perjantai 26. kesäkuuta 2009

Piilopaikkoja


Kun helle lämmittää katon kautta yläkerran, sanoisinko näin että hyvin lämpimäksi paikaksi, tekee mieli etsiä piilopaikkaa jossa viileyttä löytyisi. Asemalta löytyy myös hyvin paljon ovia joka suuntaan, huoneeseen ja käytävään, moni on sanonut jo vähän eksyneensä seikkaillessaan. On myös ovia jotka johtavat paikkoihin joissa emme ole vielä oikeastaan käyneet, kurkkineet vain. Nämä ovat oikeasti vain kylmää eristetilaa, mutta paljon on silti sitä sun tätä pikku tavaraa piilotettu näihin piilokäytäviin..


Ikivanhan tapetin peittämä oviaukko oli jonkun auki repimä, purujen ja turpeen seassa näkyy paljon pengottavaa. Käytävä jatkuu joka suuntaan mansardikaton alla.


On niin pieniä ovia että ne ovat joko peruna-ämpäreille tarkoitettu tai sitten tontuille, jälkimmäinen kuulostaa jännittävämmältä..Ja on muka piilotettuja ovia jotka ovat kuitenkin maalattu niin herkun keltaiseksi että miten tämän voisi olla huomaamatta. Täältä pitäisi aloittaa tutkiskelut, löysin jo ainakin puulaatikon ja erittäin vanhaa ruusutapettia, täytyykin löytöjä näyttää teillekin.

20 kommenttia:

 1. Kuulostaa uskomattomalta, että omassa kodissa on tuntematonta ja tutkimatonta aluetta. Huoh ja haikailua, olispa niin...

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä piilopaikkoja. Tuo vanha tapetti on niiiin hieno... Ja minä äänestän tonttuja ;)

  VastaaPoista
 3. Olisipas pelottavaa asua meidän lasten kanssa Parolan asemalla! Arvaas miksi. No kun lempileikki on olla piilosilla;) En varmaankaan joinakin päivinä näkisi lapsukaisista vilaustakaan... No ei vaan. On teillä upeat puitteet. Kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 4. voi miten houkuttelevan näköisiä pikku ikkunoita ja koloja ja ja ja ja.... mä en malttais olla kurkkimatta joka koloa talosta jos tuollaisia kerran löytyy talosta. miten te ootte malttaneet? tosi ihanan näköisiä piilopaikkoja!

  VastaaPoista
 5. Tiivi, välillä tuntuu hurjalta kun täällä on niin paljon sokkeloista tilaa siellä täällä että mitäköhän meiltä jää huomaamatta :)

  Jutta, juu, äänestetään tonttuja porukalla ;) Tuo tapetti on kyllä aivan kuin toisesta maasta, täytyy irrottaa pieni pala tapettikirjaankin.

  Mari, ollaan mietitty aivan samaa että milloinkohan miehen siskon poikalauma hoksaa miten helppoa meillä on kadota, siinähän olisikin sitten likaisten poikien metsästys sieltä nurkista piilosta ;D

  r-o-s-e, ollaan kurkittukin kovasti, että vois tarkkaan tutkia täytyy vetää kunnon hengityssuojain päälle ottaa romulushaalarit päälle ja kirkas valo, sitten voi lähteä tonkimaan, talven vuoksi odoteltiin kesään ja nythän sitä voisikin heti lomalla tutkia nämä perinpohjin :)

  VastaaPoista
 6. Ihan käsittämätöntä! Että ihmisen kotona voi olla tuommoista. Tonttujen ovet ja kaikki! Ja siellähän voi mennä ihan rauhassa hukkaan ukolta tai lapsilta tai keltä haluaa, jos ottaa joskus pattiin. Ihana paikka. Taidan olla vähän kateellinen, anteeksi.

