perjantai 2. heinäkuuta 2010

Naulakot

No johan on, onko kello aivan pysähtynyt paikoilleen kun täällä postataan jo toisena päivänä putkeen?
Halusin vain tulla näyttämään miehen tekemät löydöt, siis kyllä, mieheke löysi kierrätyskeskuksesta ihanat erittäin vanhat naulakot pikkurahalla ja olkoot vaikka kuinka rönttäisessä kunnossa, halusin ne seinään paikoilleen sellaisenaan, samantien.

Takaosa paljastaa että on naulakoilla ikää, kuten myös vanhat lankakoukut, muinoin ovat petsattu punaruskeiksi ja veistetty pikaisesti kasaan, joku sutaissut jossakin välissä hurjan, mutta kauniin sävyisen lateksimaalin pintaan, joten ajattelin että annan vain olla.


Sain kovassa käytössä olevat espressopannutkin hyvään riviin ja kunnon tilaviin koukkuihin, sillä onnistuin kesän kynnyksellä pudottamaan yhden, painavimman, terävä nokka edellä jalalle ja siitä lähtien säilytys oli muualla hetkisen. Auts!
 Nyt ei sitä vaaraa, ainakaan toivottavasti..
 mies on nimennyt minut nimittäin Vintage-womaniksi, se on siis supermies-nimeni, nimittäin minulla on hämmästyttävä taipumus pudotella ja rikkoa kaikkea uutta tavaraa, toivottavasti ei "taito" laajene vanhaan laatuun koska sitten pääsee itku tältä naiselta..

Toiseen naulakkoon sain kunnon liudan vanhoja, käyttämättömiä armeijan keittiöpyyhkeitä ojennukseen, ja muut emaliastiat siirtyivät toiselle seinälle.

Keittiö on meillä kovin vaiheessa ja hyvin mökkimäinen muuten, mutta nämä naulakot toivat kauan kaivattua käytännöllisyyttä ainakin ripustamiseen. Pikku juttu mutta suuri ero.

Pienet punnukset ovat löytö navettakirpputorilta aivan vähän aikaa sitten ja nythän on juuri täydellinen, kuuma ja aurinkoinen viikonloppu tulossa, vaikka kirpputoreja kiertelyä varten. Joten ottakaa toki kaikki irti säästä, luulen taintuvani itse taas helteen vaikutuksesta lempeään, katatooniseen tilaan vailla järkeviä ajatuksia, ja sehän sopii hyvin. Kaunista viikonloppua kaikille!

It's going to be a wonderful and a very hot weekend here in the Southern Finland, just wanted pop by and show you these very old and handy hangers that the lovely hubby found for us from the recycling center for just a few euros. 
Have a lovely weekend everybody!

16 kommenttia:

 1. Ihania ovat nämä löytösi, niin kuin edellisen postauksenkin. Taitaa olla juuri sama peili, jota olen Lundagårdissa kuolannut jo pitkään, mutta meillä ei ollut sille paikkaa. Hyvän kodin on nyt onneksi löytänyt :)

  VastaaPoista
 2. Ihana löytö ja sopii kuin nakutettu nuo esineet tuohon vanhaan kuluneeseen.

  VastaaPoista
 3. Tosi jämäkän näköisetkin ovat nuo naulakot!

  Heti kun Vintage-womanin supersankariasu valmistuu niin tuleehan siitä kuvia? ;)

  VastaaPoista
 4. Jotain tuohon tyyliin haluaisin meidänkin tupaan. Jos vaan jää vapaata seinätilaa :)

  VastaaPoista
 5. Voi mikä kannurivistö! Ihanat ovat kyllä hyllytkin.

  VastaaPoista
 6. Hei, muistelen että olet joskus maininnut tehneesi hyviä löytöjä armeijan ylijäämämyymälästä. Missä tällainen sijaitsee? Olisin myös kiitollinen jos voisit vinkata jotain hyviä kirppiksiä vaikka sieltä Hämeenlinnan seudulta, täältä Helsingistä voisi tehdä joskus päiväretken Hml suuntaan...

  t. päivi

  VastaaPoista
 7. Hienot naulakot!Ja ihanasti kaikki rekvisiitta esillä,kauniita käyttöesineitä.Arpajaispönttö kotiutui eilen,vielä suuret kiitokset!!

