lauantai 2. marraskuuta 2013

Juhlistusta, nahkarahi ja kirjansivuvalaisin

 Nyt tulee sitten kiireviikon vuoksi niin paljon asiaa taas yhdessä koossa että oksat pois. Eilen illalla juhlistettiin jälleen Gloria Blog Awardseja 2013 ja tällä kertaa pääsin olemaan ihanasti tuomaroimassa parhaita ja kauneimpia sisustusblogeja. Kylläpä tekee hyvää vähän arjen katkaisuksi tällainen irtiotto, uusi mekko ja uudet ihanat kengät ja ekaa kertaa diy clutch laukku käytössä.

Pientä vinkkiä muuten tavattoman hyvästä suutarista josta sain hyvän vinkin. Nimittäin nämä ihanat kengät olivat vielä päivää aikaisemmin sellaiset peukkuvarpaan puristajat että ajattelin etten millään pysty varttia pidempään niissä aikaa viettämään. Vein ne ammattitaitoiselle suutarimestarille Hämeenlinnaan venytykseen päiväksi ja nyt ne istuvat kuin hansikkaat, ah, eikä kengistä näe lainkaan että kärjille olisi tehty mitään! Tämä ei ole mikään yhteistyömainostus, hyvää on vain pakko kehua. 

 Nahka clutchista puheen ollen, satuimme löytämään jo parisen kuukautta sitten ihanan vanhan nahkarahin osto- ja myyntiliikkeestä kolmella kympillä. Tinkasin tiukasti koska näin heti että hommaa oli edessä. Tässä ennen näky, mutta tyhjennettynä jo.

Täytteet olivat sekainen tarjoilu vanhoja sukkahousuja, tyynyjä ja pahimpana jauhoksi muuttunutta vaahtomuovia. Törkyisen tyhjennyksen ja imuroinnin jälkeen pääsin korjaamaan auenneen sauman, sattui olemaan aivan samanlaista puuvillanarua jemmassa että korjausta ei erota vanhasta. Mutta se nahka, en uskaltanut edes täyttää rahia uudelleen ennen kuin keksin millä pehmentää janoisen koppuranahan uuteen uskoon.


Luin siispä netistä mikä nahkan avuksi ja kun teki mieli pärjätä sillä mitä kotoa löytyy niin avot! Ratkaisu odotti keittiössä. Luomu neitsyt kookosöljyä, itselläni oli tuota Cocovi-merkkistä, hieroin pyyhkeen avulla sitä äärimmäisen kevyesti rahin pintaan kauttaaltaan. Kevyesti siksi, että en halunnut värin tummenevan mielellään laisinkaan. 

Nyt on rahin nahka paljon pehmeämpi, elvytetty suorastaan ja työvaihe tuoksui ihanalle. Saatan toistaa käsittelyn, tällä kertaa varmaan lämmitän öljyn juoksevaksi, vaikkakin se tummentaa taatusti nahkaa.


On se vain hieno rahi, en tiennyt edes oikein haluavani sellaista kunnes siihen törmäsin. Ihan on maailmanmatkaajafiilis. Tämä on nähnyt elämää, on patinaa pinnassa reilulla kädellä ja hienot pintakuvioinnit.

Meinasi myös unohtua että onhan tuossa alla uusi mattokin, nahkainen ja kaunis, Tiirinkosken tehtaalta löytyi se, heräteostos mutta hyvä sellainen.


 Täytteenä on nyt pieniä vanutyynyjä ja vanulevyä. Sitten vielä täytevinkki! Edullisen täytteen saa Ikean äärimmäisen halvoista peitoista, ovatkos ne jotain 1 euron luokkaa, halvempaa ostaa kuin vanulevy metritavarana, helppo sulloa tällaisen täytteeksi ja sieltähän niitä vanutyynyjäkin saa halvemmalla kuin vanua erikseen. Hassua, täytyy sanoa.


Muutakin olohuoneen nurkista. Sekä vähän arkirealismia, näin ne meidän kannettavat ja muut tilpehöörit aina jollakin sohvalla lojuu. Gobeliinityyny on tehty yhdestä gobeliinista joka ei minusta seinälle menisi millään, ostin sen alle kympillä kirpputorilta. Vaati 3 pesua että siitä lähti tupakanhaju, joka itseasiassa tuli esiin vasta ekan pesun jälkeen. Mutta nyt se on lempparityyny kaikista, pehmoisen sai pinnasta kun sen harjasi pesun jälkeen, vinkki vinkki.


Sohvapöydältä löytyy nyt myös koeputkimaljakko, täytyy käydä jotakin kukkasta siihen ehkä hakemaan, mieheke jo oikein tarjoutui mutta ei tee mieli juoksuttaa viikonloppuna. Nyt on hyvä kun saa hetken olla.

Vaikkakin lähden nyt tästä aivan kohta hiomaan ja maalaamaan.


