perjantai 20. toukokuuta 2011

Lokerikko

Kiitos paljon toiveista ja kommenteista arvontaan, oli todella mielenkiintoista kuulla mitä kaipailette. Kirjan kiireet veivät niin viime vuonna että blogi jäi elämään omaa elämäänsä, joten nyt on sitten tiedossa jotakin aivan uutta. Puutarhaa (puistoa) ja vähän kokonaisuuksiakin luvassa, joitakin toiveita pystyn kyllä toteuttamaan. 
Ja kerron lisää meistä heti ensi viikolla, niin pääsee tutustumaan, jos haluaa, meihin paremmin!

Mutta tähän väliin vielä jotakin aivan muuta, nimittäin työpöytä-nurkkauksesta, jossa nyt roikkuu listanaulakkoa ja inspiraatiotaulua (kirjasta löytyvät nämäkin! ylimmäinen kuva inspiraatiotaululta ja postikortti meidän puutarhapöydästä) mutta tarvitsin jotakin johon saisin sellaisen pikku hilpehöörin.

Sellaisen hilpehöörin, joka täyttää pöydän koko alaltaan ja sitten tavarat katoavat sopivasti kun niitä tarvitsee. Löysin sopivan lokerikon joka ei vie paljon tilaa ja on juuri täydellinen tähän tarkoitukseen se vain vaati, no, aika paljon hellää hoivaa ja rakkautta.
Joskus muinoin oli 6 lokeroa kadonnut mutta se ei haitannut, tuohan on selkeästi sopiva hylly sitten muulle tavaralle, eikös vaan?


Kokopuinen se oli, loistoyksilö, jossa oli säilytetty mutterit ja naulat poikineen.
Laatikoihin oli lyöty nauloja, sinne tänne koloja ja sisältä äärettömän likaisia.
7 kappaletta Ihmesientä myöhemmin, oli sitkeä lika tiessään, hiukan pakkelia pahimpiin reikiin ja sitten maalaus. Sillä lokerikkohan näytti aivan tivolilta ja ei hyvällä tavalla.
Maalasin lokerikon Uulan lattiapellavaöljymaalilla, värisävyllä Helmi. Loistava maali taas kuten aina ja ekologinen, 2 ohutta kerrosta myöhemmin oli lokerikko valmis ja kuivui jopa jotenkin hurjan nopeasti. 
En maalannut lainkaan sisältä koska vanha pitää näkyä. Ja sehän oli sisältä nyt pesty ja puunattukin.


Hankin Lundagårdin puodista etiketinpidikkeitä, hirveän määrän, mutta tiesin että lappu pitää lokeroissa olla tai tavarat eivät löydy.

Sopivat vanhat uraruuvit (tasakanta) löysin Metsänkylän navetalta, heillä on jonkin verran vanhaa varastoa vanhoista ruuveista, paketeissa ihan ja olen sieltä hakenut joka sorttia melkein. Ja siis löytyy sieltä uusia myös, nämä vain olivat pituudeltaan ja väriltään kuin tilatut. 

Tein pahvista sabloonan jolla oli helppo merkata ruuvinpaikat joka ikiseen lokeroon. Se miten nämä ruuvit saa kauniisti puuhun ja siististi, on että poraa vain hiukan ruuvia pienemmällä poranterällä reiän valmiiksi ruuville ja sitten kiinnitys käy kuin tanssi.

Minun mielestähän, akkuporakone on yksi jokaisen naisen parhaista kavereista!

Lokerikko kiinnitettiin suorilla tukiraudoilla seinään työpöydän viereen ylös ja sain siitä samalla hyllyn...

Ja siinähän se lokerikko viimein on, 26 vetolaatikon puunaamisen jälkeen, on paikka kaikelle sille pikku tavaralle, teipeille, sabloonille ja vaikka mille muulle. Vanha koulutaulu on löytynyt kerran huutokaupasta ja vihreässä peltilaatikossa säilytän vanhoja postikortteja ja kuvia ym. Se on tainnut olla muinoin kasvien keräykseen, sillä sisällä on hauskat peltihyllyt.

Lisää kuviahan työpöydästä ja nurkkauksesta löytyy kirjasta, kaikenlaista tuli väkerrettyä tällä pöydälle ja samalla kirjan sivuille. Nyt nautinnollista aurinkoista viikonloppua, minä palaan pian taas!

P.s. Vielä ehtii osallistua arvontaan, maanantaihin asti on aikaa, ja se arvontahan on tässä heti alla tuossa noin ...

I needed some kind of a place to store all my little bits and boubles on my desk 'cause they tend to fill the whole table, and then when you need them, they vanish mysteriously. So, I luckily found a perfect old box drawer, or what you might call it, to house all that stuff. It just needed a lot of TLC. I washed it with magic sponges (don't know what they are called in english but they are enviromentally friendly) then some spackle on all the holes and finally paint. I used an ecofriendly, ofcourse, full linenoilpaint by Uula, in a pearl shade colour and it turned out great! To top it all off, I screwed on label holders that I bought from Lundagård-webstore. We hanged it by my desk and got a shelf out of it on top of everything. 

