perjantai 11. joulukuuta 2009

11. Asetelmia 

Perjantaina on mukava ottaa rennosti joten ideana tällä kertaa inspiraatiota koristeluun ja kirpputorikierroksille. Minusta yksinkertainen somistus osaa olla erittäin kaunista, mutta runsas yhdistettynä tähän on vielä parempaa.

Jouluna parhaat pöytäasetelmat saa yksinkertaisilla aineksilla aikaiseksi. Keräilen kirpputoreilta ja sieltä sun täältä kynttilänjalkoja joita yhdistää jokin väri tai muoto, yksin nämäkin alpakka- ja hopeoidut kynttilänjalat olisivat ehkä yksinäisiä, mutta suurella ryhmällä asetelmaan tulee voimaa.

 Useimmiten alle euron, jos nyt joskus sitten maksimissaan 3 euroa ovat olleet nämä löydöt kappale, osa ilmaisia romulöytöjä. Messingillä ja kullalla saa runsautta ja luksusta...Ja aivan uusilla edullisilla ale-löytö lasituikuilla raikkautta, nämäkin pikkuiset kipot ovat nopea ja yksinkertainen keino tehdä huoneesta kuin huoneesta tunnelmallinen, laita niitä paljon, kaksikymmentä ei ole liikaa vaikka kaupassa siltä voisi tuntuakin. Pöytä ei muuta kaipaa kun nämä loistavat ja lämmittävät huonetta.


Omat suosikkini ovat nämä posliiniset kynttilänjalat, pikku hiljaa kerätyt, eri muotoiset ja kokoiset perusjalat ovat erittäin suurena ryhmänä äärimmäisen kaunis ruokapöydän koristaja. Näyttävän ei tarvitse maksaa paljoa. Tästä minusta on jouluna kyse, siitä pienestä ekstrasta joka tekee tästä vuodenajasta erikoislaatuisen.The most simple decor and tablesettings for Christmas can be found at flea markets or drift stores for a really affordable price. Also discount sales are best places to find ample of something simple to bring light to any room. I've collected these really cheap candle holders bit by bit, from here and there, alone these would look rather lonely but in a big group they have strenght. Simple is beautiful but combine with ample, you'll have a show stopper. This is what I feel Christmas is about, that little extra that makes the season special.

18 kommenttia:

 1. Kaunis kynttiläkulkue! Ja melko ovelaa kerätä monta erilaista settiä... :)

  VastaaPoista
 2. Huokaus, olisipa tilaa tuommoisille asetelmille... Hyvä että saa pienen sypressikuusen edes mahtumaan johonkin. Haaveilen, että minulla olisi joskus pöytä pelkkiä vaihtuvia asetelmia varten. Nyt kun ei ole edes oikeastaan kunnon kokoista ruoka- tai työpöytää niin haave tuntuu kaukaiselta :(

  VastaaPoista
 3. Minä pidän noista ensimmäisistä eniten. Samaa mieltä olen, mutta tilanpuute vaivaa täälläkin. Kynttilät palavat kyllä lähes koko ajan.

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla olen, Ei meinaan sellaista kirppisreissua olekkaan jottei vähintään yhtä kynttilänjalkaa mukaan jäisi. Pienet kynttilänjalat ovat ihania kun ne asettelee suureen rykelmään! Noita messinkisiä/ mitälie on meillekin kertynyt jo reilusti yli 30 ja lisää pukkaa =) Niitä ei koskaan voi olla liikaa. Korkeat ja matalat sulassa sovussa kaappien päällä.

  VastaaPoista
 5. Mikä aarre sinulla onkaa ja mikä onni kun niitä noin edullisesti löydät. Joko kiertelen itse vääriä paikkoja tai silmiini ei vain osu halvat löydöt. - Onneksi teillä on suuri talo, mihin näitä kaikkia ihanuuksia voi asetella. Voisi oma pieni kaksi roihahtaa kun tuon määrän kynttilöitä tänne asettelisi :)

  VastaaPoista
 6. Voi taivas miten ihana ruokapöytä teillä on!!!!!! Ja ihania on asetelmatkin!

  VastaaPoista
 7. Hih, ihan hymyilyttää, kun on noin paljon kynttilänjalkoja....
  Minulle kun riittää kaksi : )
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 8. Pilvitarha, näistä saa niin hauskan helposti eri tunnelmaa, vaihtuu koko fiilis riippuen millaista asettelee, kun on mukavasti tarttunut hihaan halvalla, niin on kehittynyt huono vastustuskyky ;)

  Stella, tyhjää pöytäpinta-alaa on täälläkin usein minimaalisesti, olemme sellaisia pinokerryttäjiä, näin jouluksi on ihanaa vain raivata kaikki pois, ja järjestää tasoja tyhjäksi. En edes itse tiennyt löytäväni kaikelle sille tavaralle paikkoja mitä meillä oli joka pöydälle mutta kummasti ne häipyivät kaappeihin :o

  Pellon pientareelle, tasotila on kyllä aina kovin kortilla, pitänee kehitellä jotakin mitä saisi seinille ja kattoon.. hmmm eli mietintämyssy päähän ja täytyykin kehitellä ideaa ;)

  Niina, onpa sinulla ihanan suuri kokoelma! eihän näitä liikaa voi olla, kun ovat toistensa kanssa kuin kotonaan :)

  Valkoinen persilja, muistan vielä kerrostaloajoilta kun nämä lasituikut pisti palamaan kaikki kerralla niin se lämmitti nopeasti lisää huonettakin, tuoksu oli mahtava kun palavassa kynttilässä on vain se jokin maaginen ekstra-sävy tuoksu :) Tuntuu kun on säätänyt silmät etsimään tiettyjä juttuja niin ne huomaakin. Tämä talo tuudittaa välillä liikaakin ajattelemaan että kyllä mahtuu, tuntuu että joidenkin asioiden kanssa tulee jo varastoinnin kanssa ääret vastaan..

