilleen. Värit olivat vain sellaista hailakka-oranssi-marjapuuroa...

    Ulla, kaupassa on oikein mukava etsiskellä niitä herkuimpia herkkuja, täytyy vielä käydä metsästämässä lisää mausteita vaikka punnitse ja säästä-kaupasta..

    Sari, en ole varma, olisiko Fazerin sivuilla tietoa? Mukavissa rasioissa ovat nyt myytävänä, toivottavasti eivät katoa markkinoilta, ovat niin herkkua, lapsuus tulee mieleen mausta :)

    sariw, se pieni runsas lisä onkin niin nautittavaa :)

    VastaaPoista
  14. Kaunista! Itsekin tykkään koristella juhlia syötävillä koristeilla. Siivouskin on helppoa juhlan jälkeen, kun koristeet ovat hävinneet parempiin suihin.

    VastaaPoista
  15. Aivan ihania ideoita joulukalenterissassi! Ja niin kyllä on koko blogi pullollaan ihania inspiraation lähteitä. Tämä joulukalenteri peittooa kyllä suklaaversion mennen tullen :D

    VastaaPoista