  VastaaPoista
 7. Ihana paikka, seikkailuja täynnä. Oon itsekin asunut joskus lapsena asemalla ja voi että se oli hyvä paikka asua, siellä saattoi oikeasti tehdä löytöjä, sokkeloita sinne tänne. Kuvitella.

  VastaaPoista
 8. Tuoltahan voisi ihan oikeasti löytyä se oma salainen huone jonne kukaan muu ei löytäsi.

  VastaaPoista
 9. Voi että mä rakastan teidän kotia.

  VastaaPoista
 10. Voi että! Kauniita kuvia salaisista paikoista, joita tuntuu teillä riittävän! Just ihanteellinen paikka piilosille!

  VastaaPoista
 11. Voi, että millainen paikka teillä on!

  VastaaPoista
 12. Ihana seikkailu teillä omassa kodissa! Vanhassa talossa on puolensa.

  VastaaPoista
 13. Olit käynyt vierailulla kotisivuillani (Kaarlela) ja pakkohan oli pistäytyä! Kyllä sanattomaksi vetää kun sivujasi katselee, valtavan mielikuvituksen kyllä omaat!:) erittäin kauniita yksityiskohtia. Täytyy vierailla useamminkin:)

  VastaaPoista
 14. Outi, voi kiitos, kyllä paeta pystyy jos haluaa, pystyy melkein hukkumaan myös. Jos se yhtään mieltä rauhoittaa niin voin sanoa että nämä nurkat ja kolot vaativat kyllä pinnaa pidemmän puoleista kun niitä yrittää siivota ja järjestää, taitaa meillä olla aina kaikki hiukan niin sanotusti levällään :)

  himalainen, on ollut varmaan asemapäällikön lapsilla hauskaa mennä huvituksen mukaan, ullakolta löytyikin jonkun pienen pojan kai säilömä purkki jossa oli hänen sen hetkisiään aarteita, pikkupullo, kaiken maailman pikku nippeliä ja sen sellaista sekalaista, täytyykin se tässä pian näyttää.

  Soile, kyllä ainakin muksut mahtuu menemään kaikkiin näihin koloihin, aikuiselle vähän enemmän haastetta ;)

  Sussu, oletpa ihana, minä kerron talolle terveisiä ;D

  Elsa ja Vekarus, sitä meinaa jotkin kohdat täysin unohtaa ja vähän näyttää siltä että voi olla liiankin hyvä paikka piilosille, eksyäkin voisi.

  anpali, vanhat talot ovat kyllä mietitty aina estetiikan ja yksityiskohtien kautta, meinaa sitten syntyä erikoisempia koloja joka kohtaan, ja kun ei ole haluttu mitään täysin piilottaa on täytynyt ovi laittaa. Näin minä ainakin aattelen että ovat piilopaikat syntyneet :)

  katja, kiitokset suuret, minäkin mielenkiinnolla odottelen lisäkuulumisia teidän upeasta taloprojektista!

  VastaaPoista
 15. Minä se vain näen unia että löydän talostamme uusia soppeja ihan tuosta vain yllättäen, jännä että sellaista oikeastikin voi tapahtua :)

  VastaaPoista
 16. Pilvitarha, kuulemma unien tulkinnan mukaan sanotaan että talo unessa kuvastaa itseään, kai se on sitten omien uusien puolien löytämistä kun näkee noin mukavia unia ;)

  VastaaPoista
 17. Asutte aivan kutkuttavan käsittämättömässä paikassa! Vanhoissa taloissa nimenomaan viehättää kaikki hauskat ulottuvuudet, yllättävät ratkaisut, herkulliset sopet - saavat mielikuvituksen laukkaamaan!

  VastaaPoista
 18. Jännää, kun omasta kodistaan voi tehdä löytöjä!

  VastaaPoista
 19. Nuo kuluneet pinnat, vanhat portaat ja rakenteet ovat niin upeita, että uudet pinnat tuntuvat ihan persoonattomilta.
  Upeita yksityiskohtia!

  VastaaPoista