lauantai 15. huhtikuuta 2017

Portugali osa 1


Lähdimme pitkästä aikaa matkalle rentoutumaan, vähän etelämpään kuin tavallisesti ja ensimmäistä kertaa Portugaliin, joka on ollut haavelistalla jo jonkun aikaa. Maaliskuun puoliväli on sinänsä vielä vähän viileämpi aika mennä Euroopassa melkein minne vaan mutta päätettiin ottaa riski ja suunnata Algarveen, ihan Portugalin etelärannikolle.

Nopeasti kuvailtuna oli kyllä niin kaunista, valtavan ystävällisiä ihmisiä, todella väljää kun ei ollut turisteja vielä paljon ollenkaan ja ei tuo +19-23 lämpoastetta nyt kauheasti talvelta tuntunut vaikka siellä talvi kuulemma vielä olikin heidän mielestä.

En osannut millään rankata kuvia vähemmäksi niin nyt tulee kahdessa postauksessa hurjasti kuvatykitystä ja omat vinkit ja tuliaiset! On omia kuvia ja miehen kuvia sekaisin, toivottavasti inspiroi.
Ferragudo


Praia da Rocha

Portimâo oli pieni kaupunki jonne suunnattiin ja se tuntui oikein loistavalta valinnalta, erityisen kauniita olivat molemmin puolin olevat kylät Alvor ja Ferragudo joihin tykästyttiin syvästi.

Hotelli löytyi täältä, rauhallinen paikka joen rannalla ja todella omassa rauhassa, liikenne ei häirinnyt ja linnut vain lauloi rannassa. Aamupala oli täällä aivan loistava, mitään ei puuttunut. Pienenä miinuksena oli sijainti, oma vuokra-auto oli aika lailla must ja kun sää oli vielä viileä niin ei ulko-altaassa, joka oli kunnon infinity pool, voinut uida kylmän veden takia siis.
Praia da Rocha

Portimaossa ja Alvorissa on loistavat rannat ja olisi siellä voinut jo ruskettaa itseään tosissaan. Me käveltiin ja kerättiin samalla simpukoita, teki niin nannaa rentoutua kun sai vähän hiekkaa varpaiden väliin.Ruoka oli yleisesti loistavaa, kala-annokset erityisesti. Sardiineja hiiligrillissä tai vaikka uunissa paistettua mustekalaa mutta ehdottoman parasta oli cataplana-merenelävä-muhennos, eli sellaisessa spessussa kasarissa tehty suussa sulava ihanuus, aina kahdelle. Erityisen hyvää muhennos oli täällä ja mustekala täällä ja sitten tottakai ihan perus paistettu kana joka on paikallista perusruokaa, jota saa monen mielestä parhaiten täältä.Maaliskuussa ei vielä päässyt paattiretkille joissa olisi päässyt näkemään rantojen luolia hurjat määrät niin että niihin mennään paatilla ihan ajaen, huhtikuusta eteenpäin näitä järjestetään. Mutta ei se haitannut, meistä tuntui että saatiin ihana annos merta näinkin.


Praia dos Três CastelosWe took a little trip to Portugal, to the Algarve coast in the middle of March. A good dose of sea and sun did the trick as well as the seafood that we were hoping to eat.  Really felt relaxed and the chance of scenery was long overdo and Portugal has been on our bucket list for some time. So here is a huge amount of pictures, both mine and hubby's, hope it inspires. In the small links you can find our hotel and some great food destinations. More inspiration to come tomorrow!

2 kommenttia:

  1. Ihanat matkakuvat! Meidän Portugalin matkasta on jo vuosia, mutta niin kivat muistot että joskus olisi ihanaa mennä sinne uudelleen. Olimme juuri tuolla Algarvessa ja kävimme junalla Lissabonissa ja vuokra-autolla maaseudulla ja Espanjan puolellakin. Minäkin muistan hotellin aamiaisen, se oli paras ikinä saamani ja vielä niin upealla paikalla, ihan meren rannalla. Lisäkuvia odotellessa!

    VastaaPoista