lauantai 18. toukokuuta 2013

Vartiotuvan makuuhuoneen remontti osa 2 ja Tuunaria


No niin, siispä tältä näyttää makuuhuoneessa nyt, purkutyö on pitkällä ja huoneen luonne on jälleen upea eikä alakuloinen.

Tupakalle haisevien pinkopahvien alta paljastuvat valmiiksi tummat hirsiseinät kuten keittiössäkin, ihanat ja ne taitavat molemmat jäädä esiin, tai ainakin yksi seinä.


Katon madallus ahdisti huonetta ja se oli tärkeää saada pois. Tarkoituksena madallukselle oli varmaan ollut ajatus vähemmästä lämmityksestä kun katto ei ole 3,5 metrissä. No, tässähän olisi sitten mokattu oikein kolossaalisesti. 

Madalluksen yläpuolelle jätetty tuuletusräppänä oli jätetty tukkimatta ja ilman räppänää joten katon ylätilassa puhalsi aina kylmä tuuli. Huoneessa oli siis ollut aina erityisen kylmä.

Valtava määrä kamalaa lasivillaa lähti katosta pois ja alta paljastui huojentavasti hienokuntoinen helmiponttipaneelikatto.Kiinteä kaappi päätettiin nyt jättää, katsomme jos keksimme paremmat oviratkaisut siihen mutta ei paineita asian suhteen.Madalluksen alta paljastui myös upeasti alkuperäiset listat! Nämä oli purettu keittiössä sekä makuuhuoneessa joten ihana löytö tosiaan. Meiltä säästyy paljon, paljon työtä kun emme joudu tähän niitä asentamaan.


Nimittäin me teetimme listoja kyllä tarpeeksi. Jo eteisestä löytyneet alkuperäiset listat me päätimme teettää jokaiseen huoneeseen vartiotupaa varten vaikka luulimme aluksi että teettäminen olisi hurjan kallista. Tässä oli ihana myös löytää ammattitaitoinen hyvin paikallinen yritys Ara-Puu, josta löysimme valmiiksi sopivan listan ylä- ja ala-listaksi ja teetimme sitten oman terän holkkalistaa varten. 


 Näiden 3-osaisten listojen asentaminen oli todella haastavaa kun seinät ovat kaarevia, katto on moneen suuntaan kaareva ja kaikkia osia täytyi sovittaa ja paljon. Mieheke loisti tässä taas, ensimmäistä kertaa oltiin asialla ja lopputulos on mielestäni mahtava.  Mutta nyt makuuhuoneeseen tätä työtä ei tarvitse tehdä, jei!


 Ei jotain hyvää etteikö jotain vähemmän hyvääkin. Lattia on typerästi nostettu joskus pois paikoiltaan ja paikoin sullottu lasivillaa täyteen. Sehän ei sinne jää, lasivillaa ei jätetä mihinkään osiin asemaa tai vartiotupaa jos vain mitenkään pystymme ne poistamaan rakenteista. Lasivilla on niin suuri riskitekijä hengittävässä rakenteessa, jos se kastuu, se ei koskaan kuivu ja me käytämme vain hengittäviä eristeitä. 

Joudumme siis nostamaan lattian ylös. Tästä lisää sitten uudemman kerran, saimme työhön loistavia vinkkejä.


Vinkki: Aivan paras naulanpoistaja joka sopii juuri niihin vaikeimpien naulojen poistoon on kunnon tongit. Näiden avulla naulanpoisto on lähes nautittavaa.


Vielä asiasta aivan kolmanteen, äärimmäisen helppo viikonloppu-askartelu-ohje löytyy Iltalehden Ilonasta nyt viikonlopun Tuunari-palstalta. Ohjeet ja kuvien löytöpaikat lehden sivuilla, oikein kesäistä puuhaa.

Sorry, only finnish this time, have lovely saturday!

14 kommenttia:

 1. Nuo kattolistat pistivät silmään heti...aivan ihanat ovat!

  VastaaPoista
 2. On kyllä todella upeat kattolistat... pistää harkitsemaan vahvasti oman kodin kattolistoittamista, hmm.. ehdottomasti kattolistat! :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä hommaa, mutta taidatte nauttia siitä. Listalöytö on upea, onneksi olivat ed. asukit jättäneet ne sinne.

  VastaaPoista
 4. Ihanat listat, ja kärsivällinen listoittaja teillä. - Meillä edelinen asukas remonttireiskoineen on ollut enempi innokas kuin taitava, ja olohuneen kattolistat riipii silmää koko ajan, kaikki kattolautojan päät ei ole ylettyneet listan alle piiloon ja jatkokset irvistelee. Menevät vaihtoon, kun tulee olohuoneen tapetinvaihdon aika.

  VastaaPoista
 5. On hienoa seurata, miten huolellista työtä te teette vanhan talon saattamiseksi alkuperäiseen loistoonsa. Nuo lasivilla- ja katonmadallusratkaisut ovat hyviä esimerkkejä siitä, ettei uusi aina välttämättä ole yhtä kuin parempi. Tässä tapauksessa reilusti huonompi.. Iloa ja energiaa projektin jatkoon!

  http://muonamiehenmokki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Kyllä taas on riittänyt hommaa :)
  Listat on upeat ja tunne on ihana, kun löytää hyvän, taitavan paikallisen tekijän! Ja teettäminen ei aina ole niin kallista, että kysyä ainakin kannattaa.

