torstai 24. joulukuuta 2009

24. Pitsikoru 
Nappikauppaa ei ensimmäisenä ajattelisi sopivaksi korutarvikekaupaksi mutta nehän ovat oikeita aarreaittoja. Esimerkiksi nämä ommeltavat pitsikoristukset, ei kankaaseen, vaan kaulakoruksi!

Yksittäinen pitsi voi samantien olla sopiva riipukseksi, mutta itse ostin monta erilaista...


sommittelin niitä sopiviksi ja ompelin toisiinsa.

Tämän lisäksi tarvitset korunosia..Ketjua, lukon ja avoimia liitosrenkaita, löydät niitä vaikkapa täältä, itse ostin täyttä hopeaa, edullisempia vaihtoehtojakin löytyy.Lisäksi tarvitset korupihdit, sileäpintaisia kaksi kappaletta ja ketjun katkaisuun leikkuupihdit.Osien liittäminen toisiinsa on valtavan helppoa, vaatii vain hyvää valoa ja tarkkaa silmää. Kansalaisopistojen korukursseilla saa näihin lisäopit jos haluat, mutta helppojuttu on, mittaa vain ketju sopivaksi joka osaan omalla kaulalla vaikka, avaa liitoslenkit korupihdeillä sivuille kääntämällä ja liitä osat toisiinsa.

Lopputulos voi näyttää vaikka tämmöiseltä:


 
Toiseen lisäsin helmiä korupiikin ja pyöröpihtien avulla. Jokaisesta korusta tulee varmasti uniikki!


Kiitos vielä valtavasti 
 teille kaikille lukijoille, kommenteista, kannustuksesta ja sähköposteista! Olen todella otettu, kalenterin teko on ollut työntäyteistä mutta todella mahtavaa. Kävijälaskuri on pyörinyt silmissä ja olen aivan häkeltynyt, vau!

Viettäkää oikein mukavaa joulunaikaa,
asemalla pidetään nyt hengähdystauko ja palataan aivan uusilla ideoilla tammikuussa. Arvonta alkaa myös silloin, mukava järjestää kun lomat ovat ohi ja ihmiset takaisin maisemissa. Nähdään pian!

47 kommenttia:

 1. hyvää joulua ja uutta vuotta asemalle! todella hieno idea JÄLLEEN KERRAN. hieno juhlava koru.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulua teille Parolan Asemalle!! Ja tuhannet kiitokset aivan ihanasta joulukalenterista! Jopa äitini innostui seuraamaan tätä päivittäin :)

  VastaaPoista
 3. Iloista joulua myös teille! Ja kiitos kaikista vinkeistänne! Sinun pitää lisätä kuva miltä koru näyttää kaulassa :-)

  VastaaPoista
 4. Hyvää Joulua ja suurkiitokset innostavasta, inspiroivasta joulukalenterista. Minulla viisikymppisenä ei olekaan ollut pitkään aikaan päivittäistä jännittämistä kalenteriluukun avaamisesta. Löysin tämän aseman onnekseni joulukuun alkupäivinä. Niinpä kalenteri on tuonut iloa koko jouluun valmistautumisen ajan.
  Ideat ovat olleet niin hyviä! Tosin olen ottanut käyttööni vasta niistä yhden, mutta uskon toteuttavani myöhemmin useammankin. Ja pelkkä katselukin on ollut kuin taidenäyttelyssä käynti.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vielä ihanaisesta kalenterista, tuli monta mukavaa vinkkiä.
  Joulun rauhaa Parolan porukalle ♥

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos loistavasta kalenterista, Sekä hyvää ja lämpöistä joulua!!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia itsellesi mainioista ideoista! Rentoa joulunaikaa ja samanlaista puhtia ensi vuodeksi ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kiitos joulukalenterista!! Innostuin tekemään karkkinauhaa kuuseen ja kaulittuja sydämiä ym. darwi-massasta. Käytin kuviointiin muovisia pitsiliinoja ja tekstejä sai hauskasti upotettua leimasimilla. Nyt jokaisella on joulupöydässä nimikoidut sydämet...

  Kiitos siis erittäin inspiroivasta blogista ja oikein hyvää joulua sinne Parolan Asemalle!

  VastaaPoista
 10. Lämmintä Joulua asemapäällystölle ja kiitokset kalenterista!

  t.Annukka

  VastaaPoista
 11. Kiitos sinulle upeasta joulukalenterista ja Onnellista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos sinulle!

  Ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
 13. Kiitos mainiosta joulukalenterista joka on ollut täynnä toinen toistaan hienompia ideoita :)
  Kaunista ja rauhoittavaa joulua Parolan Asemalle!

  VastaaPoista
 14. Rauhallista joulua sinulle. Ja kiitos vielä ihanasta kalenterista.

  VastaaPoista
 15. Kiitos uskomattoman upeasta joulukalenterista! Kaikki luukut on avattu ja osa otettu omiin jouluvalmisteluihin... Oikein ihanaa ja rauhallista joulua toivotamme täältä oman asemamme suojista!

  VastaaPoista
 16. Tämä on ollut ihana joulukalenteri : )
  Kiitos siitä !
  Oikein rauhallista ja tunnelmallista joulua !

  VastaaPoista
 17. Kiitos ihastuttavista ideoista joulukalenterissasi.
  Rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
 18. Kiitos ihanasta joulukalenterista, minäkin olen seurannut päivittäin.Ja koruidea on aivan loistava. HYVÄÄ JOULUA!

  VastaaPoista
 19. Leppoisaa hengähdystaukoa itsellenne ja rauhaisaa Joulua! Ja kiitos aivan loistavasta joulukalenterista. Sen seuraaminen on ollut todellinen ilo.

  VastaaPoista
 20. Kiitos Parolan asemalle todella kiinnostavasta ja viihdyttävästä joulukalenterista!

  VastaaPoista
 21. Edelleenkin olen sitä mieltä, että paras joulukalenteri ikinä! :) Kiitos siitä. Rauhallista ja levollista joulua!

  VastaaPoista
 22. Rauhallista ja kaunista joulua myös teille!
  Koru on upea.

  VastaaPoista
 23. Hei! Todella kivoja vinkkejä joulukalenterissasi, kiitos vaan.
  Iloista Tapania ja Idearikasta uutta vuotta. T Riitta satunnainen kommentoija

  VastaaPoista
 24. Valtavasti kiitoksia kalenterista minunkin puolestani. On pitänyt käydä päivittäin kurkkimassa mitä ihanaa on tarjolla aina!!

  VastaaPoista
 25. Hurjan paljon kiitoksia näistä jokaisesta mahtavasta kalenteri yllätyksestä!! Ihanaa joulun aikaa ja onnelista uutta vuotta!!

  VastaaPoista
 26. Kiitos kalenteriluukuista! Nauttikaa joululevosta. Ja terveiset pohjoisesta Kaliforniasta, aivan lumettomana olemme taalla mutta mahtavissa merimaisemissa!

  VastaaPoista
 27. Kiitos oikein mukavasta ja inspiroivasta joulukalenterista. Se oli varmasti työntäyteinen. Oikein mukavaa jouluaikaa!:)

  VastaaPoista
 28. Vau, kiitoksia mahtavasta joulukalenterista! Ja hyvää joulua teille myös:).

  VastaaPoista
 29. hyvää joulua näin vielä vähän jälkikäteen ja iloista uuden vuoden alkua! suuri kiitos tästä maailman mahtavimmasta joulukalenterista, johon varmasti palaan monia kertoja myöhemminkin.

  VastaaPoista
 30. Hyvää Tapaninpäivää sinne Parolan asemalle ja muillekin!

  Nyt vasta pääsin katsomaan tätä joulukalenteria ihan kunnolla, ja yhdyn muiden puheisiin, että etenkin joulukranssisi on tosi mahtava! Siinä viehättää myös se, että se on valmistunut pala palalta.

  Miten tuota meriheinää pitäisi kerätä, että sen saa tuollaisessa kunnossa kranssiin saakka?

  VastaaPoista
 31. Aivan upeaa!! Todella mahtavaa! Aivan ihana tämä sinun joulukalenterisi. Löysin blogisi vasta reilu viikko sitten, mutta olen ihastellut sitä sen jälkeen päivittäin. Kiitos mahtavasta joulukalenterista, näihin ohjeisiin voi palata vielä monta kertaa myöhemminkin.

  Hyvää tapaninpäivää ja tulevaa vuotta sinne Parolan asemalle!

  VastaaPoista
 32. En tiedä miten saisin kiitettyä tästä kalenterista ja blogistasi tarpeeksi. Tämä viimeinen vinkki on aivan ihana, ajattelin koittaa jotain vastaavaa. Kävisikö 24 kiitosta? Kiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitos!

