keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Varoittimen uusi kuosi


 Kiitos vielä kaikille tuhannesti onnen toivotuksista blogi-palkinnosta, olette te kyllä niin uskomaton energia-buustaaja-joukko että ei toista moista, kiitos ja kumarrus. Olen päättänyt nyt keskittää paljon uutta energiaa blogin suuntaan tulemaan vauhdilla, odottakaapa vain joulukuuta, hihii, mutta siitä lisää vähän likempänä. Toivottavasti näin kiitos tulee takaisinkin päin!

Mutta siispä, tuunaukseen, joka oli poikkeuksellisesti tällä kertaa optinen palovaroitin. Saimme komeat Kupu-palovaroittimet Asuntomessuilta mukaamme miehekkeen kanssa ja ilo oli hiukan sekainen. Hieno muotoilu, mutta se väri. Voihan vieteri, mihin me voisimme sijoittaa ruskeat palovaroittimet? Ei, tälle täytyy voida tehdä jotain. 


 Kokeilijoita kun olemme, otimme Kuvun osiin. Se oli helppoa, muutama klipsu auki ruuvimeisselien avulla ja 3 pikkuista vieteriä talteen. Tällaisista osistahan se Kupu koostui, kuten oletettiinkin ja kangas-päällyste oli hyvin paksun mikrokuitu-sukkahousun oloista kangasta.

En nyt lähde suosittelemaan huom! kenellekään että tuunaatte palovaroittimia, tämä ei tosiaankaan sovellu kaikkiin lajikkeisiin. Erityisesti ei käy savuhälyttimiin.Tehkää aivan täysin omalla vastuulla.

Mutta tämän kanssa päätin lähteä testaamaan, totesin että Kuvun kanssa kankaan vaihto vastaavan kaltaiseen tuskin haittaa toimintaa. Jos olisi kaapista löytynyt uhrattavat sukkahousut tai sukat joissa olisi ollut sopiva väri niin olisin vain tehnyt uuden kankaan edellisen malliin mutta pitsistä paistoi harmaa aika tuhdisti läpi.


 No, pikainen ohut spray-maalikerros pintakupuun kun sisuskalut odottivat syrjässä ja annoin kuivua yli viikon. Seuraavaksi uusi myssy jousto-pitsikankaasta, jota löytyi kaapista suikale, jonka harsin nopeasti suppuun kuminauhalangalla (jolla alkuperäinenkin oli ommeltu).

 Sitten puettiin ja kasattiin.


 Ja ei kun paikoilleen, testauksen mukaan toimii aivan kuin pitääkin mutta näyttää huomattavasti paremmalta. Kuin ruskea.


 Kuvut pääsivät vuokralaisen käyttöön vartiotuvan yksiöön, juurikin siihen asuntoon jota rempattiin Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa, joten aseman kattoon nämä eivät tulleet, harmi kyllä. Pidän kyllä lopputuloksesta, aikas parannus, ja kangastahan voi sitten vaihtaa, kätevä vemputin ei voi muuta sanoa.

Sorry, only in finnish this time, have a lovely Wednesday!

10 kommenttia:

 1. Tätä ei voi liikaa korostaa, että tällaisissa tuunauksissa käytettävä ehdottomasti suurta harkintaa! Kun kyseessä on turvallisuus, niin se on kyllä pieni paha miltä se varoitin siellä katossa näyttää. Varoitinta ei saa esimerkiksi maalata ettei laitteen toiminta häiriinny. Palovaroitin pelastaa henkiä, mutta vain oikein käytettynä ja sijoitettuna. Muistakaa myös testata palovaroittimenne säännöllisesti.

  (kaunis lopputulos kuitenkin!)

  VastaaPoista
 2. Eikä, pitsinen palovaroitin! En kestä miten ihana! ^^

  VastaaPoista
 3. Voi ei....pakko toteuttaa kyllä. kiitos vaan taas vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniiksi muuttuivat hälyttimet.

  VastaaPoista
 5. Hei Pallokala, luethan vielä tarkkaan tekstinkin niin näet mitä näiden varoittimien kanssa on tehty, ja tietenkään ei saa koskaan spraymaalata varoitinta päin sillä se tuhoaa sen sensorit. Mutta irralliset muovipalat ovatkin aivan toinen stoori :)

  Liina, Harri Koskisellehan voisi vinkata että nyt sitten erilaisia värivaihtoehtoja Kupuihin pian niin jos saatais valmiiksi pitsistä, eiks jeh ;)

  mehtäemäntä, kiva kun tykkäsit, en voi suositella päällystämään muita kankaattomia palovaroittimia mutta tämä Kupu soveltui meidän mielestä hyvin kokeiltavaksi, toista ohutta kangasta vain toisen tilalle :)

  sirkkis, kiitos kaunis!

  VastaaPoista
 6. Itse meinasin myös saada tuon pelottavan ruskean sieltä asuntomessuilta, mutta menin lehdistökoppiin heti pyytämään vaihtoa vihreään <:

  VastaaPoista
 7. Tara, no voi höö, olisi saanut vaihtaakin!? :o Tunnen itseni ihan hömelöksi, no, onneksi löyty ratkaisukin :) Sä olet nero nainen!

  VastaaPoista
 8. Kivalta näyttää. Itseäni vaan mietityttää, että mitä sanoo vakuutusyhtiö, jos se vahinko sattuu?

  VastaaPoista
 9. Minua mietityttää ihan sama asia kuin Reettaakin. Vaikka varoitin toimisikin yhä teidän kotitestauksissa, se ei ole enää sama virallisesti testattu palovaroitin. En kyllä tohtisi laittaa ainakaan vuokralaisen kattoon. Jos oma turvallisuudentunne sallisikin viritetyn palovaroittimen, niin vuokranantajan velvollisuus on huolehtia siitä, että vuokra-asunnossa on asianmukaiset palovaroittimet.

  Lopputulos on kyllä huikean kaunis. Joskus vaan on niin, että kauneus ei voi ajaa kaiken edelle.

  VastaaPoista
 10. Reetta ja Susanna, minusta se vahinko on kyllä jo se tulipalo. Nämä ovat vastuullisessa testauksessa ja en kannustanut ketään tekemään samaa, me kokeilemme kaikenlaista ja nyt näytin tämänkin kokeilun. Optisen palovaroittimen toiminnasta löytyy infoa googlettelemalla. Minä päällystin tässä kankaalla päällystetyn varoittimen toisella kankaalla, eipä muuta. Älkää tehkö perässä!

  VastaaPoista