 Niin, ja etten unohda vinkata, tämän viikonlopun Ilona-lehdessä, siellä Iltalehden välissä, on Tuunari-palstalla tällä kertaa kirjansivuvalaisimen teko-ohjeet. Tai voihan tässä käyttää vaikka mitä lippulappuja materiaalina, tapetin palat, postikortit, lasten piirustukset, muistilaput, valokuvat... Tee mieleisesi! Ohjeet tosiaan lehdessä nyt vain tänä viikonloppuna.

Hyvää pyhäinpäivää kaikille ja viettäkäähän rentouttavaa eloa!

So much of everything in one setting, it has been a busy week so here is a lot of stuff in one bunch. We celebrated the Gloria Blog Awards 2013 just yesterday evening. This time I got to judge and award lovely interior decor blogs and it felt wonderful. It also felt really good to take a break from everything, wear a new dress, fab new heels and take my diy leather clutch out for the very first time.

Also, we found a gorgeous vintage leather pouf a couple of months ago but only now I had the time to do something about it. I emptied the awful mess filling of old stockings and rubber foam that wasn't so much foam anymore but powder, literally! I fixed the seam and revived the old hard leather back to softness with organic coconut oil. Good idea for a filling by the way, at least here in Finland, Ikea's cheapest polyester fibre blankets and pillows are cheaper than the stuff sold in separate filling bags, funny really. 

And, because this post seems to be all over the place in everyway anyway, one more DIY idea, instructions for this book page light are in the Ilona-magazine this weekend. Of course you could use anything from wall paper pieces to notes and photos, this is a real make it your own lamp!

Have a lovely weekend everybody!

30 kommenttia:

  1. Hei, vähänkö kiva kun täällä kauniissa blogissa joskus jotain muuta kun noita ilona-lehden juttuesittelyjä! Asun nimittäin Ruotsissa eikä täältä nyt mistään ilonaa saa. Ja justiinsa sen takia sun blogia rupesin lukemaan kun sinulla on niin ihania diy-juttuja:). Iiiiihana toi nahkarahi. Hyvää pyhäinpäivää sinne asemalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilonan voi ostaa Ruotsiinkin virtuaalisessa muodossa jos haluaa, ja työkseni kun nyt teen näitä juttuja kaikenmoisiin suuntiin niin niistä kerron joka kerta, ja sitten kun aikaa jää työltä tehdä muuta blogiin niin silloin teen. Varmaan arvasit, että aikaa ei jää ruhtinaallisesti ylimääräisiin. Kiitos että pidät :)

      Poista
    2. Niinpä joo, nyt huomasinkin kun noita edellisien postausten kommentteja lueskelin. Siis ihan mahtava blogihan sulla on ja välillä ihmettelen että miten sinä oikein kerkiät kaikki. Jatkossakin meinaan lukea tätä blogia, niin inspiroiva! Enkä mitenkään halunnut painaa alas, vähän harmitti kun huomasin vasta kommentin julkasun jälkeen että juuri tästä asiasta on niin paljon purnattu täällä. Kiitos kauniista blogista jota ihan ilmaiseksi saan lukea!

      Poista
  2. Todella erinomaisen näköinen rahi. Hyvää työtä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oli fiksattavissa, eikä ihan vaikeimman kautta, kiitos kovasti! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava ylläri, ja vielä ihan sattumalta toiselta paikkakunnalta jossa käydään aniharvoin, hyvät löydöt piristää kyllä joskus niin perusteellisesti fiilistä pitkäks aikaa :)

      Poista
  4. Minkä merkkiset nuo korkkarit ovat? Kauniit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin ne Evansilta briteistä kun tarvitsin korkkarit joissa on leveämpi lesti mutta oikeasti korkoa, ja halusin just kiiltävät nuden väriset, siellä ne odotti :) Ja kiitos!

      Poista
  5. Kaunis rahi ja kieltämättä tuo lamppukin on kaunis - etenkin noilla kasviosivuilla!Olet ihanan idearikas. Oma moka tietysti, ettei tule Ilonoita osteltua, mutta kuvasi täällä ovat kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon, mahtava kuulla että pidät :) :)

      Poista
  6. Tosi rouhee rahi, tykkään! Vaan mikä on tuo kaiverrettu ihanuus tuolla rahin taustalla? Onko se joku vanha peti? Tosi kaunis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sohva taustalla on vanha divaani jostakin 1800-luvulta, ostin sen projektiksi huuto.netistä kerran ja fiksasin hiukan täytteitä ja päällystin uudelleen, siitä onkin juttua aiemmin blogissa täällä http://parolanasema.blogspot.fi/2011/12/sohva.html ja tein silloin niin että laitoin sohvan kunnostustyövaiheet facebookin puolelle, sinne on linkki tuossa vanhassa postauksessa jos tekee mieli vilaista mitä vanhojen kankaiden alta löytyi :) Se on kyllä ihanan muhkea, ei hajuakaan mikä sen historia on mutta käsittääkseni kartanon jonkinlainen divaani alunperin.