Have a sunny weekend and next week there will be a lot of different stuff in store!


29 kommenttia:

 1. Oi oi mikä ihanuuslaatikosto! Minulla oli pienenä vähän samantapaisia aina välillä pöydälläni, mutta en tajua minne kaikki ovat sitten aikuisempana kadonneet. Olisi todellakin tarvetta nykyäänkin :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana laatikko.Tuollaisenko joskus löytäis,pysyis pienet tarpeelliset tavarat tallessa :)

  VastaaPoista
 3. Ja meillä kun pikkutilpehöörit pyörii milloin missäkin ja suurten laatikoitten pohjilla enimmäkseen, harvoin löytää mitä etsii. Olisi aivan upea tuollainen lokerikko meilläkin!
  Hienoa työtä!

  VastaaPoista
 4. Tuollainen laatikosto olisi tällaisennäpertelijän taloudessa ihan ehdoton!! Niin paljon kaiken maailman käsityö/askartelutarvetta pyörii jaloissa.... Hienoa työtä olet tehnyt!!

  VastaaPoista
 5. What a cute little furniture! It's perfect and convenient for storing lots of little things, it's a nice renovation.

  VastaaPoista
 6. Ihan ääneen piti huokasta: Just tommonen! Mutta, mutta mistä noita tuunattavia laatikostoja löytyy, ei meiltä päin ainakaan :(

  Mutta sun lokerikosta tuli kyllä tosi ihana!

  VastaaPoista
 7. Oi, juuri tällaisia postauksia, jee!
  Aivan uskomattoman pode täällä tuosta laatikostosta! En ole etsiskelyistä huolimatta löytänyt.

  VastaaPoista
 8. Voi tosi ihana lokerikko. Sanoisin joka naisen tarpeisiin ;)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana!!! Patologisen organisoijan unelma :D Ja tuo lokerikon alahyllyllä oleva ruskeakantinen vihko(?) kiinnitti huomioni! Himoitsen niiiin paljon tuollaisia vanhoja (tai ainakin kuluneen näköisiä) vihkoja, mappeja, kodinkansioita... :D

  VastaaPoista
 10. Lokerikko on mahtava kapistus, kertakaikkiaan. Huvitti tuo ruuviasia, viimeksi tänään purkaessani vanhoja hyllyjä ja naulakoita seinältä kirosin noita "yksiuraisia" ruuveja! Sen takia kun niitä on tosi hankala irroittaa akkuporakoneella, lipsuu vaikka olis kuin sopiva pää. Mut onhan ne tietty ulkonäöllisesti hienompia kuin uudet :)

  VastaaPoista
 11. Aivan upea lokerikko, mistähän moisen yhyttäisi !

  VastaaPoista
 12. Vau, tosi hieno! Löydät kyllä aina ihan mahtijuttuja!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana!
  Eilisessä Tilassa oli kirjasi esilla esittelyssä olevassa kodissa =)
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 14. Lokerikko on tosi kiva ja siitä tuli käsittelyssäsi aivan ihana ja nuo etiketinpidikkeet on kyllä niin näppäriä ja kauniita! :)

  VastaaPoista
 15. Voih, en pysty pitämään suutani kiinni, että aivan rakastuin tuohon lokerikkoon ennen käsittelyä. Siinä oli ihan mahtavat värit.
  Minä en taida olla tuunauksen ystävä, tykkään monista esineistä enemmän ennen käsittelyä, jos vaan suht ehjiä ovat. Mutta pääasia tietysti, että itse olet tyytyväinen.

  VastaaPoista
 16. ihan uskomattoman hieno ja hirmuisen homman olet jaksanut tehdä!!! Ihana kerrassaan!

  VastaaPoista
 17. Anioni, joo, pienenä oli mukava kyllä talletella tavaroita lokerikkoihin, nyt huomaa että taitaa olla yhä tarvetta :)

  KadonnutNappi, pitkään olen tällaista etsiskellytkin, sattui sitten sopivasti kohdalle, kun on niin mahdottoman haastava tila että mikä tahansa ei mahtuisi.

  Eija, kiitoksia, meillä myös kasaantuu sellaisia sekalaisen kokoelman läjiä, nyt saa ainakin ne vaikeasti sijoitettavat pikkutarpeelliset pysymään aloillaan :) Vielä niille isommille sitten samanlainen!

  Sari, suuremmat lajitelmat odottavat vielä että saataisiin varastossa odottava jättilokerikko siistittyä käyttöön :) Saas nähdä milloin sen kimppuun ehtisi.. ja kiitos!

