lauantai 23. toukokuuta 2009

Korkeuksissa ja pinnan alla

Mies kiipesi urheana aseman katolle tarkastamaan katon kuntoa ja irrottamaan vanhan rumilus-satelliittilautasen jota me emme mihinkään tarvitse, tuntui hurjalta katsoakin menoa, katto on niin jyrkkä ja hyvin korkealla, onneksi oli asiaan kuuluvat kunnon turvavaljaat päällä.


Katto on loistavassa kunnossa ja maalikin näyttää vielä hyväkuntoiselta, vuonna 2004 on pinta kunnostettu viimeksi. Onneksi oli kamera matkassa niin sai taltioitua maisemiakin, täältä näkyy jo kovin kauas. Minä ihailin vain maan kamaralta.

Sivumakuuhuoneessa innostuin vihdoin kokeilemaan, josko saisin alempia tapettikerroksia paljastettua, kiitos Liivian inspiroimana aivan suihkepullon ja muovilastan avulla sain kahden tapettikerroksen alta esiin aivan mahtavan vaaleanpunaisen tapetin. Hurja hinkutus tässä tulee olemaan, mutta niin sen arvoista. Aivan ihana kuosi, tämä palkitsee pitkät työtunnit kun tapetti vähitellen paljastuu.

21 kommenttia:

 1. Hui miten korkea! Minä olen ihan onneton korkeilla paikoilla kävijä, mutta mies on peltiseppä ja killuu vaikka kuinka korkealla... Välillä ihan pelottaa ajatella.

  Ihana tapettilöytö! Lopputuloksesta tulee varmasti aivan mahtava. Vaivan arvoinen taatusti;)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis tapetti! Aiotko siis kaivaa sen kauttaaltaan esille? Vau, voimia ja kärsivällisyyttä hommaan!

  VastaaPoista
 3. Mari, hui, en tosiaan itse pystyisi tuota työkseni tekemään, hienoa että toisilla on kykyä vaikka missä mennä :)
  Vekarus, olisi tarkoitus tosiaan esiin se kaivaa, luultavasti yhdellä seinällä sitä ei ole kun siinä on ollut hormi, mutta sovelletaan sitten muuta sävyä sinne kohdin :) ja kiitoksia, kärsivällisyyttä tullaan varmasti tarvitsemaan!

  VastaaPoista
 4. Vau, hieno tapetti! Kova työ, mutta ehdottomasti vaivan arvoista!

  VastaaPoista
 5. Huh, kiipeilykuva antoi ihan uuden käsityksen asemanne mittasuhteista :D Ei saisi minuakaan tuonne kyllä millään...

  VastaaPoista
 6. Kova on urakka tapetin kanssa,mutta varmaa työ palkitaa aivan ihanalla huoneella.Jää odottelemaan kuvia:))

  VastaaPoista
 7. On kyllä suloinen tapetti! Itse pidän tapettien repimisestä, se on minusta kivaa "terapiapuuhaa".Tuossa varmaan pitää kyllä työskennellä ihan erilailla ja varovasti, mutta varmasti sen väärtti kun tulee valmista!

  VastaaPoista
 8. lisäsin blogisi omaan blogiini suosikkien listalle! kerro jos haittaa :D

  VastaaPoista
 9. Upea, kaunis tapetti! Jospa meiltäkin löytyisi jotain vastaavaa. Voimia rapsutuspuuhiin! :)

  VastaaPoista
 10. Ompa hienoa, että tapetti lähtee irti noin hyvin. Teillä on aivan unelmatalo, kun tuollaisia aarteita paljastuu.

  VastaaPoista
 11. Upee tapetti!

  Teen aika lailla mitä tahansa meillä kotona, mutta katto on miehen aluetta. Luojan kiitos!

  VastaaPoista
 12. Käyppäs katsomassa www.tapettitehdas.fi, ja sieltä tapetti numero 69082, Kestikievari.

  VastaaPoista
 13. Minä pyörryn jo keittiönjakkaralla joten huh että huimaa pelkästään noista kuvista! Mutta hyvässä kunnossa näyttää katto olevan!

  Tapetti on kerrassan upea! Aiot siis yrittää saada sen esiin kokonaisuudessaan ehjänä? Wau! Siinä riittää töitä! Mutta upea se on joten varmaan vaivan arvoista!

  Mukavaa alkavaa viikkoa, se toukokuun viimeinen! Hui että aika rientää!!!

