lauantai 25. toukokuuta 2013

Kuvansiirtoa ja eläintyynyjäViikonlopun Iltalehden Ilonassa on nyt ohjeet kuinka saat siirrettyä kuvia suoraan paperilta kankaalle, ja miten tehdä niistä eläintyynyjä. Myös eläinten muotoisia tyynyjä, vaikka upeita vintage-henkisiä lajikkeita. 

Sekä, aivan paras vinkki netissä olevaan valtavaan kuvapankkiin josta saa pelkkiä ötököiden kuvia silmänkantamattomiin, kun vain latailee kuvia omaan käyttöön. Ja hakee kuvia latinalaisilla termeillä, mutta osoite siis lehdessä, tänä viikonloppuna!

11 kommenttia:

 1. Voihan juku, onkohan viikonlopun Iltalehti siis kahden päivän juttu -toisin sanoen huomenna olis vielä mahdollista se jostakin löytää..? Tuli eteen tänään ihania 70-80-luvun sanomalehtiä piharakennuksesta ja vitsikkäät mainokset olis omiaan just tyynyliinoissa tai muissa. :)

  VastaaPoista
 2. annakristiina, on kyllä, niin kauan vain kun viikonlopun Iltalehteä on kioskeissa tai kaupoissa myynnissä, Ilona-lehti tulee siinä aina mukana lehden välissä ja kuuluu hintaan. Nuo sanomalehti-mainokset kuulostaa mainiolta, kun otat vain peilikuvana laserkopiokoneella niistä kopiot niin tämä kuvansiirto sopii täydellisesti :)

  VastaaPoista
 3. Grrrr, onko tässä nyt joku Iltalehden määrittämä "pakko" ostaa lehti sensijaan että saisimme vinkkiä vaikka blogissasi? Koko lehti kun ei ole mitenkään kiinnostava, tosin näin kai tämä menee. Mielipiteeni Iltalehteä kohtaan ei tietenkään himmennä sinun taidokkuuttasi tai innovatiivisuuttasi.

  VastaaPoista
 4. Eeko, Tuunari-palsta ilmestyy Ilona-lehdessä, olisihan se sama asia vaikka se ilmestyisi muussakin lehdessä, täytyy napata mukaan jos haluaa jutun itselleen. Blogissa jutut eivät tule ilmestymään, eli vain lehden mukana saa omaksi :)

  VastaaPoista
 5. Olen ollut vankka fani blogin alkuajoista alkaen. Ihailen vilpittömästi valtavaa ideamäärääsi ja esteettistä silmääsi. Olen saanut täältä uuteen kotiimme hyviä sisustusvinkkejä.

  Viime aikoina blogista on tullut harmikseni erilainen. En periaatteesta osta iltapäivälehtiä ja näin ollen Ilonakin jää minulta hankkimatta. Blogin anti on nykyään siis kovin pieni verrattuna entiseen, kun kaikki pitäisi lukea muualta :( toki blogin pitäjä saa itse päättää, mitä tänne laittaa ja millä tahdilla, halusin vain kertoa, että kaipaan sitä vanhaa blogia, jonka kohdalla tuntui siltä, että voi hyvänen aika, mitä täältä löytyy!

  En ole ikinä kommentoinut negatiivisesti mihinkään blogiin, eikä nytkään se ole varsinainen tarkoitus. Haluaisin ennemminkin kysyä, onko mahdollista, että täältä voisi vielä tulevaisuudessa katsella ihania kuviasi ja ideoitasi :)?

  Eevi

  VastaaPoista
 6. Olen jotenkin niin pahoillani, kun lempiblogistani sukeutui mainosblogi. :(
  Sinulla on ihania ideoita ja kauniita kuvia.
  Liian moni blogi katoaa nykyään tähän ammattilaiskategoriaan.
  Toki se on bloggaajalle hieno juttu, mutta lukijana harmittaa. Aurinkoista kesää silti sinulle. Minäkään en tarkoita kommenttiani pahalla. Olen vain tätä pitkään miettinyt. Eli oikeastaan kunnianosoitus sinulle ja blogillesi, koska olen todella tykännyt tästä blogista.

  VastaaPoista
 7. Unknown ja Ilona, teiltä on ehkä jäänyt huomaamatta postaukseni tuosta pari postausta sitten että teen nyt työkseni freelancerina tee-se-itse-juttuja ja stailauksia nettipalstoille sekä lehtiin. Unelmasta on tullut totta ja enää ei tarvitse minun vain omaksi ilokseni puuhata projekteja yön pitkinä tunteina kaikkien muiden töiden ohella, vaikka kivaahan se on mutta ei sillä ruokaa osteta. Ei yksinkertaisesti ehdi enää tehdä näitä juttuja vain blogia varten kaikkien lehtijuttujen ja nettipalstojen ohella.

