torstai 6. syyskuuta 2012

Oliivi

 Kiitos paljon hihkaisuista kirjasta, innoissani odotan että saan taas pistää arvontaa kehiin tällä kertaa varmaan useampaakin!

Halusin vain pikaisesti tulla näyttämään tämän hetken lempikasvin, oliivipuun. Hankin niitä kaksi kesällä ja pitkään ne odottivat kiireiltä muoviruukuissaan. Pelkäsin että saan ne pian hengiltä kuten tapanani tuntuu olevan.

No, luin oikeasti huolella mukana tulleen lapun ja en tiennytkään että oliivi pitää todella kosteasta maasta. Joten kastelin ja kastelin ja hyvin ovat pysyneet iloisena, kasvaneetkin ovat. 

Nyt näissä suurissa terrakotta-ruukuissa, jotka maalasin Intolla, ulkona pihassa mahdollisimman paahteisessa paikassa. Ihana patina tullut jo ruukkuihin, tältä näyttivät ennen, klik.
Talveksi minulla on niille paras mahdollinen paikka: Aseman pää-aula, viileä kuin mikä mutta valoa on enemmän kuin runsaasti.


Toinen pitää niin olostaan että kypsyttää oikein oliiveja. Suloista.

Just wanted to show you our olive-trees, my favorite plant, I thought I would get them killed like I tend to do with plants, but they have enjoyed their summer. Lot's of water and a scorching spot on the yard seems to do the trick!

11 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta kirjasta! Oma oliivipuu olisi kiva, mutta ei kyllä menestyisi noin hyvin minulla :))

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa, että on tulossa taas kirja, iik! Ja paljon onnea Paras sisustublogi ehdokkuudesta, hieno juttu :D Suloiset oliivipuut, onnistuin tapattamaan omani keväällä:/ Mut nyt koitan kasvatella hopeapajusta sellaista oliivipuun kopiota. Saas nähdä kuinka onnistuu :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, oliivi on suosikkini niin ruokana kuin kasvinakin :) Minä vaan onnistuin melkein tappamaan sen täällä omassa ilmastossa jopa kun kesälomalla ei ollut kukkien kastelijaa. Onneksi se kuitenkin työntää nyt uusia pieniä lehtiä jo tilalle, joten ihan helposti ei oliivia näyttäisi hengiltä saavan. Aurinkoista syksyä Provencesta, blogi on ihana!!

  VastaaPoista
 4. Odottelen kirjaa innolla, edellinen oli täynnä inspiraatiota :-)

  VastaaPoista
 5. Voi minunkin toive olisi oliivipuu. Vain talvisäilytystä kun ei ole. Upeeta jotta saat jopa oliiveja maisteluun.

  VastaaPoista
 6. Maalasin samalla tavalla pari ruukkua Into - maalilla. Maali vain tahtoo lohkeilla pois. En tiedä missä vika ? Ihanat oliviipuut.

  VastaaPoista
 7. Katja, kiitokset :) Eipä tämä oliivipuu tunnu tarvitsevan mitään erityistä, kauheasti valoa ja paljon vettä, haastavin taitaa olla vain se viileä ja valoisa paikka minkä se tarvitsee talveksi mutta teidän talosta sellainenkin paikka varmaan löytyisi :)

  Mamma A, on ne kyllä ihania :)

  Heidi, Voi kiitos kauhiasti! Hopeapaju-versio kuulostaa todella viehkeältä, tulenkin blogiin heti kurkkimaan :)

  Madame Kissankulma, voi Provence, kylläpä kadehdituttaa täältä syksyisestä Suomesta käsin, sinne kun pääsisi. Hyvä kun puu elpyi, siitä varmasti vielä lähtee vauhtiin, sitkeitä sissejä nämä puut. Ja kiitos oikein paljon, ihana kun pidät :)

  H ennA, toivottavasti tämäkin ;)

  sirkkis, saapi nähdä onko näistä oliiveista maisteluun, olen käsittänyt että ne pitää säilöä ennen kuin ne voi syödä. Ja minulla kun on nyt tässä näköjään tulossa kokonaiset kaksi sadosta :D Mutta jospa sitten tulevina vuosina!

  Metsärannan Lilli, onko ne maalaamasi ruukut lasittamattomat vai lasitetut? Nämä ruukut ovat ihan lasittamatonta terrakottaa, on pysynyt hyvin maali. Laitoin ohuen kerroksen ja kuivaan pintaan, vähän on maali kulunut mutta näitä on kolluutettu varastoon jo useasti ja istuvat koko kesän aina ulkona :) En tiedä muuten mikä voisi vaikuttaa, toivottavasti löytyy sopiva niksi!

  VastaaPoista
 8. Ihana olivipuu ja kiva blogilöytö iltasurffaillessa :) ! Raksahommat menossa ja väliaikaiseen kämppäkotiin en mitään ylimääräistä halua hankkia, mutta kunhan VillaKoira valmistuu, niin olivipuun sinne haluaisin! Ja ihmeellinen poikkeus tämä innostus on, sillä en ole viherkasvityyppiä lainkaan :). Mutta tuo olivipuu, ah ihana!!!

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Luin patinaa palstalta juttusi Loviisan vanhoista taloista.
  Oletko ikinä ajatellut pitää avoimia ovia siellä teillä. Tulisin viivana.... t Riitta

  VastaaPoista
 10. Vanhan olivipuun varjossa elämä on auvoisaa. kirjasta olisi iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista