maanantai 21. joulukuuta 2009

21. Lumikukka 

Jos vielä etsit joulukuuseen sitä jotakin ihanaa koristusta, niin tämän kaunistuksen ehdit hyvin tehdä vielä aatoksi. Tarvitaan vain tällaista super-kevyttä ja pehmeää darwimassaa, jota löytää vaikka tavaratalosta, tämä massa on todella lähes hengettömän kevyttä ja myrkytöntä materiaalia, aika loistavaa suorastaan!Suojaa alusta ja kaulin aivan samalla tavalla kuin täällä neuvoinkin köyhäinporsliinin kanssa, sitten piparkakkumuotilla tai leikaten ota kauniita muotoja ohuesta kaulitusta massasta.


 
Muotoile sormissa kuvioita kaarevammaksi, ja valitse muotteja joiden päällä voisit muotoja kuivattaa, pieniä kaarevan muotoisia esineitä ja laita keskeltä rei'itetty kukkanen kuivumaan...Ikäänkuin näin! Anna sitten kuivua kunnolla, malta ainakin yksi kokonainen vuorokausi...Tarvitset vielä jonkinlaisia helmiä sekä metallilankaa, vaikka tällaista puuvillapäällysteistä jota käytin, löydät tämän ainakin Tiimarista.Pujota rautalanka kuvan tavalla kukkasen läpi, laita vielä alapuolelle neulalla rei'itetty kartongin palanen tueksi, kierrä rautalankaa hellästi niin että helmi on sopivasti paikoillaan ja taita rautalanka sivuille alapuolelta.Lopputuloksena herkän kaunis lumikukkaköynnös! Ja tämä on tosiaan kevyt kuin mikäkin, oikein hentoinenkin kuusi kannattelee tämän kaunistuksen, tai käytä mihin tahansa somistukseen, tämänhän kietoo vaikka minkä ympärille..12 kommenttia:

 1. Ovatpas nättejä - eikä valmistusprosessikaan vaikuta hankalalta! :)

  VastaaPoista
 2. Tää sun kalenteri on ollut kyllä ihan huippu! Paljon kivoja askarteluideoita, eikä pelkästään jouluisia. Tänne on hyvä palata vielä monta kertaa, kun tekee mieli näpertää jotain kaunista.

  Kiitos ja rauhallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 3. No vau! Sattumoisin eilen tehtiin satsi taikataikinaa, täytyy kokeilla siitä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania! Joskus aiemmin blogissasi kerroit Hämeenlinnan rakennustarvikkeiden kierrätyskeskuksesta. Kertoisitko missä se sijaitsee ja onko sillä esim kotisivuja, kun en löytänyt mitään tieto paikasta? Mitä muita paikkoja, esim kirppareita suosittelisit Hämeenlinnassa vieraileville?

  VastaaPoista
 5. Daniela, kiitos, ovat tosiaan oikein helppoja tehdä, punominen lankaan vie vain oman aikansa, mutta on helppoa :)

  Teija, kiitos kamalasti, miten lämmittääkään, todella mukavaa joulua!

  Pilvitarha, näinhän sitä köynnöstä syntyy varmasti taikataikinastakin :)

  Annu, Suosaarentieltä löytyy rakennusjätekierrätys, kirpputoreja en nyt ehdi joulukiireiltä listaamaan, hyviä listoja löytyy varmasti netistä!

  VastaaPoista
 6. Pitkästä aikaa tulin kurkkaamaan blogiisi- ja mikä aarreaitta! aivan ihanan mahtava joulukalenteri, et arvaakkaan miten inspiroiduin tästä. Ohjeet ovat ihan mahtavia ja niistä voi tehdä milloin vain,ei vain jouluna. Kiitos kun jaat nämä kanssamme!!

  VastaaPoista
 7. Tämä on ollut paras joulukalenteri ikinä! Nyt ei harmita, etten hommannut Fazerin kalenteria itselleni, tästä saa niin paljon enemmän kuin makeaa hetkeksi. Kiitos ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Olen tehnyt ohjeesi mukaan kangaskarkkeja ja tafti-kukka olis seuraavana tulossa. Kiitos hyvistä ohjeista! Olen linkittänyt sivusi blogiini tekemieni karkkien takia. Toivottavasti siitä ei ole haittaa.

  Pami, uusi lukijasi! :-)

  VastaaPoista
 9. Melkein unohdin käydä kurkkaamassa tämän päivin kalenterin, onneksi muistin kuitenkin. Kiva ohje :)

  VastaaPoista
 10. Hei,

  sanonpa vain että kalpenee ratulat sun muut sun TYYLIKKÄITTEN ideoidesi rinnalla. Kierrätysjutuissa on usein väkisin keksityn makua ja välillä tuote olis parempi ilman teennäistä tuunausta. Mutta sun ideat toimii ja tuloksena on oikeasti kaunista eikä mitään väkisin väännettyä krääsää. Kiitos ja aina vain parempaa uutta vuotta asemalle.

  VastaaPoista
 11. Tää on ollu ihan mahtava kalenteri:) Kiitos monista upeista ideoista. Toivotan jo tässä vaiheessa ihanaa joulua, kun meinaan pistää koneet joulun ajaks KIINNI;) Toki kurkistan loputkin luukut, voit olla varma;)

  VastaaPoista
 12. Annakaisa, loistavaa kun inspiroi, parhaita minusta ovat tekemiset jotka menevät hyvin vuodenajasta riippumatta, voi siitä soveltaa aina tarkoitukseen kuin tarkoitukseen :)

  Minna, kiitos itsellesi kun näin hemmottelet kehuilla, rentoa joulua sinnekin!

  Pami, linkittäminen on enemmän kuin mukavaa, kiitos itsellesi :)

  Merja K, hienoa kun piipahdit!

  Mirja, erittäin suuri kohteliaisuus minulle, kiitos paljon :) Loistavaa kun olet niin pitänyt, todella mukavaa joulua!

  Mari, kiitos, jouluna onkin hyvä pitää tietokone myös lomalla, saa todella irtaannuttua vähän normiarjesta :)

  VastaaPoista