torstai 13. toukokuuta 2010

Kesä tuli!

..yhdellä naksauksella paikalle ja en tiedä miten päin olisi kun on niin kaunista. Nyt alkaa pää rentoutumaan ja ajatukset jopa kulkemaan sillä otin jo kesälomaa. En huomannutkaan kuinka loman tarpeessa olin, nyt tiedän. Töitä silti riittää, nyt saan onneksi jonkin aikaa tehdä niitä kotoa käsin,
ja se on aivan
yli-taivaallisen ihanaa.
Kotona.

Olen antanut pyykkikoneen laulaa ja pessyt muutamia viime aikaisia löytöjä, ainakin vanhoja liinoja ja pyyhkeitä, tässä niistä muutama, parhaat kuosit näissä aina.


Tämä mintunvihreä puutarhasettikin on vähän aikaa sitten tehty löytö, 10 euroa vain koko satsi, nämä löytävät varmasti jonkin nurkan valtavalta pihalta mihin asettua.

Viime viikot olen myös haravoinut, haravoinut ja haravoinut, kaikki pienet tunnit mitä on vähän jäänyt yli muista töistä. Ostin uuden haravankin vanhojen uskollisten tilalle ja se vähän auttoi tahtiin, mutta...
Tämä ei lopu varmaan koskaan!

Minä luulin pitäväni vaahteroista.
Nyt kahden kevään jälkeen, en ole enää aivan niin varma.

Summer came with a bang, and I don't know which way to be 'cause everything feels so gorgeous. I already took some summer holiday, I didn't realise how much I really needed it, untill now. My brain is starting to function again! Still a lot of work to be done, but fortunately now I can work from home for a while. And I am ecstatically happy.
At home.
This set of two garden chairs and a table found their way home to us for just 10 euros, will certainly find a nice nook in the garden where to settle. Been  washing some recent finds of towels and linens, love the patterns on good old fabrics, never get tired of them.
And for the past million weeks I've been raking the garden forever and ever, we have a huge park at the station and I don't think this task is ever going to end! 
I thought I loved maple trees. Now I'm not too sure anymore.

35 kommenttia:

  1. Meillä on vielä haravoimatta osa pihasta. Vaikka piha ei oo kovin iso niin yllättävän kauan sen haravoimiseen menee... Ootpa tosi edullisesti löytänyt suloisen puutarharyhmän :)

    VastaaPoista
  2. :D) Vaahterakuja ihastutti meitäkin talon oston yhteydessä. Niitä kun on on toistakymmentä talon läheisyydessä niin haravoitavaa riittää :)) Ja taimia kukkapenkeissä pari tsiljoonaa!
    Todella edullinen löytö ja kauniskin vielä :)

    VastaaPoista
  3. Ainakin haravoidessa saa hyvää hyötyliikuntaa! :) Halvalla irtosi puutarhasetti! Nätti on.

    VastaaPoista
  4. Matkustin maanantaina maitojunalla Tampereelle ja voi kuinka nenä kiinni ikkunalasissa tuijotinkaan kaunista asumustanne kun juna pysähtyi Parolassa.

    VastaaPoista
  5. upea löytö tuo puutarhakalusto!!

    VastaaPoista
  6. Meillä on vain kolme vaahteraa ja töitä on niissäki (miehelle)! Pitäisi varmaan pitää syksyllä vaahteranlehtikranssi- ja ruusukutsut, niin vähän vähenisivät! Kivat kalusteet: pitääpä kurkkia, jos vielä Parolan asemalle jään. Tytär perheineen päässee pian Vanhankirkon kupeeseen takaisin kotiinsa.
    Ihania löytöjä sinulla muutenkin. Hyvää, virkistävää lomaa!

    VastaaPoista
  7. Ihana pöytäryhmä ja mikä väri!
    Koeta vähän levätäkin lomalla.
    Valoisaa kesää!

    VastaaPoista
  8. Täälläkin ollaan ihan pyörryksissä kesästä, aamulla kirmattiin pihalle mutta nyt oli pakko tulla jo vähän huilimaan kun ei olla aurinkoon totuttu :D

    Haravointia haravointia se on täälläkin, mutta ihan totta että vaahterat ovat omaa luokkaansa siinä lehtien tuottamisessa. Kyllä ne syksyllä korvaava taas sen haravointihomman ;)

    Ja AIVAN valtavan suloinen minttu-kalusto!

    VastaaPoista
  9. Upeita löytöjä ja halvalla sait tuon rautasetin!

    Helteistä lomaa!

    VastaaPoista
  10. Nauti lämmöstä lomallasi, kesä näyttää tulleen! Kivannäköinen puutarhasetti muuten.

    VastaaPoista
  11. Miten ihanan kesäisiä kuvia oletkaan ottanut! Ja ihana on myöskin tuo huonekalusetti.