  VastaaPoista
 14. Syysleimu, mekin ollaan tykästytty tähän kovasti :)

  Pilvitarha, sama täällä, maan pinnalla kiitos :D

  PikkuBertta, hetimiten kun vain on enemmän tapettia esillä niin taas näytetään :)

  Sarona, kieltämättä aloin pitämään puuhasta aina vaan enemmän kun eteni, vaikka aika hidasta hinkutusta onkin!

  elisa, ei haittaa ollenkaan :D kiitos.

  Annika, toivotaan! koittakaa vaikka pienellä vesimäärällä jostakin aivan piilossa olevasta kohdasta, pikkaisen rapsuttaa.

  Jutta, kiitoksia, monessa huoneessa alakerrassa on kiskaistu vanhat pinkopahvit pois ja siinä tapetit, siksi oli ekstrasuuri-ilo huomata että yläkerrassa ei ole vaivauduttu, onneksi!

  eilen tänään huomenna, meilläkin hyvä työjako, voin ryömiä allekin mutta ei kyllä ylös ;)

  Helena, hohoo! Mikä löytö! Kiitos vinkistä, tästä tuli ekstraspurttia tapetin irroitteluun, 42 e rulla, hyvä tietää että jos tarvitsee niin lisää saa :D

  Kamomilla, olisi yritys kova, tapetti on lujaa kiinni pinkopahvissa joten päällikerrokset lähtevät kastelemalla pois. Onneksi nyt tietää mistä sitä saa lisää, kiitos Helenan! Mukavaa viikkoa! joko se kesäkuu sieltä, hurjaa kyytiä tuntuu menevän..

  VastaaPoista
 15. Tapetti: OOH!

  Meillä oli entisessä talossa myös mansardikatto. Pari kertaa kiipesin sinne häätämään naakkoja piipusta. Vaikken erityisesti korkeita paikkoja pelkää niin huippasi. Jätin naakkahätistelyt miehen hommaksi..

  VastaaPoista
 16. Oi, onpa ihana tapetti! Ja konesaumattu peltikatto näyttää myös todella hienolta =)

  VastaaPoista
 17. Saumapeltikatto on kyllä ihana asia. Ei kauniimpaa kattomateriaalia olekaan.

  Tämä tapettien irrottaminen on mulle aivan uutta tietoa ja olen ihan intopiukkana! Siis miten se tapahtuu - sumutetaan vettä ja raaputetaan????? Ihanaa, että tuollainen kaunis tapetti on alla odottamassa esilletuloa!

  VastaaPoista
 18. Kyllä onkin kaunis tapetti!
  Hyvä että onnistui:)

  VastaaPoista
 19. Aivan mahtava tapettijuttu! Mitä aarteita onkaan joskus piilotettu, hullua!

  VastaaPoista
 20. Ihana ja inspiroiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
 21. Merja, onneksi eivät ole tähän taloon naakat vielä yrittäneet, taitaa noista piipunhatuista olla monella tapaa apua :)

  Marja, kiitoksia, on kyllä meidän mieleen tämä katto myös, käsittääksemme on myös alkuperäisestä n. 100-vuotiaasta katosta kyse!

  Sussu, suihkutin vesipullolla sumuna pikkuhiljaa vettä tapetille, ensiksi vettyy pinta ja siitä kun raaputtaa, saa sitä suikaleina irti, sitten pitää kostuttaa uudelleen niin alkaa saamaan raaputtamalla tapetin alapintaa pois, ja näin jatkaa, koko tapettia ei kannata yrittää vetyttää läpimäräksi kerralla, siinä menee kyllä sitten alemmat kerroksetkin. Tässä meillä on ensimmäinen ja toinen tapettikerta toisissaan tiukasti kiinni, eli ne lähtevät aika hyvin välillä yhtäaikaa kun repii, alin kerros on tosiaan niin hyvin kiinni pinkopahvissa ja kestää kastumistakin vaikka siitä hellästi rapsutan pois pinnasta päällikerroksia :) Ihanihan aivan alkuun, että tiesimme mitä odottaa tapetin alta, kokeilimme vähän kaivella tapettia esiin ikkunanpielen vierestä, kun emme tienneet oliko alla mitään suuremman kaivelun arvoista.

  Liivia, sinulta inspiraatio kokeilemaan tulikin, eli kiitos itsellesi :)

  Maiju, en käsitä minäkään kuinka tuo piti piilottaa, oli kai jonkun mielestä liian iloinen, seuraava kerros oli nimittäin täysin harmaa.

  Missfrida, kiitokset kauniit ja mukavaa kun jätit kommenttia :)

  VastaaPoista