perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kiirettä, kevättä ja kemianlaseja

Tuntuu että hoppua riittää päivissä tällä hetkellä enemmän kuin toisille jakaa, kaipaisi jo ehtiä puuhata ja rakennella jotakin, se on niin terapeuttista. Nyt on jo aluilla niin monta uutta projektia että siinä on terapiaa kyllikseen. Vielä kun ehtisi jatkamaan alkua pidemmälle niin sitten olisi hyvä.
Ei, vaan sitten olisi loistavaa!


Eteisessä oli aika vähän järjestää turhia takkeja pois kaappiin ja tuoda vähän kevättä esiin, kun ei se tule ulkona, ei sitten millään, niin tuodaan kevään tunne sisälle.


Olen pehmona kemianlaseihin, käytöstä poistettuihin laborantin lasiesineisiin, putkiloihin ja purnukoihin. Kun miehekkeen vanhemmat lahjoittivat aivan käsittämättömän määrän niitä meille niin sydän oli pakahtua innosta! Lasit olivat saaneet roskalava-tuomion (hullua) ja pelastuivat onneksi heidän ansiosta nippa-nappa ajoissa, parasta on keksiä näille nyt aivan uutta käyttöä. Kirpputoreiltakin kemianlaseja voi löytää hurjan halvalla sieltä täältä, laatulasia ja laatutyötä.


Perunanarsissit laitoin ensimmäisenä muutamiin kemianlasipurkkeihin ja mittalaseihin, paljon kauniimmat näin kuin mullan seassa, kastelen tiheään mutta pikku-määrillä. Siis tätä nyt tarvitaan, vihreää! Ja paljon väriä, jota onkin nyt luvassa lisää...

Ja kiitos taas kaunis kommenteista kaikille, minä onneton en ehdi vastailemaankaan mutta jaksan uskoa että pian taas voi hengähtää ja pääsen vauhtiin!

Been busy, busy, busy, but also in desperate need to do some kind of home-projects 'cause they are such therapy for the stressed soul. I've certainly started new projects, now I just need some speartime to continue them, really all I ask, that would be truly great!

I'm mad about old chemistry and laboratory glasses, flasks and measurement tubes. When hubbies parents had saved from certain destruction a huge, and I mean a huge amount of such glasses and gave them all to us, my heart jumped of joy! The best part is to come up with new use to all of them, first thing I did was to plant these special daffodils in some of them, the green colour is just what I need now. Since spring is refusing to arrive yet in Finland, let's bring it indoors. More of this to come...

18 kommenttia:

 1. Ihana naulaukko! Ja nuo narsissit,niin kauniita! Onneksi lasit pelastuivat,tekee ihan pahaa ajatella että mitä kaikkea jotkut heittävät roskiin..

  Toivottavasti kiireesi hellittää pian ja pääset puuhailemaan:)

  VastaaPoista
 2. Voi olisikin naulakko noin siisti!

  Meillä se tursuaa yli eikä vedä millään kaikkea tarpeellista...

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita kuvia! :) Ja tuo naulakko on ihana.. onko se eseman vanha?? Ja hyvä ideä laittaa kukkia kemianaseihin.. Nättejä. :)

  VastaaPoista
 4. Perunanarsissit aivan ihania. Itse en ole törmännyt niihin. Kauniisti olet laittanut niitä labranastioihin. Onneksi sait astiat ennenkuin vietiin roskiin.
  Itse olin aikoinaan 11v keskussairaalan labrassa töissä ja siellä oli tosi kauniita purkkeja ja purnukoita.

  Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 5. Kivan näköistä! Ja hieno idea nuo lasipurkit ja kukat niissä, keväisen kaunista :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan freesiä ja loistavia ideoita, taas kerran!

  Mistä olet noukkinut blogiisi nuo hauskat kuvat esim. paperiliittimen otsikkokuvan alle?
  Tekisitkö asiasta postauksen ja kertoisit tumpelolle, miten noin hauskasti voi blogiaan tuunata. Kiitos.

  VastaaPoista
 7. SNYGGT! Tur att du hann rädda glasen! :-) Skön helg!

  VastaaPoista
 8. Mahtavan kokoinen naulakko, jossa runsaasti ajanpatinaa ja kauneutta!

  Laseilla kiva uusiokäyttö, juu-u!