  Joskus sitä vaan on niin kiire ettei postaamiseen vaan jää aikaa.
  Kiva kun olet taas täällä :)

  VastaaPoista
 7. Upea siitä tulee! Alkaa ihan himottamaan ottaa esille omaa hirsiseinää, sitä ei ole meidän 20-luvun talossa esillä nyt missään.

  VastaaPoista
 8. Voi taivas, aivan upean näköistä jo! Mieletön tuuri kattolistojen ja -paneelien kanssa. Huone on jo ihan eri näköinen kun madallus on poistettu.

  Minä rakastan noita vanhoja komeronovia ja erityisesti niitä kahvoja/salpoja, en nyt muista nimeä. Mutta jos aiotte luopua niistä, niin täällä olisi halukas ostaja kahvoille. Meillä ne on nimittäin yläkerran komeroissa tupakan ruskistamat.

  VastaaPoista
 9. Voi mää niin elän tämmösen remontin mukana! Sattuneesta syystä, meillä kun hirsitalovanhus itsellä :)

  VastaaPoista
 10. Irmastiina, ne ovat kyllä hienot, hienoa on kun ovat muinoin jaksaneet tehdä noin moniosaiset :)

  Turkoosi meri ja pari hiekanmurua, kyllä ne vaan niin kehystää huoneen, hurja ero oli toisissa huoneissa ilman listoja ja listojen kanssa, pienemmät olisivat vaan näyttäneet kittanoilta. Toki jo näyttävän kokoinen holkkalistakin olisi tehnyt jo saman efektin :)

  Elsa, löydöistä nauttii ja lopputuloksista, välillä on kyllä hyvin houkuttelua että saadaan se välivaiheen ajaksikin into riittämään ;) Onneksi eivät ole 60-luvun remontissa näitä repineet, täällä aseman rakennuksissa tehtiin silloin oikein jättimuutoksia, asema sai juoksevan veden ja menetti kaikki tulisijat, vartiotupa sai madallukset ja muuta typerää. Onneksi ei enää ole moisia luvassa!

  morso, noissa oli kyllä asettelua, jopa lisäsuoristuspalojen tekoa ja höyläilyä että istuivat kaartuneeseen kattoon. Vinkkinä, jos teette listotuksia niin kittaukset ja siistimiset kannattaa tehdä aikaisintaan vasta vuoden jälkeen, elävät vielä niin paljon ainakin vanhoissa taloissa että ei olisi kittauksista mitään iloa. Mutta kyllä sitä kauniista listasta saa aika paljon näyttävyyttä huoneeseen kuin huoneeseen :)

  Matleena, kiitos paljon, me koitamme pitää kannustuksilla puhtia yllä :)

  Nuukaska, näin on, ja kerralla kannattaa paljon teettää eikä pieniä satseja niin säästää siinä vielä reilusti. Mukava olla täällä, alkaa jo oma uusi rytmi löytymään :)

  Merja, aiemmin ajattelimme että hirsiseiniä ei jätetä esiin kun se ei ole kuulunut tämän ikäisiin taloihin mutta kyllä nämä seinät kertoo ihan eri tarinaa, sillä tumma sävy on maalattu niihin! Aika huikean tumma on sävy, luulimme että hirret ovat siirretyt mutta sävy ei ole savun tekemää, joten täytyy se vain uskoa että ennen ensimmäisiä tapetteja täällä on katseltu näitä hirsiä, komiat ovat :)

  Jutta, pidetään mielessä, on siinä pari ehjää kahvaa kiinni. Puhdistusvinkki joka aika hyvin toimii tupakan tummentumiin noissa Elfa-kahvoissa, on taikasieni, en tiedä oletko jo kokeillut mutta auttoi meillä aika paljon :) aseman yläkerrassa kun on näitä ovia aika runsaasti. Meillä haaveillaan että ovat olisivat peilillisiä, paremmin yhdistyisi jo huoneiden oviin :)

  Tiina, mainiota kuulla, hyvä kun on iloa!

  VastaaPoista
 11. Ihanat puitteet listoineen päivineen, tsemppiä ja iloa makkariremppaan. Kiva jäädä odottelemaan lopputulosta.

  VastaaPoista
 12. Mahtavat yllätykset paljastui! Täytyypä katsastaa tuo sun Tuunari-vinkki. :)) Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne! Täällä on kirppistelty koko viikonloppu ja nyt ansaittua löhöilyä + blogien selailua.

  VastaaPoista
 13. On se vaan iso asia se huonekorkeus. Jotenkin tuntuu, että on tilaa hengittää poaremmin. Nyt kun on tottunut asumaan vähän korkeammissa huoneissa, ajatus normihuonekorkeuteen muuttamisesta olisi aika epämiellyttävä. Ja meillä sentään on vain 3-metriset huoneet.

  Tuossa yhdessä kuvassa vilahtaa taas kirjansivuilla tapetoitu seinä. Minä saatan varastaa sen idean. Olen tosi tyytymätön työhuoneeni värimaailmaan ja haluaisin uudistaa seinät halvalla.

  VastaaPoista
 14. Vanhat kattolistat ovat niin kauniita =)
  Kiva nähdä näitä remppapostauksia.
  Mukavaa remontointia teille :)

  VastaaPoista