    VastaaPoista
  12. Hei! Mukavaa kesälomaa sulle!
    Taas kaikkea kivaa blogissasi.
    Kerrostalo asumisen hyviä puolia, ei tarvii haravoida. Paitsi että sitäkin vois joskus tehdä, niin että ollankohan me koskaan tyytyväisiä.
    t Riitta

    VastaaPoista
  13. Haravoidessa kannattaa aina muistaa, ettei kaikkia haravoikkaan Hyvää lannoitetta ja ruokaa madoille:)

    VastaaPoista
  14. Upeat puutarhakalusteet !!! Todellinen löytö...
    Haravointi on onneksi tehokasta hyötyliikuntaa, ei tarvitse lähteä muualle kuntoilemaan : )

    VastaaPoista
  15. Upeita löytöjä sinulla! Voi mikä namu tuo puutarhasetti :)

    Meillä pihassa vaahteroita ja tykkään kovasti niistä (ja varsinkin, kun niiden lehdet on helppo haravoida :)

    VastaaPoista
  16. Mutta onhan ne vaahteranlehdet silti mukavampia haravoitavia kuin pienet koivunlehdet, jotka karkailevat haravan piikkien välistä. :)

    VastaaPoista
  17. Hannele, ymmärrän täysin, on se hämmästyttävää kuinka kauan se kestää! Itse voisin haravoida vaikka kuinka monta tuntia, kun vain joku kärräisi ne pois. Se olisi hyvä diili :) Puutarhakalusteet oli kyllä kiva löytö, meille vähän pientä mittakaavaa, mutta saa tehtyä vähän piilo-istumapaikkoja :)

    Heidi, ohhoh!! Teillä taitaa puhtia riittää, tai sitten lehtienkeruulaite ;) Onhan ne niin kauniita, näin keväällä vain tuottaa päänvaivaa..

    Kenza, on kyllä todellista hyötyliikuntaa, sellaista harrastaa kyllä ehdottoman mielellään :)

    Herttainen, taajamajunissa näkee parhaat maisemat :) Pysähtyy just vanhoilla asemilla eikä kiidä ohi, kiitos kaunis, minä kerron talolle :)

    Cat's Meow, se löytö oikein yllätti, hetkeen en oikein tajunnutkaan kuinka hyvässä kuosissa olivat :)

    malli45, tuossa on ideaa! Ystävä ehdotti myös kunnon haravointitalkoita joka kevät niin saisi lehdet nopeasti kyytiä :) Kiitos toivotuksista, koitan ottaa kaiken irti!

    Nalle, ihan jo se että saa nukkua hiukan myöhempään aamulla ja kotoa ei tarvitse lähteä pois koko päiväksi on niin lomaa, aivan käsittämätöntä miten siitä on niin paljon apua :)

    Pilvitarha, itsekin kiskaisin pihalle heti ja vasta hetken päästä muistin aurinkorasvan, pian olisin kärvähtänyt täysin, ei ole ihan vielä ajatuksissa tämä kesä-käyttäytyminen :D

    Pia, kiitos, mahtavat kelit pääskin yllättämään, en uskonut oikein silmiä kun näin mitä lupasivat lämpöasteiksi :)

    Katariina, oli kyllä ekstra-mukava löyty kun oli koko metallinen, pitäisi vähän kestääkin käytössä :)

    Kultsin kämppä, kiitos, no, vähäsen aurinkoa ainakin tarttui kuviin :) vielä kun saisi nuo puutkin kesästä kiinni niin ei olisi aurinko ihan noin karski ja kova, sitä tuulen luomaa kahinaa kyllä kaipaa!

    Riitta, kiitos, koitan antaa koko kropan levätä. No näinhän se, tuo haravoinnilta säästyminen on kyllä todella plussa! Mukavaa pari päivää, mutta pari viikkoa, ei enää niinkään ;)

    Irmeli, kyllä, totta, siksi jätänkin koko talveksi paikoilleen, saa rauhassa jo hajota ja luovuttaa ainekset takaisin, joitain paikkoja en haravoi lainkaan ja jonnekin jätän tietoisesti lannoitteeksi :)

    Sariw, hyötyliikunta voittaa kyllä aina, ei huomaakaan kun tekee samalla :) Setti oli kyllä mukava löytö, kokoontaitettuna piilossa odotti löytäjäänsä, ei siitä tainnut moni heti huomatakaan mikä läjä mintunvihreää on kyseessä!

    Krista, on kyllä, kun ovat isoja, mutta kun muodostavat jättimäisen maton kaikkialle alleen ja tuuli vie niitä ihan omiin leikkeihin niin siinä vaiheessa kiskoo vähän sieltä sun täältä ja ei pakosti suupieliä ylöspäin ;) Sitten on vielä meidän lehmuskuja, ja nuo koivut ja... :)

    Sussu, totta! Hopeapajut ovat vieläkin omaa luokkaansa, niiden kanssa olen luovuttanut, ei niitä kai ole tarkoitettukaan pois vietäväksi, nurmikko on sieltä mitä on :)

    VastaaPoista
  18. Kerrassaan ihanat kuosit ja vielä noin paljon! Ihan kade olen :) Blogisi päivitys piristi iltaani! Rentouttavia KESÄpäiviä asemalle.

    VastaaPoista
  19. Ihania kangaslöytöjä olet tehnyt! Wau!

