perjantai 4. maaliskuuta 2011

Johdot neuleeseen


Mahtavaa kun piditte kylppärimuutoksesta, kumma joka kerta miten pieni juttu voi ollakin noin suuri muutos.
Viikonlopuksi lisää tekemis-inspiraatiota: Johtojen kaunistusta! Hain pienestä lankapuodista Fai da te-neuleputkilankaa (26 euroa maksoi jättivyyhti) kun huomasin sen näyteikkunassa...

Nappasin tylsän perusjatkojohdon..

Ja pistin sen uuteen kuosiin:
Teipillä vain pistokkeen pää tasaiseksi jotta tapit eivät tarttuisi neuleeseen pujottaessa ja sitten pujotin neuleputken johdon ylle. Neule oli niin joustavaa että pistoke mahtui hyvin kulkemaan. Neuleen toista päätä en päätellyt heti vaan laitoin narun silmukoista läpi jotta ei purkaantuisi, vasta lopuksi päättelin molemmat päät. Tippa liimaa alapuolelle päättelykohtiin ja siinä se!

Tein samalla parikin, nämä jatkojohdot saavat kiemurrella vaikka keskellä huonetta, ei tarvitse piilottaa.

Näpsäkkähän neuloo neuleputkea ihan itsekin, tämä kiireinen haki valmista kun aika ei riittäisi. Seuraavaksi paketoidaan varmaan valaisimien johdot ja menisihän tämä putki vaikka verhotangon päälle ja mitäpä tästä ei keksisi...
Ensi viikolla luvassa jotakin joka pistää varmasti ainakin omat sukat pyörimään, siihen asti,

Inspiroivaa viikonloppua kaikille!

Bought Fai da te-tubeyarn from a small yarn shop and decided to fix the extension cords. I don't have to hide these cords anywhere. I guess next I'll use it on light fictures and who knows what else. 
Have a great inspiring weekend everybody!

30 kommenttia:

  1. Vimpe mikä idea! Kaunista tulee!
    Eija

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä idea, kiitos paljon vinkistä! Inhoan kliinisen valkoisia johtosykkyröitä pitkin lattioita, joten tällaista kyllä kokeilen!

    Mukava vkonloppua!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  3. Minä kans tykkään. Viimeksi tänään tuhahtelin tylsille sähköjohdoille. Tässäpä oiva lääke. Kiitos

    VastaaPoista
  4. Kaunista jälkeä! Mietin vain että mahtaako kerätä pölyä hanakammin ? Tarkkaile käytössä ja kerro sitten. Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Onpa mahtavaa! Ei olisi ihan heti tullut mieleen itselle. Tosin en tiennyt, että tuollaista putkea saa valmiinakin.

    VastaaPoista
  6. Hah, mikä hauska idea! Ja tosiaan, on hieno sisustuselementti vaikka keskemmälläkin lattiaa..

    VastaaPoista
  7. Mainio idea!

    Olen muuten joskus tehnyt nyöriä sellasella neulenukella, ja ostaisin kyllä valmista metrikamaa jos sitä tarvitsee paljon. Itsetekemällä saa tietty juuri sopivaa väriä :)

    VastaaPoista
  8. Uskomattoman hieno ja simppeli keksintö! Millaista lankaa tuo putki on? Onko jotain kiiltävää ja liukasta vai pehmeää ja nukkaista? Eli kuinka paljon pölyä tarttuu, jos lattioille laittaisi?

    VastaaPoista
  9. Ajatella, jos tekisi lastenhuoneeseen käärmeen kiemurtelemaan kattolampusta.. ;)
    Tulipa monta hyvää jatkojalostusideaa taasen!

    Kivat viikonloput!

    VastaaPoista
  10. Hello,
    What a great idea:)
    Have a lovely weekend.
    Sandra

    VastaaPoista
  11. Hieno idea! Johdot kaunistuivat kertaheitolla!! Täytyy napata idea käyttöön, kiitos!

    VastaaPoista
  12. Kaunista, mutta eiks nuo kerää ihan mahdottomasti pölyä ihteensä?:/

    Hyvä blogin ulkoasun uudistus!

    VastaaPoista
  13. Voi vitsi, mistä sä löydät kaikkea tällasta kivaa? En mä edes tiennyt että tollaista on olemassa...
    Ihan mahtava idea, jälleen!

    VastaaPoista
  14. Eija, kiitos kiitos :)

    Puumuli, ollospa hyvä, osaavat juu olla hurjan tylsiä nuo sykkyrät. Miellä aseman huoneissa pistorasiat ovat hämmästyttävän harvassa ja hassuissa paikoissa niin välillä on vain pakko viedä jatkojohdolla valoa vähän keskemmällekin huonetta. Tällaisella ei haittaa vaikka olisi keskellä huonetta ihan nenän alla :)

    Irmeli, hienoa että pidät :)

    Thilda, ei keräile sen enemmän kuin mattokaan, imurilla saa kätevästi putsattua jos kerää :) Tämä johto on hyvä jättää keskelle huonetta, saa olla paraatipaikalla niin ei ole nurkassa turhaan keräämässä pölyjä.

