lauantai 11. marraskuuta 2017

Vedenjakohuoneen remontti osa 1


Vedenjakohuoneen remontti oli sitten seuraavana, pikkuinen huone mutta kylläpä oli pienessä paikassa runsaasti hommaa. Tiesimme että tämän huoneen lattia menee taatusti vaihtoon jossain vaiheessa mutta tämä remontti odotti sitä että siihen jaksoi tarttua ja että saataisiin se sitten loppuunkin. 


Lattia piti purkaa lauta kerrallaan ja lapioida täytteet säkkeihin sitä mukaan, mikä oli helppoa, koska kostunut turve oli paakkua jonka sai nopeammin lapiolla kuin imurilla pois. Lattiavasat olivat suurimmaksi osaksi pelkkää purua. Täällä oli selvästi ollut lukuisia vesivahinkoja, putket hajonneet ja vahingot vain peitelty ja unohdettu. Mutta nyt oli kaikki kuivunut ja piti vain purkaa tämä masentava mössö pois.


Vauriot ulottuivat myös kahdelle seinälle, myös ulkoseinälle ja onneksi meillä oli Hirsiberian Ville joka sai sitten tehdä sotkusta järkeä. Tuntuu aina vähän lannistavalta purkaa tällaista näkyä kun se pitää visualisoida ahkeraan että kyllä se siitä sitten taas parantuu.


Kuva Ville Puranen

Hirsissä oli hieman vaurioita mutta ei mitään vakavan vakavaa ja korjauspaikkausten myötä tuli näistäkin taas kelpot.


Kuva Ville Puranen


Sitten oli vielä ne seinien vauriot joissa Ville purki vain vaurioituneet osat ja paikkasi samaan tyyliin. Kun kaikki lahot osat oli poissa, lähti myös lahon haju, mikä oli ihanaa. Ero oli aivan valtava. 


Kuva Ville Puranen


Tämän rempan kanssa huomasi taas sen että kun talossa muuten toimii painovoimainen ilmanvaihto ja materiaalit ovat hengittäviä, vaikka tulisi kosteusvaurio, on vauriot silti alueellisia eikä kaikkialla. Aina kun jotain vauriota tässä talossa on korjattu ennen meitä jollain lasivilla-töryllä tai vastaavalla, on vauriot vain pahentuneet.

Siksi me laitamme samankaltaisia täytteitä ja korjauspaikkoja tilalle, tietää että tämä kestää taas toiset sata vuotta. Ilmansulkupahvi on muovitonta, sen saumat on liimattu tarvittaessa muovittomalla saumanauhalla ja tilke on pellavaa. Taloon tulevien putkien ympärillä on valitettavasti tuo mineraalivilla-eriste-materiaali joka on putkille tarkoitettu mutta muunlaista ei oikein näytä olevan tyrkyllä, ainoa miinus tuossa näyssä.


 Täällä huoneessa ei ollut vasoja mitä säästää joten lattiavasarakenne on nyt vähän modernimpi, mutta tukeva. Nyt pääsi eristäminen käyntiin tässä talossa, siitä pian lisää!

 More demolition and renovation, the station's water-damages are now all fixed! 

8 kommenttia:

 1. Kivoja remppauutisia pitkästä aikaa. Näyttää hienolta! Saisipas munkin raksalle tuollaisen tekijän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä projektit kyllä piristi valtavasti vaikka veivät samalla mehutkin hetkeksi :D Meiltä ei ihan suju tuo hirsivaurioiden ja semmoisten paikkaus, tai varmaan sujuisi mutta hidasta olisi, niin siihen otetaan mieluusti henkilö johon voi luottaa niin täpöllä että voi itse huidella sillä välin muualla :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) ♥ Huoneesta tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tälle huoneelle me ei ihan heti keksitty käyttöä, kun se on täällä assalla ollut selkeästi aina vähän sellainen ihan-sama-tila, mutta nyt siitä tulee oiva siivous-tila aseman alakerralle :)

   Poista
 3. Hei

  Mitä tuohon sisäpintaan sitten laitetaan? En haluaisi tapetoida/ pinkopahvia vaan maalatun "kovan" pinnan, siis joku (puukuitu)levytyylinen ratkaisu? Huokolevystä olen lukenut mutta onko sekin sitä höttöä mihin lapset ovat nyt kaivaneet kynnellä reikiä lastenhuoneen vanhoissa seinissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis seinäpinnaksi? Me laitetaan varmaan uusi pinkopahvi, klassikkoratkaisu ja tuonne se sopisi helpoiten :) Mutta jos haluat kovan ja ekon niin Huntonin kuitukipsilevy, ihan erilaista kuin normi-kipsilevy, hengittävää ja todella kovaa. Me laitettiin sitä juuri kolmanteen tämän rempparysäyksen alla olevaan huoneeseen, tästä lisää juttua pian Joulumarkkinoiden jälkeen :)

   Poista
 4. Ainiin ja millä lattia eristetään?

  VastaaPoista
 5. Tuosta eristämisestä tulee hurjasti juttua heti Joulumarkkinoiden jälkeen, mutta lyhyesti sanottuna Huntonin Nativo-puukuitueristettä :)

  VastaaPoista