  Tänne laitan nyt niin paljon asiaa kuin vain ehdin, pystyn ja kykenen. Blogihan on ollut hiljainen jo pitkään kun olen vääntänyt väliin 2 sisustuskirjaakin, kaikki päivätöideni ohessa. Missä kohin blogiani on mainoksia? Minulla on välillä blogiyhteistöitä ja niistä mainitsen suurella maininnalla. Niitä on koko blogin historian ajan tähän mennessä ollut 3 kappaletta.

  Muut maininnat palstoistani joita pidän, ja lehtijutuistani joita olen kirjoittanut ovat olennaisia siltä osin että lukijat tietävät mihin minun aikani menee viikottain ja mistä voi jälleen käydä ideoita ammentamassa.

  Patinaa-palsta- ja Juju-kerhon Verstaan tuunaus-palsta-bannerit ovat ainoat sivupalkeissa jotka voivat näyttää mainoksilta, mutta niitä klikkaamalla en minä tienaa pennin hyrylää. Sieltä pääsee lukemaan ideat palstoilta aivan ilmaiseksi.

  Ilona-lehti Tuunari-palstoineen ilmestyy kerran viikkoon viikonlopulla Iltalehden välissä ja lehden voi senkin varmasti käydä ilmaiseksi lukemassa kahviloissa, huoltsikoilla, en minä edes tiedä missä, mutta monessa paikassa ja ei tarvitse omaksi ostaa. Teen sitä työkseni, aivan kuten joku toinen tekee omia päivätöitään. Ne ideat ovat juuri lehdessä houkuttimena ja siksi niitä ei blogissa tule näkymään sen tarkemmin jatkossakaan.

  Jos minulta vain mitenkään jää ideoita yli äyräiden, ja päivässä aika riittää niin tottakai tänne niitä laitan mutta muuten tämä ei ole mainos-blogi laisinkaan. Jos osaatte sanoa mikä kohta blogista näyttää mainokselta niin muokkaan sen mielelläni selkeämpään suuntaan. Tätä blogia pidän yhä ihan ilman palkkaa ja omaksi huviksi täsmälleen samalla periaatteella kuin aina ennenkin. Toiveita sisällöstä voi esittää rakentavaan henkeen.

  VastaaPoista
 8. Onko näitä ohjeita mitenkään mahdollista saada mistään näin jälkikäteen? Viikonloppu meni jo ja ilonaa en mistään saa ellei sattumalta jossain kahvilassa tms. satu tulemaan vastaan...

  VastaaPoista
 9. Elli, kiitoksia kovasti :)

  Jussi, tällä hetkellä ei nuo ohjeet ole harmi vielä missään muualla viikonlopun jälkeen mutta Sormustin ja sorkkarauta-kirjasta löydät myös tämän kuvansiirtotekniikan :) Katsotaan jos vielä tulevat myöhemmin toisaallekin nähtäväksi, ilmoittelen täällä blogissa kun tiedän.

  VastaaPoista
 10. Hei! Olen seurannut blogiasi pitkään, mutta yleensä en ole kommentoinut, koska saat niin paljon kommentteja, että olen ajatellut että et ehkä kuitenkaan ehdi niitä lukea...ihan ensin: iso onnittelu uudesta "friikku"-elämästä! Olet todella ansainnut tilaisuuden tehdä työksesi sitä, mitä rakastat ja missä olet tosi hyvä! Työskentelen itsekin yrittäjänä ja teen friikkuna kirjoitus- ja kuvaustöitä välillä. Jos tekee yhteistyösopimuksen jonkun esim lehden kanssa, on heillä oikeus sanella ehtoja, joita meidän on noudatettava. Lehdet ovat myös tarkkoja siitä, mitä esim blogissa saa näyttää ennen kuin juttu on julkaistu. Näitä sääntöjä on vain pakko seurata, ikävä jos joku ei sitä ymmärrä. Leivän saaminen pöytään ei todellakaan ole helppoa tällä alalla, ihanaa että olet saanut joitakin "vakiotöitä" kuitenkin :) Minäkin teen kierrätysmateriaaleista kaikenlaista, pidän blogshopia osoitteessa http://laurasvintage.blogspot.com jos tykkäät käydä kurkkaamassa. Kaikkea hyvää - ja tsempataan eteenpäin tehden sitä, mikä on kivaa!

  VastaaPoista