perjantai 15. toukokuuta 2009

Viikonloppua


Viime viikonlopun kirpputori-löytö, patakaappi pääsi edellisen senkin tilalle keittiöön aputasoksi. Tehty kunnon 4 cm paksuisesta lankusta, kaikki on yhä niin tiptop kuin olisi tehty vasta eilen. Tälle en tehnyt yhtikäs mitään muuta kuin pientä pesua, niin ihanat värit jo valmiiksi ja kun ovet avaa tulee tuoksusta mieleen mummola ja kesä mökillä.


Esineet ovat löytöjä sieltä täältä, äidin vanhoja 50-luvun keittiöliinoja ja omasta lasitölkki-kokoelmasta muutama mukana, voi kun ehtisin leipoakin, näillä välineillä sitä mieluusti pistäisikin mokkapalat kehiin.


Kirpputorilta löytyi myös pari vanhaa Viikonloppu-lehteä, aivan uusi tuttavuus, niin kertakaikkisen hauskat jutut että nämä oli pakko ottaa mukaan. Täytyy lukea vielä tarkemmin, jos täältä löytyisikin jokin mukava resepti jota kokeilla. Hauskaa viikonloppua kaikille!


P.s. Arvonta-aikaa on vielä mukavasti jäljellä, vielä ehtii hyvin osallistua. Ja kauniit kiitokset valtavista kehuista, olen hurjan otettu!

23 kommenttia:

  1. Upea löytö jälleen ja kaunis esillepano! Sinulla on silmää!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on upea patakaappi! ja ihanat värit.

    VastaaPoista
  3. hitsi kun kaunis kaappi <3

    VastaaPoista
  4. Viikonloppua asemavahdeillekin!

    VastaaPoista
  5. Ihan huippun kaappi, kertakaikkiaan ihana!

    Linda

    VastaaPoista
  6. Kiva nähdä taas uusi "nurkkaus" ja ihana nurkkaus onkin! Osaat kyllä sisustaa todellatodella hyvin,olen ihan kateellinen noin hienosta taidosta ja kodista..:)

    VastaaPoista
  7. Miksi kaikki muut tekevät aina hienoja löytöjä ja minä en;)
    Siis ottaisin heti kaapin jos saisin! Kivalta näyttää nurkkaus ja blogisikin!

    VastaaPoista
  8. Ihanat värit näissä kuvissa! Vanhat lehdet on aivan parhaita, Viikonlopusta en ole ennen kuullutkaan. Laita raporttia jos tykkäsit :)

    VastaaPoista
  9. Ihana kaappi.Olen seurannut blogiasi, ole kunnostanut vanhoja tavaroita. Osaatko kertoa, miten saisi vanhan hajun pois huonekalusta, haiskahtaa lähinnä homeelle,voiko sille mitään?tulee paikkaan johon ei "hajukaappi"sovi!kyselee Riitta, blogiton

    VastaaPoista
  10. Kaappi, voi kun hieno! Ja tuota turkoosinsävyistä maljakkoa ihailen myös..

    VastaaPoista
  11. TOsi kauniita kuvia ihanista vanhoista esineistä;) Kaappi on todella sievä... Herkullisen värinen!

    VastaaPoista
  12. niina, kiitoksia, tämä on hiukan "laitettu" nurkkaus, joudumme siinä vielä toistaiseksi pitämään mikroakin jatkossa vähän aikaa ainakin.

    Piia, kiitos kaunis :)

    Jutta, minäpä pistän, alkuun kun selailin tuli aivan 50-luvun Regina-fiilis :) Juuri niin hauskan sensaatiomaisen oloisia tarinoita.

    Riitta, onko haju sisällä vai kauttaaltaan huonekalussa? vahvempi pesuaine usein riittää, ja hiukan karheampi pesuväline, useampi pesukerta ja antaa kuivuakin ilmavasti, joskus pahat hajut ovat tarttuneet rasvaan joka on huonekalussa ja kun tämän kertakaikkisesti vain raa'alla työllä hinkuttaa pois, lähtee hajutkin mukana. Jos haju on sisällä kaapissa ja pesu ei auta, kannattaa ottaa sitten jo hiontatarpeet käyttöön, kevyt hionta voi riittää. Uusi maalauskerta hionnan päälle vie kyllä hajut viimeistään pois. Toivottavasti näistä neuvoista oli jotain apua, en ihan tiedä kuinka vanhasta huonekalusta on kyse...