  Leppoisia päiviä!

  VastaaPoista
 33. Voi kiitokset itsellenne vielä kerran, on niin sanattomaksi melkein vetävää moinen kehuminen, on lämmin olo kauttaaltaan :) täällä on rentouduttu perusteellisesti ja tekee kyllä niin hyvää!

  Tuulella, öö, en ole aivan varma ymmärsinkö kysymystä oikein, mutta meriheinää voi ostaa monestakin paikasta, vaikka huonekaluverhoomoista ja askartelukaupoista ja varmasti muualtakin. On valmiiksi juuri näin ihanalla kiharalla :)

  VastaaPoista
 34. Kiitos Parola tästä aivan mahtavasta joulukalenterista! Aika lailla parasta joulukalenteriantia ever. Vau, vau, vau! Jokaisen 24n luukun pariin tulen palaamaan vielä usean kerran. =)

  Harmi ettet ole vieläkään nähnyt kuvaa sinulta voittamastani arvonnan palkinnosta. Olen pahoillani. Se sai hiljattain vallan uuden merkityksen, ja esineestä on tullut minulle hyvin, hyvin tärkeä ja symbolinen. Se oli todella tarkoitus tulla minulle. Jos suinkin saan aikaiseksi, kerron sen sinulle vaikka meilitse - jossain vaiheessa ainakin, sen lupaan. Kiitos vielä kerran että järjestit sen arvonnan, ja kiitos onnettaren kädelle joka päätti poikkeuksellisesti suosia minua =)

  VastaaPoista
 35. Kiitos aivan mahtavasta joulukalenterista! näitä on ollut ilo lukea

  VastaaPoista
 36. Tääl on ollu aivan ihana joulukalenteri ja mä löysin tänne vasta ny!!!

  VastaaPoista
 37. Meriheinästä vielä: tiedän, että voi ostaa, mutta joku kerrattain arveli, että sitä voisi rannalta kerätäkin. Se meriheinä, mitä itse rannalla näen, on kyllä ihan tummaa. Ajattelin, että onko sisaresi saanut peräti itse kerättyä sitä tuollaisena... Mutta siis kauppaan ostamaan ;-)

  Joka tapauksessa kranssi on niin ihana, että viimeistään ensi jouluksi sitä pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 38. Aivan ihania juttuja täällä! Sain muutamia hyviä ideoita omiin juttuihin, piipahdus tässä blogissa venyi ja venyi kun katseltavaa oli niin paljon :) Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 39. Hieno koru - jos olisin touhukkaalla päällä, niin voisin vaikka intoutua tuota kokeilemaan. Idea ainakin tallettui jonnekin pääkopan syvyyksiin. Kalenteriasi on ollut ilo seurata - olet todella monipuolinen ja yksi idearikkaimmista ihmisistä, joita "tunnen" ;). Toivottavasti saamme seurata touhujasi pitkään - onnea uudelle vuodelle 2010!

  VastaaPoista
 40. Kiitos tästä upeasta kalenterista ja blogista :) Inspiroivaa uutta vuotta 2010!!

  VastaaPoista
 41. VOi mikä ihana löytö tämä blogi!! :)

  Ihanaa ja idearikasta tätä vuotta!

  VastaaPoista
 42. Voi mulla meni joulukalenterisi kokonaan ohi, kun en muka ole ehtinyt selailla blogeja tässä viime aikoina! Mutta onneksi sitä voi katsella näin jälkikäteenkin ja varmasti paras joulukalenteri ikinä!! Aivan ihania juttuja ja ideoita!

  Oikein ihanaa alkanutta vuotta Parolaan!

  VastaaPoista
 43. oi, palaa jo, asema, joululomalta! haluan taas päästä lukemaan mainioista ideoista ja hienoista saavutuksista mitä teillä siellä asemalla löytyy. vaikken itse saakaan tällaisia aikaiseksi, omaa sarkaani ovat toisenlaiset käsityöt, niin nautin niiden lukemisesta ja siitä miten toiset osaa :)

  VastaaPoista
 44. Voi vitsi! Törmäsin tällaiseen pitsikoruun kerran yhdessä islantilaisessa kaupassa, eikä minulla silloin ollut varaa ostaa korua. Nyt vasta tajusin, että tuollaisenhan voi tehdä itse. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 45. I'm so glad that i found your wonderful and creative blog!!!
  Greetings from Switzerland,
  Doris

  VastaaPoista