keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Ompelunurkkaus

Kevät kun nyt, toivottavasti kohisten, lähestyy, niin laitoin ompelunurkkauksen uuteen uskoon, että voi sitten tehdä ihan oikeasti ompeluksia. Alakertaan vähän kaiken rempan keskelle, mutta silti omaan nurkkaansa tein kunnon tekemistilan. Aiemmin ompelukone oli omalla pöydällään yläkerrassa olohuoneen nurkassa, aivan älyttömässä paikassa mutta nyt tämä toimii.

Siellä on kaikki esillä mitä kaipaakin katsella...

Ja kaikki tarvittava sekä herkullinen vanha untuvatyyny joka löytyi Tampereelta kirpputorilta (tämä on harvinaista) eräänä päivänä talvella vain 2 eurolla.

Piristäviä vaikutuksia tällaisilla kuoseilla eikö totta?

Vanhan kauniin tyynyliinan käytin uusiksi, ompelin pyöreän ympyräisen yhteen sivukappaleeseen, tein nauhakujan ja täytin pussukan vanulla. Nauhaksi pääsi sellainen paidassa ollut tukinauha, jotka aina säästelen ompelutarpeiksi. Se mitä tästä tulikaan ja paljon lisää inspiraatiota löytyy taas  
 
Nurkkausta koristamaan pääsi myös ystävältä syntymäpäivä-lahjaksi saatu paperinukkeposteri, pala taidetarvikeliikkeen liimapaperia, pikkuisen vettä jolla liiman saa tarttumaan ja ripustus käy noin vain kaapin kylkeen.

Näistäkin vanhoista kankaista vielä tulee jotain, minut tuntien aika usein tyynyjä, taitaa olla jonkin asteinen tyynymania varmaankin, yltyy vain näin keväisin.

Re-arranged my sowing corner, or more like recreated it completely, now it works! And looks mighty fine. More pictures on the subject in my Patinaa-column, click over here (sorry that is just in finnish).

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva ompelunurkkaus! Aina on valmiina, kun tarvitaan ;D
  Onnko sinulla ompelulaatikkona vanha työkalupakki? Miten mahtava idea! Antaisikohan mieheni omansa minun käyttööni ;D Se kun on täynnä kaikenlaisia vanhoja miehen aarteita...

  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis ompelunurkkaus, tuollaisessa ympäristössä kyllä ideat "kukkivat" :)

  VastaaPoista
 3. neulatyynyynhän kannattaa laittaa hiuksia sisälle niin ei tylsty neulat ja uppookin mukavammin :) eläinten karvaa en ole kokeillut mutta oma jatkeeni ku irroteltiin päästä ni tupeerasin neulatyynyn sisälle ja toimii!

  VastaaPoista
 4. Hieno työpiste, tuollainen aina valmiina oleva nurkkaus on jokaisen käsityöihmisen unelma.

  VastaaPoista
 5. Tyyny itselle tehtynä on hellyyttä syliin. Lahjaksi annettu tyyny kertoo, pidän sinua ystävänä , tyyny on halaus. Ihana työnurkkaus joten nyt taas syntyy ihania ideoita ♥

  VastaaPoista
 6. Kaunis ompelunurkkaus!
  Oma ompeluinnostus lässähtää monesti siinä vaiheessa, kun tavarat on korjattava ruokailun tms tieltä pois. Olisi mahtavaa jos olisi nurkkaus johon levittäytyä ja antaa ideoiden pursua. Tyynyjä minunkin kankaista useimmiten syntyy. Niillä saa kivasti ja helposti muutettua sisustuksen värimaailmaa.

  VastaaPoista
 7. Ihana ompelunurkkaus sinulla. Jokaisella pitäisi olla oma ompelunurkkaus johon voisi jättää tekemättömiä töitä esille ja jatkaa silloin kuin huvittaisi..Itse sain juuri valmiiksi oman ompeluhuoneen ja tänään tein vanhasta peiliovesta pöydän..Nyt kun aikaa olisi voisi aloittaa jotain uutta tekemään :) Ideoita on kiwa hakea muiden blogeista..