    Merja, nuo nyppylämaljakot onkin yksi keräilykohde meillä :)

    Mari, näitä parhaita kuvia tuntuukin saavan vanhoista esineistä :) patina on niin käsinkosketeltavaa.

    VastaaPoista
  13. Ostin vanhan renginkaapin, joka haisee vahvasti mitä todennäköisimmin vernissalle. Ulkopuolelta haju haihtui päivissä, mutta sisäpuoli lemahtaa yhä raisusti, kun oven avaa.

    Myyjä kehoitti laittamaan kaappiin astiallisen ruokasoodaa. Se kuulemma imee ylimääräiset haisut. En ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla... Tuskin se kuitenkaan homeen hajua vie, se on niin vahvasti rakenteissa.

    VastaaPoista
  14. Oi hitsin jee mitä löytöjä! :)

    VastaaPoista
  15. Simpukka, tuo ruokasooda on ollut meilläkin kokeilussa, määrä taisi olla liian vaatimaton sillä se ei ihan tehonnut meillä pahasti haisevaan kaappiin. Tuo vernissakin tosiaan taitaa olla sama kuin pellavaöljymaali, ei kuiva täysin ellei saa valoa runsaasti, sillä se kuivuu pelkistymällä, varmaan jos pidätte ovet sepposen selällään jonkun aikaa, lakkaa vernissa tuoksumasta sisälläkin :)

    Riitta, tuli vielä mieleen että jos kaappi haisee koska se on putsattu maaleista lipeäkylvyllä, niin sen haju ei valitettavasti lähde muuta kuin rankalla tuulettamisella ja ajan kanssa, siinä on kyllä sitkeämmän puoleinen ödööri.

    VastaaPoista
  16. Minäkin tahdon vielä kehua. Sinulla on todella kauniita tavaroita, osaat laittaa ne esille mahtavasti ja kuvata kauniisti. Koko teidän talotarinanne on hurmaava.

    Blogistania todella kaipasi jotakin Parolan Aseman kaltaista! Satatuhatta kiitosta siitä, että saamme seurata näitä upeita hetkiä ja teidän persoonallista, mielenkiintoista asuinratkaisuanne.

    VastaaPoista
  17. Hei! Kiitos vastauksesta, kokeilen neuvojasi. Kaappi ei ole mitään antiikkia, ikää kuitenkin joitakin kymmeniä vuosia. Haju ongelmat johtuvat siitä, kun on ollut pitkään kylmässä ja kosteassa. Ihanaa kun on ihmisiä, jotka jaksavat ja viitsivät jakaa tietojaan muillekkin T Riitta

    VastaaPoista
  18. Ilona, tässähän menee aivan sanattomaksi, kiitos aivan valtavasti :) wau!

    Riitta, ollos hyvä, toivottavasti on neuvoista apua. Ja mielelläni koitan neuvoa.

    VastaaPoista
  19. Enhän minä täällä ole käynytkään... en ainakaan muista -

    Voi miten mahtava projekti teillä onkaan menossa.
    Vaude minkä valaisimenkin olet tehnyt <3
    Itselläni on kaupasta ostettu ja tykkään siitä kovasti.
    Vaikkakin sen tyttäreni tahtoi lainaan omaan kotiinsa niin se nyt on siellä.
    Tuo hyllykkö on kuin tuohon tehty.
    Täällähän vierähtääkin aikaa...

    VastaaPoista
  20. Komuutti on kaunotar! Minäkään en maalaisi. Ja mistä ihmeestä olet kaivanut nuo ihanat sinkkijutut edellisessä postauksessa - upeita!

    VastaaPoista
  21. Todella kaunis patakaappi, ihania esineitä...katselin alla tuota lamppua joka olit tehnyt..kaunis todella kaunis. Ja miten arvokas kun on vielä itse tekemä.

    VastaaPoista
  22. Tosiaan ihanat värit! Nuo emaliastiat sopivat sen päälle todella hyvin.

    VastaaPoista