  VastaaPoista
 9. Tulee ihan työpaikka mieleen...

  Ihana naulakko!

  VastaaPoista
 10. Teidän naulakko on niin siisti jotenki tuli vain ihana asetelma mieleeni siinä on paljon katsottavaa. Hurmaavia narsisseja uusi outo lajike.

  VastaaPoista
 11. Niina, naulakko on kyllä lempihuonekaluja, aarre löytyi huutonetistä, tiesin että sille on paikka asemalla, ja yläkerran eteiseen se sitten mahtui kuin se olisi luotu siihen :)

  Pilvitarha, meillä löytyy onneksi keittiöstä kaappi jonne saa kaikki ne takit joita ei tarvitse just sillä hetkellä, aina välillä täytyy kuitenkin raivata ;)

  Saara, naulakko ei ole asemalta, löytyi huutonetistä, tiesin että se täytyy kotiin saada vaikka silloin en vielä tiennyt ainoankaan huoneen mittoja asemalla, ihana oli kun sopi täydellisesti :)

  Ulla-Kristiina, keskussairaalassa on varmasti ollutkin upeat labralasit! Oli kyllä onni että appi osasi pistää aarteet talteen ennen kuin olisivat lavalle joutuneet. Koulun tyhjennyksessä olivat joutumassa väärille teille. Perunanarsissit ovat kyllä mahtavia, ja tuoksuvia! Sokokselta löytyivät, eivät olleet kalliita :)

  Kenza, kevät ajatukset tekeekin nyt niin hyvää, ulkona sataa vettä, tulee siitäkin onneksi kesäinen fiilis :)

  Kultsin kämppä, kiitos kovasti, valitettavasti nämä kuvat blogissa eivät ole valmis kuvia netistä, itse skannattu, valokuvattu ja sitten muokattu pitkään ja hartaasti Photoshopilla, suosittelen alkuun Photoshop-kurssia, sillä pääsee harjoittelemaan tällaista kuvamuokkausta :)

  Ann, isoja hymyjä sinullekin!

  Lundagård, lasit ovat kyllä mainioita, mukavaa viikonloppua sinullekin!

  Elsa, tuo naulakon väri on kyllä niin täydellinen, mintunvihreä osaa olla todella herkku :)

  Olivieno, kiitos!

  studio-sirkkis, perunanarsissi tuli tuossa parisen vuotta sitten tutuksi, on myös todella tuoksuva, suloinen kukka :)

  VastaaPoista
 12. Ihan mahtavan näköistä! Hauska idea laittaa perunanarsissit riviin, pääsevät ihan eri tavalla oikeuksiinsa. Teidän eteisessä on ihana sävymaailma.

  VastaaPoista
 13. Voi kun saisikin vähän kevättä sisään. Joka viikonloppu toisaalla, kodissa ei ole ollut aikaa touhuta, ja kun untavatakillekin näyttää olevan tarvetta vielä kaiken aikaa.

  Naulakkosi on ihana. Niin ihana.
  Sipulitko purkkiin vaan ja vähän vettä pohjalle?

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Itse haikailen löytäväni vanhan koeputkitelineen putkineen, sille olisi käyttöä kovasti.

  VastaaPoista
 15. Ihana sisääntulo teillä! Tykkään noista sinun asetelmista.

  VastaaPoista
 16. Rebecca, kiitos kovasti, narsissit ovat kyllä vielä suuremman kokoisen näköinen ryhmä, ei tarvinnutkaan ostaa hurjaa määrää että näyttää runsaalta :)

  eilen tänään huomenna, meillä sama kiire, nämä ostin pikaiseen että sai vähän kukan tuoksua :) erottelin ja huuhdoin puhtaaksi, aivan pikkaisen vettä laitan välillä joka purkkiin, jos laittaa liikaa niin kasvattavat mokomat vain kamalasti vartta.

  S, koeputket ovat kyllä parhaita myös, telineet ovatkin sitten ne harvinaisimmat, kun osuisikin silmiin :)

  Nalle, kiitos kaunis, tuota eteistä kyllä katsoo mielellään kun pääsee kotiin, kun on vain noin siistinä ;)

  VastaaPoista
 17. Tuo naulakko ja koko kuva on IHANA!

  VastaaPoista