keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Pientä piristystä

Voihan nuhakuume, pääsi sitten iskemään mutta kyllähän tämä päihitetään ja pian, kun on juhannuskin nurkan takana. Keittiössä oli kuitenkin mukava saada pientä piristystä kaappiin, nimittäin lasipurkkeihin. Riihimäen ja Karhulan lasipurkit ovat parhaita kaikkeen säilytykseen, eritoten pienemmät koot ja näitä on tullut keräiltyä jo useamman vuoden ajan periaatteella 8 e max ja vain ehjiä ja käyttökelpoisia kansineen.

Etiketit olisi vain hyvä olla purkkien kyljessä niin ei vahingossa tee suodatinkahvia espressosta tai jotain muuta yhtä hupsua. Tulostin hiukan erilaisia piparkakku-muotoisia pyörylöitä vähän paksummalle hyvin kellastumista kestävällä paperille, laminoin paperit ja sitten leikkasin ne saksilla muotoonsa, johon menikin sitten näpräyksessä useampi ilta.

Cd-tussilla kirjoitettu teksti pysyy hyvin ja kestää vaikka pyyhkimistä ja pienellä palalla kaksipuoleista mattoteippiä saa etiketit pysymään hievahtamatta paikallaan. Näistä voi nyt tekstin vaihtaa kun sille tuulelle sattuu ja pitäisi kestää käytössäkin aika pitkään.

24 kommenttia:

  1. Ekaa kertaa vierailulla.Aikas kiitettävä kokoelma lasipurkkeja, mulla vielä ihan aluillaan..hienoja etikettejä..Leppoisaa juhannusta!-sanna

    VastaaPoista
  2. Jestas mikä homma! Tuo leikkaaminen etenkin.. Mutta pirteä lopputulos! Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Mukavan näköinen purkkimäärä ja etiketit ovat tosi kivoja. Minulla on enää kolme suurta Riihimäen purkkia keittiössä, muista luovuin pikkuhiljaa kun purkki-innostus katosi jonnekin. Lasikantisia purkkeja jäi kaappiin enemmänkin, mutta niissä säilyvät tällä hetkellä kynttilät, kivet ja simpukat :-).

    VastaaPoista
  4. Heh, mulla on vielä tiukempi linja: kannen pitää olla ilman tekstiä ja väriltään mieluiten harmaa tai valkoinen! Säästyy useimmiten rahat tällä linjalla :) Ovat kyllä käteviä säilytykseen, vaikka saan kyllä jatkuvasti kuulla mieheltä urputusta siitä miksi jokainen murkina pitää tyhjätä johonkin purkkiin! Kauneus voittaa silti tässä asiassa järjen!

    Mulla myös kevyttä flunssaa ollut koko viikon ja kaamea kurkkukipu/yskä - sais jo väistyä! Hyvät Jussit Parolaan!

    VastaaPoista
  5. Itsellä ihan mitä vaan kierrätyspurkkeja lasista, kuten kurkku-tai punajuuripurkkeja. Ajavat asiansa, en ole kranttu=)

    VastaaPoista
  6. Rajoja minäkin olen asettanut, samaisia tölkkejä kerään. Max 10 e, mieluiten pienemmät koot, kansi on plussaa. Ihanne-lasipurkit ovat myös keräilylistalla.

    Sinulla on edustava kokoelma. Noissa purkeissa on kauneutensa ohella hyvää se että niitä voi yhä käyttää. Huoletta.

    Kiva etiketti-idea!

    Oikein mukavaa jussia!

    Toivotteleepi
    Elsa

    VastaaPoista
  7. Voi mikä määrä tölkkejä! Ja kaikissa kannet! Minulle kelpaa ilman kanttakin, kunhan on edullinen :)

    VastaaPoista
  8. Hienoja keksintöjä ja uusiokäyttöä.
    Oikein hyvää juhannusta (pitäkäähän itsenne lämpiminä, ettei tule flunssan jälkitauteja).

    VastaaPoista
  9. löysin ja piipahdin, ilahduin ja nautin !
    kiitos hyödyllisistä linkeistä, vanhaa aittaa pitäisi korjata...

    mukavaa juhannusta

    VastaaPoista
  10. Oi miten hieno purkki-kokoelma ja tosi ihanat etiketitkin! Tosi kivat olis tuollaiset omassakin hyllyssä. Oikein mukavaa juhannusta Parolaan:)

    VastaaPoista
  11. Voiiiii, mullakin on monta lasipurkkia (saatu perintönä), mutta kansia niihin ei ole. =/ Mistähän löytäis? Kirppareilta ja vanhan tavaran kaupoista kai...? Kaikista isoimmissa mulla on hiekkaa ja isot kynttilät...muuta niissä ei oikein oo tullu säilytettyä kun kannet uupuu.

