tiistai 20. joulukuuta 2011

Sohva

Ehdin kuin ehdinkin saamaan meille yhden mukavan olohuoneen herkun valmiiksi ennen joulua, jes! Ja ehdin vielä tänne tulla sen näyttämäänkin, johan, vähänkö oon hymyä.
Nimittäin meidän uusi (vanha, oikein vanha) sohva on valmis!


Pieniä jouluherkutuksia ensin, olen sitä koittanut meille laittaa ja sopivan pienissä määrin vaikka itse joulukoristeet ovat vielä laatikossa.

 Sillä pitihän sohvapöytää nyt vähän koristella tavararöykkiön sijaan kun vieressä on tällainen ihanuus nyt:

Vanha divaani löytyi jo kevät-talvella huuto.netistä, jättikokoinen 50 cm korkea, 100x200 cm mitoiltaan ja kerrankin ajattelin että tämä on meille sopiva! Heh, sopivalta se ei tuntunut kun me kahdestaan se roijattiin valmiina yläkertaan mutta ei selättänyt meitä onneksi kuitenkaan vaikka yritti.

Oli huonommassa kunnossa kuin toivoin, mutta purkaessa huomasin että sittenkin paremmassa kuin kuvittelin, oliko tarpeeksi sekavasti sanottu?

 Purin, pehmustin ja päällystin uudestaan omalla tavallani ja paljon vanhaa vaalien ja tässä on lopputulos. Se on muhkea, jousitettu, rento, luksus ja paras, enää ei ole ruuhkaa rautasängyllä loikoilusta, minulla on uusi lempparipaikka. Tuntuu välillä että tuliko siitä liiankin hieno, silmä ei ole vielä parissa päivässä tottunut.

 Kaikki tyynyt ovat vanhoja, takana olevat metrin pituiset putkityynyt löysin jo monta vuotta sitten kirpputorilta 10 eurolla, päällystin silloin uudelleen ja nyt vain heitin ne vanhoihin suomalaisiin käyttämättömiin (!) postisäkkeihin. Pellavan tuoksu on mahtava. 

Tiesittekö muuten että ei postisäkeissä ole lukenut oikeasti mitään ainakaan sota-aikaan? Oli uusi tieto minulle kun nämä ostin reserviläismyymälästä. Tästä kaupasta paljon lisää vielä uudemman kerran nimittäin shoppailu-vinkkien muodossa..
 Tyynyt ovat armeijan vanhoja, osa tyynyjä oikeasti, valkoiset pienet taas jonkinlaisia tarvikepusseja SA-kaupasta.

Ja syy miksi tekovaiheet eivät näy tässä, on koska ne ovat täysin facebookin puolella, jonne pääset vaikka tästä klikkaamalla! Sieltä löytyy kuvat ja tiedot että mitä tuli tehtyä ja kuinkas moiseen päädyttiin ihan tuossa pikapuoliin, jotain aivan ekskluusiv-meininkii sinnekin. Helppo projekti vaikka odottikin valmistumista näin kauan. Eikun lököilemään aattona, ja suklaata, mums...

I did manage to get a long over-due project ready for Christmas, yes! It's our new (old, definitely very old) couch, or a divan more like it. I took it a part, not too much though, and re-upholstered it. I wanted it to look as if I have just pealed off layers and left the good stuff and good linen, which I did, but then protected it with a new fabric. 

All the cushions are old, old army cushions or gear-bags, just the long tube cushions are from the fleamarket and covered with old unused linen post-sacks. All the pictures of the project from start to finish are waiting for you at Facebook, click here to see!

15 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän hieno! Mä haluan tuollaisen kanssa!

    VastaaPoista
  2. divaani on ihana, samoin tyynyt, mutta joulufiilistelyissäni silmäni kiinnittyi kuitenkin eniten tuohon kynttiläasetelmaan. ihana!

    tuli mieleen, että meidänkin ikkunalaudalla hengailee muutama samantapainen kynttilänjalka (sain luvan laittaa niitä VAIN kolme esille. enkä kuulemma saa ostaa lisää kirppareilta, mutta ehkä vaimoke innostuisi tuollaisesta asetelmasta niin, että voisin raijata kotiin lisää kynttilänjalkoja ;D) täytyykin jättää tietokone tuon postauksen kohdalta auki strategisesti ja lähteä töihin.... ;D

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon tuo sohva on tosi mahtavan näköinen ja kokoinen. Juuri sellainen kuin löhöömiseen on paras. Vielä kun täällä kuvittelen pellavantuoksun on aivan uskomaton.

    VastaaPoista
  4. hi
    Totally fantanstic, I love it :)
    Take care
    sandra

    VastaaPoista
  5. Hieno divaani joululoikoiluun!

    Mukavaa joulua!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  6. Unelmien divaani! Ihana, ihana, ihana!

    VastaaPoista
  7. Upea sohva. Aivan iiihastuttava! OIH! Ihanaa joulua asemalle!

    VastaaPoista
  8. Mahtava! Eikä saletisti toista samanlaista missään! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana, kelpaa koiran kanssa köllötellä!

    VastaaPoista
  10. Tosi ihana toi sohva! Ja hieno blogi muutenkin. :)

    VastaaPoista
  11. Koo, kiitos kaunis, huuto.netin hakukone siispä laulamaan :D

    katja, no tottakai täytyy saada hankkia lisää kynttilänjalkoja :D joo, ryhmässä on todellista voimaa, eikö ne kolme ole vähän yksinäisiä? Näinhän ne toimii, olen itsekin ostanut nämä jalat 50 senttiä tai n. 1 euron hintaan ja osan saanut ilmaiseksi, yhdistävä tekijä hopeinen ilme. Näyttävät paljon arvokkaammilta kun on kavereita monta :)

    sirkkis, kiitos, on kyllä niin löhösohva, reunalla voi istua ryhdikkäästi jos haluaa, ei onneksi upota kun puureuna on heti puuvillan alla, ja sitten kun vähän istuu taaemmaksi niin voi olla kuin vihannes :)

    Sandra, thanks so much!

    Puumuli, juu, aion aattona ainakin testata oikein urakalla ;)

    Kultsin kämppä, kiitos, onhan tuo :D

    Kekkoset, ihanaa joulua teillekin!

    Sari, no se on totta, muistelin että myyjä sanoi että on ollut kai jossakin kartanossa tai ainakin koon puolesta täytyy pitää paikkansa, kuka ties mistä kotoisin, sitä on mukava arvuutella :)

    Nalle, kyllä, Penni käynyt jo monesti kokeilemassa, on vaan vähän kuumaverinen niin 10 minuuttia ja pitää päästä viileälle lattialle. Onneksi ei tarvitse itse :)

    Heidi, kiitos paljon, ihana kuulla :)

    VastaaPoista
  12. Voihan, miten I-H-A-N-A!!!!Ja tyynyt kanssa!

    VastaaPoista
  13. ihanaa uutta raikasta täälä. Ja tuo sohva on fantastinen! sopivatsi korea ja rouhea!

    VastaaPoista
  14. Kerro, mitä et osaa tehdä, olet niin monitaitoinen... Upea soffa! Sopii kotinne tyyliin kuin tikku silmään, siis erinomaisesti.

    Runsaasti jouluiloa!

    VastaaPoista
  15. Se on upea, ihanasti rustiikkinen. Tyynyt sopivat siihen mainiosti. Aina sinä jaksat hämmästyttää upeilla löydöksilläsi :)

    VastaaPoista