    Arvonta blogissani, kurkkaa ja osallistu!
    Kamomilla

    VastaaPoista
  20. Olen antanut itselleni kertoa, että haravointi on luonnonvastaista. Minut oli helppo vakuutta tuosta!

    Meillä on pihalla paljon vaahteroita. Itseasiassa paljon kaikkia puita. Omia henkilökohtaisia inhokkejani ovat niljaiset haavanlehdet.

    Teen varisevien lehtien kanssa nykyään niin, että silppuan ne ruohonleikkurilla. Isompia kasoja saatan vähän haravoidakin, mutta silputut lehdet voi jättää maahan. Madotkin tykkää.

    VastaaPoista
  21. Kesälomalla olen minäkin, pihassa on niin ihanan paljon tekemistä! Ja kiinalaisetkin sen jo tiesivät että puutarhan hoito on parasta lääkettä väsyneelle kropalle ja sielulle!

    VastaaPoista
  22. Ihania tekstiilejä! Aivan mahtavan värinen tuo puutarhakalustus! Nauti kotonaolosta ja tsemppiä haravointiin!

    VastaaPoista
  23. Tykkään haravoida... Uuden talon piha voi kyllä olla aika rankka urakka silti;)

    Aivan ihania kuvia ja puuhasteluja! Nauti vapaasta:)

    VastaaPoista
  24. Tämä kevään kauneus on ihan pökerryttävää! Mukavalta kuulostaa kotoa käsin työskentely varsinkin näin kesän korvalla, kevätnautintoja sinne keltaiseen asemaanne!

    VastaaPoista
  25. Heissan, en ole pitkään aikaan ennättänyt katsomaan projektejasi ja nyt sain taasen luettua oikein urakalla. Huh hellettä ja miten ihania juttuja olette saaneet aikaiseksi. Iski hirmu inspis, kiitos sinulle!

    VastaaPoista
  26. Haha! Minä joka rakastan tammia, ja olen ollut kiitollinen että sain kodin jonka pihassa kasvaa keskikokoinen tammi (joka joku päivä tulee olemaan suuri, viisas suojeleva) suiunnittelin tarttuvani moottorisahaan tänä vuonna. Niitä lehtiä on niin julmetun paljon. Saat sympatiani kuitenkin vaahterasta, sillä ne vasta painavia ja mahdottomia ovatkin!

    VastaaPoista
  27. Meillä on kanssa pihassa suuri vaahtera ja haravoitu on ja vieläkin pitäisi ...

    Aivan ihana puutarhakalustesetti ! Väri on HIENO!

    VastaaPoista
  28. Vietäpä mukava lomanen. Kuulostaa ihanalta kotoa käsin työskentely..!

    Niin kauniilta näyttää kaikki. Puutarhakalusto on ihanan värinen! Muistan viime kesältäkin sen teidän lekottelupaikan sänkyineen ja räsymattotyynyineen :)

    Joskos se kesä nyt ihan oikeesti alkoi, toivotaan!

    VastaaPoista
  29. Todellakin se kesä tuli, ihanaa!
    Vaikka töitähän se aina teettää, mutta pääosin sellaisia mukavia töitä.

    Löysin vajan siivouksen yhteydessä muuten valtavasti vanhoja juuttisäkkejä, teksteillä ja ilman. Onko sulla ollu joskus esillä joku idea niitten käytöstä tai haluaisitko jakaa sellaisen, jos sulla sattuis oleen hyviä jatkokäyttö-ideoita? ;)

    -Susanna

    VastaaPoista
  30. Ihana puutarhasetti ja pyyhkeet.

    Joku toinen aikaisemin sanoikin jo saman, mikä tuli itselleni mieleen; ajele syksyllä vaahteranlehdet ruohonleikkurilla ristiinrastiin silpuksi, niin ne maatuvat ja katoavat matojen käytäviin nopemmin. Jos on keräävä ruohonleikkuri, niin sillä voi osan kerätä samalla johonkin kompostikasaan maatumaan.

    VastaaPoista
  31. Ihanalta näyttää! Täydellinen kalusto!

    Vaahtera on ihana, mutta on siinä hommaa. Eilen juuri leikkelin joka paikkaan levinneitä alle metrin mittaisi poikasia pihalta.

    Oletko miettinyt sellaista kauheaäänistä lehtipuhallinta?

    VastaaPoista
  32. Tulisipa vastaan noin ihana kalusto..=) Haravointihommat on täällä jääneet..toivon että ruohonleikkuri "kadottaa ne" =D

    VastaaPoista
  33. Hienoja löytöjä taas :)

    Kesällä ois ihana, että olis oma piha ja puutarha. Te onnekkaat :) Haravointikin on kivaa, mutta jos lääniä riittää niin onhan siinä rapsuttelemista. Voimia urakkaan! :)

    VastaaPoista
  34. Hei,

    kerrassaan ihana kuva patjakankaista.

    Hauskaa Lomaa!

    Terveisin Ritva, Patjaraita patinaa-blogista

    VastaaPoista
  35. Ihana puutarhasetti, eikä tosiaan hinnalla pilattu. Jotain tuollaista haluaisin meidänkin pihalle, mutta missään en ole törmännyt.

    VastaaPoista