  Menthe Blanche, thankyou! Just perfect for the little, disappearing, things :)

  Willenmiina, huuto.netistä tämä löytyi, sieltä suosittelen aina tiirailemaan!

  Mags, hienoa kun pidät, sitä ei tiedä milloin se napsahtaa sopivasti kohdalle kun vaan jaksaa etsiä :)

  sirkkis, kyllä ehdottomasti :)

  Maamonmuussi, ostin sen monta vuotta sitten Tampereen käsityömessuilta, niiltä jotka ovat joka marraskuussa, oli kivimessujen puolella, se onkin kaunis kirja. Oli kasvivärjättyä nahkaa kannet ja käsintehtyä paperia sisällä sivuina, ja maksoi muistaakseni vain 10 e :) pakkohan se oli ostaa omaksi.

  SuperSanna, Kyllä! erityisesti kunnon vanhat kookkaat ruuvit joille ei oikein tehdä enää edes sopivia teriä, tähän ne oli vain taas saatava. Joku noissa ristipääruuveissa pistää niin silmään, mutta vanhat, juu, aikamoisia rasituksia :)

  Annika, kurkkaise aina välillä tuonne huuto.netin puolelle, suosittelen lämpimästi.

  leena, kiitoksia, joskus onnistaa sopivasti :)

  Päivi, kävinkin siis heti katsomassa netin kautta, siellähän se :) Kiitos kun vinkkasit!

  Maija, juu, etiketinpidikkeet aika ehdottomat, testasin ensin ilman niitä, hermo meinasi revetä kun eihän sitä muista mihin 26:sta sen yhden jutun laittoi, huh..

  Sarkka, kiitos!

  Liivia, eihän tuossa mitään pahaa, minä taas katselin sen aivan alkuperäistä väriä, joka on ollut tuollainen vaalean kellertävä, jos se olisi ollut tallella niin en olisi tehnyt yhtään mitään. Ja aivan ensin mietin että maalaan vain nupit mutta taisin unohtaa mainita että kun lokerikko oli ollut jonkinlaisessa verstas käytössä, niin niissä oli myös ympäriinsä maaliin imeytyneitä öljytahroja, ekasta kuvasta voikin nähdä niitä. Oli vain pakko tehdä jotain.

  heidi, kiitos, kyllä se taas vaivan palkitsi :)

  VastaaPoista
 18. Hei oli se aika tökeröä ilmaista oma mielensä, kun toinen on jo tehnyt. Pahoittelen todella!!!
  Hieno se on noinkin!

  VastaaPoista
 19. Jestas minkä työn teit!! Nostan hattua!! kaunis siitä tulikin!

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva lokerikko! Sinulla meni varmaan jokunen tunti noita lokerikkoja hiotessa ja maalatessa - upeaa työtä :)

  VastaaPoista
 21. Todella hieno laatikosto! Aina se mihinkään kuulumaton pikkutavara vaan vaeltaa paikasta toiseen: tuo olisi aivan loistava ratkaisu. Pitääpä katsella kirpputoreja sillä silmällä.

  VastaaPoista
 22. Tuollaista tarvittaisi joka huushollissa!

  Mukavaa vkonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 23. Voi mikä löytö taas! Siitä tuli hieno, eikä ensimmäisestä kuvasta oikein ymmärtänyt että se on vielä noin suuri!

  VastaaPoista
 24. Hieno löytö ja hienosti fiksailtu. Sinun blogisi on niin inspiroiva. Ja kiitos vielä tuosta mahtavasta työkalupakista jonka aikaa sitten voitin järjestämästäsi blogiarvonnasta. Se asuu edelleen meidän olohuoneessa :).

  VastaaPoista
 25. Oi ja voi, tuollainen pitäisi kyllä saada! Sitä tilpehööriä kun tosiaan nurkissa pyörii jos jonkinmoista.

  VastaaPoista
 26. Moikka Parolan aseman asukit! :)
  Olemme juuri ostaneet Jokelan vanhan asemapäällikön talon Senaatilta ja etsimme nyt kuumeisesti infoa muilta "kanssamatkustajilta" miten lupa-asiat kunnan kanssa ovat menneet. Ostamamme talo on alkujaan rakennettu 1880 asuinkäyttöön ja sellaisena toiminutkin aina 1998 asti, jolloin valtio rempannut sen toimisto- ja kerhotilaksi. Sellaisena sen ostimmekin ja nyt remppalupia haettaessa nousi tie pystyyn ja joudumme luultavasti hakemaan käyttötarkoituksen muutosta tai pahimmillaan poikkeamislupaa kaavasta. Onko teillä ollut moista lupaprosessia ihanan asemanne kanssa? Miten meni? Kauanko kesti? Jouduitteko taistelemaan vastaan "mahdollisissa melu- ja tärinäasioissa"? Kiitos jos voit/ehdit vastata :)
  Ninni - NO A4 blogista(ninni_pinni@hotmail.com)

  VastaaPoista