  VastaaPoista
 8. Jutta, kiitos, nämä naulakko-löydöt oli kyllä aivan miehen käsialaa, olin ihan otettu kun kiikutti niin sopivat aarteet kotiin :) Tuo peili kyllä kutkutti omaa mieltä myös pitkään, vanhojen peilien patina on lähes vastustamatonta ;)

  Herttainen, juu, saavat naulakot olla omat kuluneet itsensä, kulunut meillä aina voittaa tyylin suhteen :)

  Pilvitarha, Hahaa! Enpä olekaan miettinyt millainen olisi paras asu, siinä ei saa vain olla sitä vaarallista viittaa, ehkä muhkea tyllitetty hame alaosana? ;D

  Katja, meilläkin on keittiö yhtä seinäpätkää, mihinkään ei saa oikein mitään kiinni, tämän pidemmät naulakot ovat täysin mahdottomuus! Sopii varmasti tämän tyyliset teidän tulevaan tupaan, rakennusapteekissa ja useassa muussakin paikassa on tarjolla myös uustuotantona tehtyjä lankakoukkuja jos tarvetta on :)

  Sissi, oma latte parasta, sitä varten tarvitsee espressopannua, sitten vain juojien mukaan koko :) Ainoa kahvilaji mitä juon itse, vahvaa kahvia vähän ja runsaasti maitoa, vähän mukaeltu latte kylläkin :)

  Päivi, yksi Armeijan ylijäämäkauppa löytyy Hämeenlinnasta, luulen että osoite löytyy googlettamalla, on arkisin auki mutta ei maanantaisin. Hämeenlinnan alueella on paljon kirpputoreja ja kaikki aikas hyviä, ne on hyvin listattu tuonne kirpputorit-listaan osoitteessa www.vuolanne.net/kirpputorit.

  Rimpsukaisa, kiitoksia! Mukava on laittaa näteimmät tavarat esille, välillä harmittaakin kun ovat kaikki vain kaapin perukoilla. Mainiota kun tuli pönttö siispä oikeaan uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 9. Ihanat löydöt on miehesi tehnyt.Ja kauniisti olet ne jo esille saanut:)

  VastaaPoista
 10. Hei..aivan ihana tuo teidän asemaremppa!!! Meidän vanha talo antaa vielä etsiä itseään..toivottavasti löytyy pian. Sillä välillä kierrän kirppareita kuten sinäkin. Naulakot ovat hienoja..löysin jokin aika sitten itse myös yhden vanhan valkoisen...laitan siitä lähipäivinä kuvan blogiini. Joko teillä riittää energiaa pihan laittoon vai viekö talo vielä kaikki voimat?

  VastaaPoista
 11. Noi on just sellaisia löytöjä että menee varpaat kippuralle onnesta!:D

  VastaaPoista
 12. Jenna, olivat kyllä osuvat löydöt :)

  PikkuBertta, tämä oli taas vähän tällainen tapaus, että mies, tuossa ruuvit ole hyvä, ja tämä pitäisi saada tähän kohtaan, ja tuo tuohon, kiitos ;)

  Seija, kiitos kysymästä! Hyvin vähän ehditään pihaa vielä muokkaamaan, alaa on vanhan asemapuiston verran ja se vaatii vielä hahmottelua ja suunnittelua. Suunnittelussa olemme saamassa apua toivottavasti pian ensi syksynä, niin jospa sitten päästäisiin pikkuhiljaa vauhtiin, nyt vain koitamme harventaa huonokuntoisia puita ja tutkailla mitä pihalta löytyykään :)

  Kamomilla, aivan! Ja kun maksoivat vielä vain 10 euroa yhteensä niin siinä olin hymyä koko nainen kun ne sain :)

  VastaaPoista
 13. Finfina hyllor, just den typen av krokar är så fina!
  Bilderna i förra inlägget också så fina, roligt att se hur någon annan ser på det man själv tittat på länge :-)

  VastaaPoista
 14. Heippa!

  Olen välillä seuraillut blogiasi taustalta ja nyt vihdosta viimein pääsen kommentoimaankin! Eli ihanat naulakot on miehesi löytänyt! Osuivat erityisesti silmiin, koska meillä on samanlaisilla koukuilla ja samanväriseksi maalattu pikkunaulakko eteisessä :)

  -dimangi-

  VastaaPoista
 15. Naulakot on kyllä ihanat löydöt! Miten musta tuntuu, että mä en koskaan bongaa kirppiksiltä muuta kuin rikkinäistä muovikrääsää tai sitten jotain ihan ylihinnoiteltua tavaraa. Pitää kierrellä näköjään ahkerammin :)

  VastaaPoista