  VastaaPoista
 8. Kaunista katseltavaa!

  Mullakin on viehepakki, tosin muovinen, kaupasta ostettu uusi ompelutilpehööreillä. Pelkästään jo sen avaaminen ja kymmenien eri kerroksiin avautuvien pikkulokeroiden sisältöjen katseleminen inspiroi.

  Vaan miksi ompeluNURKKAUS!?

  Kodin keskeiset toiminnot, kuten ompelu- ja tietokone, ovat ainakin meillä, kodin paraatipaikoilla.
  En suostu istumaan ja työskentelemään missään nurkassa, suurinta osaa päivästä ;)

  VastaaPoista
 9. Se onkin tärkeää että käyttöesineet on helposti saatavilla. Hyvän näköinen nurkka ja inspiroivia kasoja...:)
  Ja nuo "paperinukke"-kuvat on suloisia.

  VastaaPoista
 10. Outi L, se on ihana uskollinen vanha singer, ei tarvitse päätään vaivata kovasti kun ei ole kuin 3 vipua joita tarvitsee säätää. Suoraa ja siksakkia, tarvitseekos sitä muuta ihminen elämässä ;)

  Aseman laidalla, juu, on toimiva vekotin just siihen! Näitähän löytyy yhä rautakaupoistakin niin ei tarvitse miehen omaa viedä, kunnon metallinen ainoa oikea :)

  Merja K, nyt kyllä toimii, tuolla yläkerrassa siitä pöydästä tuli aina sellainen tavaroiden "tähän tökkään kun en tiedä minne muuallekaan laittaisi"-paikka :)

  Mari, tuota en tiennytkään, kiitos vinkistä! ovat äidin perintö-nuppineuloja, jo vähän tylsistynyt kovassa käytössä kai muutenkin, täytyykin katsoa jos sitä jaksaisi alkaa hiuksia keräilemään :)

  Autuas olo, kiitos, tänne on kyllä hyvä jättää vähän levälleenkin, kuuluu sisustukseen ;)

  Sirkkis, no eipä sitten enää ihmetytä että tyynyt viehättää, tyynyjä kaikille!

  Elsa, kiitos kovasti :)

  Tytti, näinpä, tuttu tunne, tarvitsisi sellaiset jättimäiset pöydät omassa tilassaan jossa saisi levittäytyä, tämä olis se optimaalinen tilanne ;)

  Sara, hyvä kuulla että on sielläkin tekemistilat päässyt järjestykseen, on se vaan niin piristävä vaikutus kun joku nurkka toimii todella tarkoitukseensa!

  VMS, ompelupöytä oli minulla paraatipaikalla ja siitä ei tullut mitään, ryönäpöytä ja keskittymiskyky nolla. Odottaa vielä työhuonetta jossa on ihan oma atmosfääri, sen remontin valmistumiseen asti saa olla sellainen 30 neliön "nurkkaus" aseman ala-aulassa :)

  Thilda, kyllä, kankaatkin oli, ja osa on vieläkin, muovilaatikoissa ja pusseissa odottamassa kaappia, nyt laitan ne kaikki tuohon jättikaappiin, ei tarvitse kaivella enää, jei!

  VastaaPoista
 11. Voi mitä ihanuuksia! Kuvissa lepää silmä ja sielu :)

  VastaaPoista
 12. Juu, kyllä jokaisella käsitöitä tekevällä pitäisi olla oma tila siihen tarkoitukseen.
  Olen huokaillen kadehtinut Strömsön askartelu/ompelutilaa, hyllyt pursuavat inspiraation lähteitä ja materiaaleja, iso valoisa tila. (ainakin ohjelmassa tila näyttää isolta).
  Mukavaa viikonlopun jatkoa asemavahdeille.

  VastaaPoista