  Prinsessatrio, kiitos kovin, pöytä on vanha pohjois-pohjanmaalainen talonpoikaispöytä, täytyykin näyttää sitä vielä toisen kerran, vaatii vielä kovin hellää huomaa, mutta on jo nyt paremmassa käytössä kuin navetassa josta se kuulemma myyjälle löytyi.

  Vekarus, kiitos, nämä vähän koukuttaa jatkamaan keräilyä :)

  Sariw, olet maltillinen sisustaja, siinä on ihailtava luonne, Sanoo täällä pari tavarahamsteria ;)

  VastaaPoista
 9. Joo,kauniita ovat,mutta vaativat paljon tilaa mihin asetella.Ja se puuttuu...huokaus

  VastaaPoista
 10. No herttileijaa sentään mitkä upeat kokoelmat sulla on:O. Oon ihan äimänä:) No teillä on kyllä varmasti tilaakin laittaa noin ihania juttuja esille... Mää en viitsi edes keräillä mitään kovin paljoa, kun kaikki paikat sitten alkaa pursuilla;)

  Mahtavat nuo aiempien postausten kukkaset. Pitää joskus koklata;)

  VastaaPoista
 11. Nyt kaikki Suomen kirpputorit tyhjenevät oitis kynttilänjaloista kun näin upeita kuvia tänne laittelit ;) Totta, että ryhmänä mukavan näköisiä.

  VastaaPoista
 12. Nyt kyllä iski jo ahdistus tuosta määrästä ;) ;)
  Minä olen niitä ihmisiä, jotka tahtovat mielummin yhden kuin monta, mutta ihmisten erilaisuus onkin elämässä sallittua ja pakollistakin ;)

  Olen joutunut opettelemaan karsimista säilytystilojen puutten vuoksi ja joskus tulee jo tunne , että taidan olla kehittynyt siinä taidossa liiankin hyväksi :)
  Katson aina monttu auki omaa kotiamme, onpas täällä tyhjää, kun palaan kotiin kylästä. Meillä näyttää aina siltä kuin olisimme juuri muuttaneet. Ei juurikaan tauluja, ikkunoista puuttuu verhoja jne.
  -vivi

  VastaaPoista
 13. Ohh..Upeat nuo valkoiset!!! Rauhallisen kaunista!

  VastaaPoista
 14. Eksyin surffaillessani tänne ja näemmä peruuttamattomasti.
  Olen aina haaveillut omasta wanhasta koulusta tai asemasta.
  Ikävä kyllä ne ovat väärissä paikoissa meidän elämäämme nähden, väärään aikaan, väärään hintaan..kiitos että saan tällaisen mahdollisuuden seurata "KÄRPÄSENÄ KATOSSA" projektianne!
  Sisustusmakusi ja halunne säilyttää vanhaa, kaikki on juuri niin kuin haluaisin itsekin.
  Ihanaa joulunodotusta, jatkan vanhojen viestien lukemista ja kauniiden kuvien ihailua.

  VastaaPoista
 15. Ihana tämä joulukalenteri :) Kaunis ja inspiroiva!
  Hyviä jouluvalmisteluja!

  VastaaPoista
 16. Tämä oli ehdottomasti suosikkiluukkuni! Messinkijalkameri on ihana! Ja tuo valkoinenkin sarja näyttää niin kauniilta. Tuikkujen ystävä en ole oikein koskaan ollut...

  VastaaPoista
 17. PikkuBertta, meillä raivataan kaikki tasot jouluksi ja usein joskus toistekin, mukava vain saada aivan puhdas alusta, siihen mahtuu jotain uutta. Nämähän voi välillä pakata vaikka kaikki laatikkoon tiiviisti, maistuvat taas paremmalta silmänruualta kun ovat hetken unohduksissa :)

  Mari, näiden säilyttämisessä pitääkin jo vähän miettiä ja käyttää nystyröitä, ajattelin että laatikkoon vain tiukkaan kun alkaa kyllästyttämään :)

  tuuluska, näinhän siinä voi käydä, onneksi lähtevät varmaan kiertoonkin herkemmin!

  Vivi, meilläkin verhot puuttuvat, saa maksimoitua valon määrän, ihanaa! Runsas on meidän mieleen mutta kaiken ei tarvitse olla kerralla esillä, tavarat saa säilöön ja esille kun kokoelmaa tarvitaan, meillä yksinolevat esineet ovat vain niin talon mittasuhteisiin nähden kamalan reppanoita, yksi mitään ei näytä no, miltään..

  anni, ovat kyllä hauska ryhmä yhdessä, kiitos!

  Rosmariini & Timjami, kiitos kovin kun kirjoitit, mainiota kuulla että ollaan samoilla linjoilla, jospa se sopiva suuri talo vielä vain odottaa teitä löytämään! Inspiraatiota on niin mukava jakaa, kiitos itsellesi :)

  Tuula, kiitos kovin, tämähän tätä parasta jouluaikaa jo onkin :)

  Liivia, kynttilät ovat kyllä paljon tunnelmallisempia kuin tuikut, täytyy vielä kehitellä tuikkukäyttöä niin jos saisi senkin viehättävämpiin raameihin..

  VastaaPoista