      Poista
  7. Sinulla on kyllä ihan mahottoman ihania ideoita ja toteutat niitä niin vaivattomasti. T. toisen Tarmo Korhosen vaimo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, juuri mieheke tuossa tokaisi että heitä ei monta olekaan :D Kiitos todella paljon että tykkäät idiksistä, joskus pistän kyllä monet projektit pitkään muhistukseen päähän että ne sitten toteutuu, vatvon osaa ihan turhankin kauan mutta toisiin se on ainoa toimiva lääke :)

      Poista
  8. Tuo laukku on aivan ihana! Mistä tuollaista nahkaa saa ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaista paksua parkkinahkaa löysin viime vuoden Tampereen käsityömessuilta jotka on nytkin taas marraskuussa aivan pian, nahkaliikkeiltä voi kysellä kun en ole oikein löytänyt että nettikaupassa missään olisi selkeästi myynnissä. Kiitos kun pidät, se on omakin lemppari :)

      Poista
  9. Tulipa niin paljon lapsuusmuistoja tämän postauksen kera! Meillä on isä tuonut YK-aikoina paljon nuita raheja muistaakseni Egyptistä, omani jouduin heittämään roskiin pari vuotta sitten kun se oli niin rikki myllätty että pinta oli ihan repeillyt ja kamelinkarva-olkitäytteet pursuilivat toppauksista. Olihan se ikioma rahi ollutkin jo 30 vuotta aktiivikäytössä joten joskus pitää todeta että pakko luopua. Mutta mummullani on muutama rahi jemmassa, ovat kuin juuri kaupasta ostettuja. :)
    Gobeliinit taas ovat toisen mummulan puolen muistoja, mummulan seinällä oli jokin satuaiheinen gobeliini jota olen yrittänyt etsiä ulkovarastoista jonne se on muistaakseni nakattu lahoamaan, mutta on meillä mökillä yksi hirvi/peura-aiheinen gobeliini ollut seinällä yli 20 vuotta ja allergikkona olen kauhuissani siitä ajatuksesta minkälainen pölymäärä siitä irtoaa jos sen kehtaisi irrottaa puisteltavaksi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania muistoja, kiitos kun kerroit :D Kuulostaa siltä että täytyy mennä sun pian vähän mummulla käymään ja kysymään josko sieltä liikenisi uutta omaan käyttöön :) Arvelinkin että tämä voisi olla justiinsa Egyptin peruja, on niin sen oloiset pintakuviot, onneksi ei ole vielä niin kulunut tämä yksilö vaikka kyllä näkee että kauan ei olisi enää mennyt niin nahka olisi murentunut kuivana käsiin.

      Ei muuta kuin gobeliini pöllytettäväksi, sitä tulee väritkin ihan uudella tapaa esiin kun vähän tuulettaa, tästä tuli itseasiassa mieleen että meilläkin on mökillä yksi joka voisi kaivata vähän rakkautta, tai ehkäpä uusiokäyttöä... ;)

      Poista
  10. Rahista tuli upea!
    Pitkästä aikaa myös todella kiva postaus! Kiitos siitä ja toivottavasti ehdit jatkossakin blogata enemmän tällä tyylillä. :)

    VastaaPoista
  11. Niin paljon kaunista taas! Gobeliinityyny on ihan mahtis, minullekin tulee monesti vastaan hyvännäköisiä gobeliineja, ja tyynyiksihän ne olisivat ihan passeleita! Kirjansivuvalaisimesta taas tulee vaikka minkälaista inspiriaatiota että kiitos vaan!

    (niin ja tommonen nahkarahikin mulla on, ja siinä varmaan myös jotain vanhoja sukkiksia ja mitä lie täytteenä.. pitäis ottaa työn alle :)

    VastaaPoista
  12. Vau! Kaikki on täydellistä!

    VastaaPoista
  13. Kyllä toi sun sisutustyyli on pettämätön! Siis niin ihana!!!

    VastaaPoista
  14. Kenkien venytystä voi kokeilla laittamalla märät sukat jalkaan ja pitämällä kenkiä kotona.

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Tykkään blogistasi, hyvin harvoin vaan pääsen hankkimaan Ilonaa. Täytyykin harkita tuota nettiversion hankkimista, kun niin kivoja juttuja sulta tulee :) Millä nimellä tuota tappia kutsutaan jolla tuo nahkainen kirjekuori laukku on kiinnitetty?

    VastaaPoista
  17. Miten pesit gopeliinin? Olen varjellut paria gopeliinia, jotka löytyivät rintamamiestalostamme ja nyt niille olisi selvästikin sopiva käyttötarkoitus.

    VastaaPoista
  18. Hei, kysyisin, että löysitkö nuo metellirenkaat kirjansivulamppuun valmiina vai väsäsitkö itse? Jos niin voisitko vähän antaa vinkkejä mistä kannattaa aloittaa...

    VastaaPoista