    VastaaPoista
  12. Kyllä päihittää meikäläisen maalarinteippietiketit mennen-tullen;)

    VastaaPoista
  13. pikkuelsa, kiitos kun jätit kommenttia, oli kyllä kiva saada vähän järjestystä kaappiin, purkit olivat vain odottaneet järjestysintoa :)
    Teija, piristi kyllä mukavasti, leikkaaminen oli kyllä aika uurastus, tuo laminointi vielä teki siitä ekstra-haastaavaa, mutta jos ne nyt kestävät hetken pidempään.
    Elina, lasipurkkiin on mukava laittaa kyllä kaikki mahdollinen :)
    Rouva Romu, kyllä se kaappi on niin paljon parempi katsella kun ei ole sitä-tätä-pakettia hyllyillä, kun ne harvoin ovat kauniita itsellään. toivottavasti hellittää pöpöt jussiksi sielläkin!
    jarna, kyllähän ne purkit kaikki toimivat, samanlaisiksikin saa kun maalaa vaikka kannet :)
    Elsa, totta, ovat tarkoitettukin rankkaan käyttöön, tuntuu aina niin hyvältä kun ovat kestäneet niin kauan ja arkikäytössä.
    Katja, kyllähän näitä purkkeja voi niin moneen käyttää ihan ilman kanttakin.
    Tilu, kiitoksia ja mukavaa jussia!
    Ullakon aarteet, ihanaa että oli hyötyä, tuo museovirasto ja Talotohtori-kirja ovat parhaat avut ehdottomasti.
    Mari, kiitos kaunis ja hyviä kelejä juhannukseksi!
    Haha, harvoin olen kirpputoreilla nähnyt mutta vanhan tavaran kaupoista voi paremmin onnistua löytämään, esimerkiksi tuolla Pieni patina www.pienipatina.fi pitäisi löytyä purkin kansia :)

    VastaaPoista
  14. Sinä se jaksat näprätä kaikkea ja vielä noin hienoa :) Minä olen monesti kirpparilla katsellut tuollaisia lasipurkkeja, mutta täällä ne maksavat aivan huimia summia. Mutta se on kumma, miten lasipurkissa kaikki näyttää paremmalta.

    Iloista juhannusta!

    VastaaPoista
  15. Onpa työteliäs projekti, mutta lopputulos on hieno! Blogiasi oli muuten suositeltu tämän viikon Me naisissa, huomasitko?

    VastaaPoista
  16. Tämäkin on hauska idea!
    Jotain vastaavaa pitäisi minunkin saada aikaiseksi. Vihaan sitä, että murot ja puurohiutaleet ovat kaupanlaatikoissa.

    VastaaPoista
  17. Possumamma, maalarinteippikin osaa olla jotenkin hauskasti romuluinen :D
    Jutta, tulee välillä ährättyä liiankin tarkkaan! Lasipurkissa kaikki tosiaan näyttää paremmalta.
    Hauskoja juhannuspäiviä!
    benglia, kiitos :) minullekin ystävä kertoi, ihanan mahtavaa olikin huomata suosittelu :D
    Annika, voisihan sitä vaikka kirjoittaa suoraan lasipurkin kylkeen sisältöä, tai leikellä tarrasta hassuja muotoja ja niillä merkata tai paperoida koko laatikko nätiksi tai... kaupan paketit osaavat kyllä olla usein niin kuivia.

    VastaaPoista
  18. Täällä kans yks joka kerää noita purkkeja. Aina otan mukaan jos löydän kannellisen ja joskus jopa ilmankin jos halvalla lähtee. Yli kymppiä en maksa.

    VastaaPoista
  19. Ihana kokoelma! Minäkin kerään noita samoja purkkeja ja minulla myös samat kriteerit kuin sinulla;))
    kiitos myös aivan ihanasta blogusta, on ilo vierailla.
    t. Mymlan

    VastaaPoista
  20. Upea tulos! Kyllä kannatti ähertää... siis ahertaa ;-))

    Jännää seurata teidän hommia - minunkin kotikylälläni oli aikoinaan tuollainen asema, nyt en ole moneen vuoteen käynyt katsomassa, miltä sillä näyttää... Tuskin noin kivalta!

    VastaaPoista
  21. siis HIIEENNOOOOO idea tuollainen. miksen mä oo ikinä tuollaista kätevää ja samalla kivan näköistä juttua keksinyt! ja miten en oo tätä ennen hoksannut sun blogissasi...

    kiitos "ideasta" nuiden kuvien takia tiedän nyt minkä tyylistä tapettia haluan keittiöömme, kunhan tapettia laitetaan ;)

    VastaaPoista
  22. Vanha postaus, mutta itseäni askarruttaa, miten puhdistat löytämäsi purkit, koska niissähän on voinut olla suurinpiirtein mitä vain ja kannellisissa on usein melko ummehtunut hajukin. Etikkaa? Kloriittia? Mitä?

    VastaaPoista
  23. Mari, pelkällä fairylla, en ole vielä törmännyt niin likaisiin purkkeihin että olisin tarvinnut voimakkaampia puhdistusaineita, kaikki on hoitunut peruspuhdistuksella :)

    VastaaPoista
  24. Heips! Ihastuttava blogi ja upeita vinkkejä :) Linkitin blogin omaamme ja lainasin tämän merkinnän kuvaa havainnollistamaan ideoitamme, tässä linkkiä siihen: http://muoviton.blogspot.com/2010/06/hand-of-doom.html Toivottavasti tämä sopii teille?

    Ajattelin, että olisi fiksua mainita asiasta, kysyä lupaa :) Oikein hyvää ja aurinkoista kesää teille!

    -Sonja

    VastaaPoista