    Ilona, huomasin tampereella neulepuodin ikkunassa ja tiesin heti että tähän ideaan :) Hinta oli vain pompsahtanut ihan kamalasti parissa viikossa, joten täytyy jostakin muualta tähytä tuota Fai da te-lankaa, tai vielä parempi, tehdä itse :)

    Sara, juu siihen juuri suunniteltiin, saa vaikka lattiavalaisimen vietyä näyttävästi keskelle kaikkea :)

    S, olikin ihan uusi juttu itselle tuo neulenukke, täytyykin tutustua lisää! Kävinkin hakemassa kaupasta kun huomasin kun on aika niin kortilla, juu, itsetekemällä saisi todella päheitä värejä, ja vaikka raitoja tai muuta :)

    Susanna, lanka on puoliksi villaa ja puoliksi akryylia, on pehmoista ja ei liukasta, ei kerää minun mielestä yhtään enempää pölyä kuin mattokaan. Somistin jatkojohdot juuri aitiopaikalle käytettäväksi, niin saa olla keskellä huonetta, ei nurkassa pölyyntymässä piilossa :)

    Ruusa, erinomainen idea, loistavaa :)

    Sandra, thankyou so much!

    mustakissa, mainiota kun tykkäsit :)

    Leena, ei kerää sen enempää kuin mattokaan, tällaista jatkojohtoa ei pidä piilottaa nurkkaan, eihän siellä olisi hienosta väristäkään mitään iloa. Imuri on paras kaveri. Kattovalaisimen johtoon, pöytävalaisimen johtoon, käyttötarkoituksia on monia, ei muuta kuin mielikuvitus käyttöön :)

    Henna, kiitos oikein paljon :) Näitä ideoita vaan pulpahtelee kun riittäisi vielä aikaa tehdä kaikkea, tästä kirjoittelenkin lisää ensi viikolla ;)

    VastaaPoista
  15. Mahti-idea! Nyt tiedän miten peittää telkkarin johdot. Saisikohan tuota jostain vain muutaman metrin??

    VastaaPoista
  16. Aivan superidea! Varsinkin kun omassa 30-luvulla rakennetussa kodissanikin osa vanhoista pistorasioista on ihan hölmösti keskellä seinää. On aika ankean näköistä kun johtoja ei saa mitenkään piiloon. Ja mitä ei saa piiloon - voi korostaa, niinhän se oli! :)

    VastaaPoista
  17. Katja, tiedätkö minä voin ainakin myydä sinulle ihan vain metrittäin jos haluat, laita vaikka tuonne minun sähköpostiin postia :)

    Saija, juurikin näin :) Meillä sama vaiva, ja huoneet ovat aika suuria, ei millään saa valoa kaikille valaisimille kätevästi, tai sanoisiko nätisti, näin saa.

    Santtu, kiitoksia paljon :)

    VastaaPoista
  18. Uups! Näyttää kyll vähän kyykäärmeeltä;)

    VastaaPoista
  19. hei!
    neulenukke tai lankaliisa tai millä nimellä sitä haluaakin kutsua(rakkaalla lapsella monta nimeä) on helppo tehdä kapeaa nyöriä.. sellaisen laitteen valmistaminenkin on helppoa olen lasten kanssa noita tehnyt kässäkerhossa esim 4 naulaa puisen lankarullan päälle.. lisäksi löytyy tehdasvalmisteisiä kammella kierrettäviä kapistuksia joilla saa 'neuleputkea' helposti ja nopeasti esim. prym-iltä löytyy isompaa ja pienempää.. http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?id=1031

    VastaaPoista
  20. Panepa tuolle johdolle sahalaitakuvio selkään niin tulee kesävieraille uutta säpinää!

    PS: Hieno blogi ja tunnelmallinen koti teillä - itse tutustuin paikkaan aikanani hieman toisissa merkeissä...

    VastaaPoista
  21. Aivan loistava idea, kiitos! Ja niin yksinkertainen, että saattaa jopa onnistua minulta, jolla on peukalo keskellä kämmentä käsitöiden suhteen :)

    VastaaPoista
  22. Mistä ihmeestä nää sun ideat oikein kumpuaa ihmettelee allekirjoittanut :D Aivan mahtava juttu! Olen haikeana ihaillut vanhojen sähkövimpainten johtoja joissa on kangaspäällyste, ne olivat sentään kauniita katsella. Nykyiset muoviset kun taas ei ole, mutta nyt nekin saa näyttämään kauniilta varsin helposti näemmä.
    Nykyäänhän myydään niitä semmoisia pieniä "neulekoneita" joilla tuommoista pientä putkea pystyy neulomaan varsin vaivattomasti. Sellaisen avulla ehkä kiireisempikin pystyy nopsemmin suoriutumaan. En kylläkään tiedä mitä ne neulekoneet mahtaa maksaa, että tulisiko se sittenkään halvemmaksi...

    VastaaPoista
  23. Sulla on kivoja ideoita.
    Tuollaisen armeijan säkin haluaisin ehdottomasti. Kunpa löytäisin jostain.

    VastaaPoista
  24. what a wonderful idea! I love the look!
    S /
    flj-secondhand.blogspot.com

    VastaaPoista
  25. Hieno idea tuo sähköjohdon peittäminen! Pitääkin myös itse kokeilla. Noinhan ne vanhat sähköjohdot oli peitetty, itselläkin mummini vanhoissa lampuissa. Mihinkähän tuokin peittämis trendi jäänyt?

    Kiitos kovasti muistutuksesta! :)

    VastaaPoista
  26. Hauska sisustusidea!=) Meillä ei tosin toimisi kun luulen että houkuttaisi entisestään kissaa syömään ja repimään johtoja...

    VastaaPoista
  27. Todella hauska idea virkata suojus sähköjohdolle :)

    VastaaPoista